Sport

Sorana Cîrstea și Iga Swiatek prefațează confruntarea din ”sferturile” de la Indian Wells. ”Nu are nicio slăbiciune!”

Sorana Cîrstea va juca împotriva numărului 1 WTA, Iga Swiatek, în sferturile de la Indian Wells, și a rememorat singura confruntare directă cu poloneza.
15.03.2023 | 10:55
Sorana Cirstea si Iga Swiatek prefateaza confruntarea din sferturile de la Indian Wells Nu are nicio slabiciune
Sorana Cîrstea va juca împotriva numărului 1 WTA, Iga Swiatek, în sferturile de la Indian Wells. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari. În optimi, românca a reuşit să o învingă pe Caroline Garcia, numărul cinci mondial, cu 6-4, 4-6, 7-5.

Sorana Cîrstea, radiografie sinceră a numărului 1 WTA, Iga Swiatek: ”E un model pentru noi toți”

Ajunsă în premieră în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, Sorana Cîrstea o va întâlni pe principala favorită a turneului, poloneza Iga Swiatek. Aceasta a trecut în optimi de Emma Răducanu cu scorul de 6-3, 6-1.

ADVERTISEMENT

Contra polonezei, ”Sori” a jucat o singură dată până acum, la Australian Open 2022. Atunci când poloneza s-a impus, după o partidă disputată, cu 5-7, 6-3, 6-3.

”Încă îmi amintesc acel meci. A fost o partidă incredibilă şi de obicei nu spun aşa ceva despre o confruntare pe care o pierd. De atunci, Iga a decolat în circuit, a jucat incredibil, a fost dominantă”, a rememorat Cîrstea acea partidă.

ADVERTISEMENT

Românca a radiografiat și jocul viitoarei sale adversare. Și a precizat că Swiatek este o jucătoare completă, ale cărei principale atuuri sunt viteza de deplasare și modul în care acoperă terenul.

”E o jucătoare completă, se mişcă excelent, nu are momente de cădere în meciuri, e foarte constantă. E foarte greu să găseşti vreo slăbiciune în jocul ei.

ADVERTISEMENT

Dar cel mai mult mă impresionează modul în care se deplasează în teren. E cea mai bună de departe la acest capitol. Îmi place de Iga, e o sportivă foarte dulce, e un exemplu pentru noi toţi”, a declarat Sorana Cîrstea.

Iga Swiatek despre Sorana Cîrstea: ”Știu cât de bine poate juca”

Swiatek e fără set pierdut la Indian Wells, unde a trecut de Liu, Andreescu și Emma Răducanu. Ea a pierdut set într-o singură partidă din ultimele 12 (înfrângerea cu Krejcikova, de la Dubai).

ADVERTISEMENT

Poloneza a prefațat întâlnirea care va avea loc în sferturi la finalul partidei cu Emma Răducanu. ”Ne-am antrenat împreună de câteva ori și în pre-sezon. Știu cât de bine poate juca.

Vom vedea, fiecare zi este diferită în tenis. Cu siguranță merită să fie în sferturile de finală. Voi fi 100% pregătită și voi da totul”, a precizat Swiatek.

ADVERTISEMENT