Sporturi

Sorana Cîrstea, debusolată înainte de victorie: “M-am pregătit trei zile pentru Kvitova! Nu ştiam nimic despre adversară” Are un nou antrenor

27.05.2019 | 18:55
Sorana Cirstea debusolata inainte de victorie Mam pregatit trei zile pentru Kvitova Nu stiam nimic despre adversara Are un nou antrenor

Sorana Cîrstea a câştigat cu emoţii meciul din primul tur de la Roland Garros, împtriva slovenei Kaja Juvan, scor 5-7, 6-4, 7-5. A fost un meci de peste două ore împotriva unei adversare de care Sorana a aflat în ultima clipă, după retragerea cehoaicei Petra Kvitova. 

Sorana Cîrstea, debusolată înainte de meci: “M-am pregătit trei zile pentru Kvitova! Nici nu ştiam cine e adversara”

După meci, Sorana a declarat că s-a pregătit în ultimele trei zile pentru meciul cu Petra Kvitova şi tactica i-a fost dată peste cap când a auzit că va juca împotriva slovenei Kaja, Juvan, o jucătoare de care nu auzise niciodată: “Când am intrat azi pe teren, a fost zgura destul de grea, teren destul de lent. A trebuit să dau totul. Eu aveam totul planificat pentru un meci cu Petra Kvitova, am aflat cu puţin timp înainte că s-a schimbat adversara. Nici nu ştiam cine e şi cu puţin timp am aflat. Eu iau meci cu meci. M-am simţit bine aici. 

Este pentru prima oară când am fost pusă în această situaţia. Ultimele trei zile m-am antrenat cu un sparring partner stângaci, pentru meciul cu Kvitova, şi cu 30 de minute înainte, eram în vestiar şi mi s-a spus că s-a schimbat adversara, despre care nu ştiam nimic. Atunci am intrat în teren fără să am un plan de joc. Dar am vrut să fiu agresivă şi să mă adaptez cât mai repede. În primul set nu am jucat bine, însă mi-am revenit. Atitudinea a făcut diferenţa. Ideal e să câştigi în două seturi, dar ştiu că în 2019 am avut multe meciuri care s-au încheiat în trei seturi”, a declarat Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea, debusolată înainte de meci M-am pregătit trei zile pentru Kvitova! Nu ştiam nimic despre adversară Are un nou antrenor
Sorana Cîrstea, debusolată înainte de meci M-am pregătit trei zile pentru Kvitova! Nu ştiam nimic despre adversară Are un nou antrenor

Sorana are un nou antrenor: Eric Prodon

Jucătoarea din România a declarat că a reuşit să revină în momentele delicate datorită unei atitudini pozitive: “Am avut anumite momente în care am jucat bine, dar nu am apucat să duc până la final. Nu m-am gândit atât de mult la scor. Am avut o atitudine bună şi asta m-a scos. Am vrut să dictez mai mult jocul şi mi-a ieşit. Nu a fost un meci grozav, dar sunt foarte fericită că am câştigat şi cu 50% din capacitate. Mă ajută pe parte de încredere că am ajuns în fazele superioare la Nurnberg, însă m-am resimţit puţin pentru că am avut într-o zi şi două meciuri.

Trag de mine şi nu cred că există jucătoare care să nu aibă un pic de jenă din punct de vedere fizic. Stadionul Suzanne Lenglen îmi place, la final a fost multă lume, a fost o atmosferă foarte frumoasă şi eu mă motivez mai mult pe terenurile mari”, a spus Cîrstea.

Sorana Cîrstea are un nou antrenor înainte de Roland Garros. Este vorba de un fost jucător francez în vârstă de 37 de ani a cărui cea mai bună clasare a fost locul 87 ATP: “Eric Prodon este noul meu antrenor. Este un francez de top 100 şi am început colaborarea în această săptămână. Vom vedea cum funcţionează”, a declarat Sorana.

Sorana Cîrstea, debusolată înainte de meci M-am pregătit trei zile pentru Kvitova! Nu ştiam nimic despre adversară Are un nou antrenor
Sorana Cîrstea, debusolată înainte de meci M-am pregătit trei zile pentru Kvitova! Nu ştiam nimic despre adversară Are un nou antrenor: Eric Prodon (FOTO)

În turul următor, Sorana Cîrstea va evolua împotriva învingătoarei din duelul Zvonareva – Bolsova Zadoinov. Românca este favorită şi în turul doi care va fi programat miercuri sau joi la Roland Garros.

  • 37 de ani are Eric Prodon, antrenorul Soranei Cîrstea
  • 84 WTA este locul pe care îl ocupă Sorana
  • 173,167 de dolari a adunat în 2018 românca din tenis