News

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, după depășirea ratei de infectare în București: „Școlile trebuie să se închidă ultimele”

23.03.2021 | 17:35
Sorin Campeanu ministrul Educatiei dupa depasirea ratei de infectare in Bucuresti Scolile trebuie sa se inchida ultimele
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a precizat că dorește ca școlile să se închidă ultimele. Sorin Cîmpeanu a explicat că a solicitat ministrului Sănătății modificarea Ordinului comun.

Demnitarul a explicat că a cerut înlocuirea sintagmei „depășirea pragului de 6 la mie rată de infectare” cu „intrare în carantină”. El este de părere că, atât timp cât alte locații, unde virusul se poate răspândi mai ușor, rămân deschise, nu este niciun motiv să se închidă instituțiile de învățământ.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a explicat că elevii au mult de pierdut prin mutarea orelor în mediul online. El a precizat că minusurile sunt atât în plan educațional, cât și în privința sănătății celor mici.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, după depășirea ratei de infectare în București: „Școlile trebuie să se închidă ultimele”

„Rămânem consecveți principiului conform căruia școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă este nevoie. Nu considerăm îndreptățită o decizie care să închidă școlile și să lase deschise alte locații în care respectarea regulilor de distanțare și de protecție împotriva virusului SARS – CoV – 2 se face mai puțin riguros decât în școli”, a spus Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

În acest sens, ministrul Educației a solicitat modificarea Ordinului Comun: „drept pentru care, am semnat și transmis spre semnare Ministerului Sănătății Ordinul de ministru comun Educație – Sănătate, prin care se va înlocui sintagma „depășirea pragului de 6 la mie rată de infectare” cu sintagma „intrare în carantină”

El a precizat că cerința este analizată și la CNSU: „Acest lucru se află, în momentul în care vorbim, și în analiza Comitetului Național pentru Situații de Urgență, unde sunt convins că se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a avea pierderi educaționale cât mai mici cu putință și alte categorii de pierderi, care sunt foarte importante pentru fiecare dintre elevii care sunt obligați să învețe online, de multe zile.

ADVERTISEMENT

„Elevii suferă nu numai pierderi școlare, și pierderi la nivel de tulburări comportamentale, generale de lipsa de socializare. Acestea sunt argumentele pentru care, repet, am solicitat ca trecerea integrală în online a școlilor să se facă doar atunci când loclitățile întră în carantină”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Am văzut bine, sunt situații în care este depășit pragul de 6 la mie și, fiind mai mulți factori care sunt luați în considerare la declararea carantinei, există localități care nu sunt carantinate. De exemplu, în București, suntem la 6,22 la mie rată de infectare, deci și școlile trebuie să funcționeze atât timp cât alte locații rămân deschise,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Ministrul a îndemnat la respectarea regulilor pentru prevenirea infectării cu SARS – CoV – 2. El a explicat că numărul infectărilor a crescut considerabil chiar și în școli.

ADVERTISEMENT