News

Video. Soldaţi din Siria şi din Republica Centrafricană, pregătiţi să se alăture trupelor ruseşti în războiul din Ucraina

Presa din Rusia transmite că regimul lui Bashar al-Assad organizează manifestații de stradă prin care își manifestă sprijinul față de invazia din Ucraina.
11.03.2022 | 17:18
Video Soldati din Siria si din Republica Centrafricana pregatiti sa se alature trupelor rusesti in razboiul din Ucraina
Luptători din Siria și Republica Centrafricană și-au anunțat dorința de a lupta alături de Rusia. Credit foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Presa rusească a publicat mai multe articole care prezintă manifestațiile organizate în mai multe orașe din Siria și care sprijină acțiunile militare ale lui Vladimir Putin în Ucraina. Sprijinul declarativ este dublat, de asemenea, și de veteranii din războiul civil care vor să participe în acest conflict, notează TV Zvezda.

Alianța dintre Putin și al Assad, continuă

Rusia este un jucător important în Orientul Mijlociu, acolo unde în ultimii ani a intervenit în favoarea președintelui sirian Bashar al-Assad în războiul civil din țara sa. Acum, după cum arată presa rusească, cel de-al doilea pare gata să își ajute aliatul.

ADVERTISEMENT

În mai multe orașe din Siria au fost organizate manifestații de stradă care sprijină războiul din Ucraina și în care portretele celor doi lideri apar împreună. Mulți dintre cei care participă la aceste evenimente îi mulțumesc lui Vladimir Putin pentru sprijinul acordat Siriei și consideră că sunt gata să lupte pentru Rusia.

Trupe din Siria și Republica Centrafricană, gata să lupte pentru Vladimir Putin

Manifestațiile de sprijin din marile orașe ale Siriei sunt dublate și de anunțurile legate de încercările Rusiei de a recruta luptători din această regiune. După cum notează mai multe publicații, există deja doritori și aceștia au fost îndrumați către diplomații ruși.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără veterani din armata siriană, luptători din milițiile creștine și chiar ai grupurilor de opoziție, susțin unele publicații.

Un răspuns similar are loc și în Republica Centrafricană, acolo unde au loc manifestații prin care sunt sprijinite acțiunile lui Vladimir Putin. Cei care iau parte la aceste evenimente explică faptul că intervenția Rusiei a fost esențială pentru detensionarea situației din zonă.

ADVERTISEMENT

“Rusia a venit în țara noastră într-un moment de criză. Țara noastră a suferit, țara noastră a fost maltratează de către rebeli și de aceea am venit să sprijinim Rusia, care a adus pace țării noastre. Ne-au sprijinit, de aceea suntem mândri de Rusia și suntem împreună!”, a declarat un manifestant.

La fel ca în Siria, unii foști combatanți în conflictele locale și-au anunțat intenția de a lupta de partea rușilor în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără și membrii unei miliții paramilitare care au postat un clip video în care își declară dorința de a lupta alături de “frații ruși” în primele linii și să aducă “pacea și ordinea”.

ADVERTISEMENT