News

Sondaj CURS pentru alegerile europarlamentare. Ce partid ar obține detașat cele mai multe voturi

04.05.2019 | 12:59
Sondaj CURS pentru alegerile europarlamentare. Ce partid ar obține detașat cele mai multe voturi
Sondaj CURS pentru alegerile europarlamentare. Ce partid ar obține detașat cele mai multe voturi Sursă foto: Hepta.ro

Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulți dintre votanți ar opta pentru PSD. Cel puțin așa reiese din cel mai recent sondaj dat publicității de specialiștii. Centrului de Sociologie Urbană și Regională-CURS.

PSD domină în topul preferințelor românilor, potrivit sondajului

Respectivul sondaj de opinie a fost realizat la nivel național, în perioada 5-28 aprilie. Cercetarea a vizat un eșantion reprezentativ de 1.500 de respondenți și a constat într-o serie de interviuri față în față la domiciliul fiecărui participant în parte.

Potrivit informațiilor transmise de specialiștii CURS, în urma acestui sondaj, Partidul Social Democrat se află în topul preferințelor românilor, câștigând detașat alegerile europarlamentare, dacă acestea ar avea loc duminică. Poate părea surprinzător, în condițiile în care partidul aflat în aceste momente la guvernare a avut parte de numeroase critici din partea românilor de pretutindeni. Cu toate acestea, social-democrații au obținut, conform sondajului, un procent de 32% din totalul respondenților.

Sondajul realizat de CURS, pentru alegerile euro-parlamentare
Sondajul realizat de CURS, pentru alegerile euro-parlamentare

Ce procente au obținut PNL și Alianța USR-PLUS

Imediat după PSD, în topul preferințelor celor care au participat la sondajul realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională se află PNL și Alianța 2020. Partidul Național Liberal a obținut un procent de 25%, în vreme ce alianța formată din USR și PLUS, formațiune politică aflată sub conducerea lui Dacian Cioloș, ar fi votată de doar 12% dintre participanții la sondaj.

Situația nu se prezintă în termeni tocmai buni nici pentru Pro România, partidul condus de fostul prim-ministru Victor Ponta. Acesta a obținut un procent de 9%, depășind însă PMP și UDMR în topul preferințelor românilor, formațiuni politice care ar fi votate de doar 5% dintre respondenți.

În cea ce privește Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), partid condus de Călin Popescu Tăriceanu, 10% dintre români ar avea pe buletinele de vot această formațiune politică, dacă mâine ar fi organizate alegerile europarlamentare.

Potrivit datelor tehnice transmise de CURS, sondajul realizat de-a lungul lunii aprilie a acestui an are o marjă de eroare de +/-2,5% și un nivel de încredere ce depășește pragul de 95%. Participanții au fost rugați să răspundă la o serie de întrebări, iar respectivele interviuri s-au desfășurat la domiciliul fiecărei persoane în parte.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri