Sport

Sorin Cârțu rămâne optimist după Universitatea Craiova – FCSB 1-2: „Suntem capabili de lucruri extraordinare”. Ce a vorbit cu Andrei Ivan la vestiare

Înfrângerea Universității Craiova din derby-ul cu FCSB, scor 1-2, l-a dezamăgit pe Sorin Cârțu, însă președintele oltenilor este încrezător în potențialul formației din Bănie.
01.05.2023 | 09:04
Sorin Cartu ramane optimist dupa Universitatea Craiova  FCSB 12 Suntem capabili de lucruri extraordinare Ce a vorbit cu Andrei Ivan la vestiare
Sorin Cârțu nu predă armele după Universitatea Craiova - FCSB 1-2: „Nu este nimic pierdut, sunt capabili de lucruri extraordinare”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a făcut un paș greșit în lupta pentru cupele europene, dar Sorin Cârțu rămâne convins că elevii lui Eugen Neagoe nu vor ceda în ultimele patru etape din play-off. Președintele „alb-albaștrilor” nu îl învinovățește pe Andrei Ivan pentru ratarea penalty-ului la scorul de 0-1 în derby-ul cu FCSB.

Sorin Cărțu, dezamăgit după Universitatea Craiova – FCSB 1-2: „Este o înfrângere nemeritată la cum s-au desfășurat ostilitățiile”

Într-o atmosferă de zile mari pe stadionului „Ion Oblemenco” și o scenografie pentru istorie, Universitatea Craiova nu a izbutit să câștigele cele trei puncte cu FCSB. „Roș-albaștrii” au marcat două goluri din tot atâtea șuturi pe poarta lui Laurențiu Popescu, iar înfrângerea le-a lăsat un gust amar oltenilor.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a declarat că elevii lui Eugen Neagoe au reprezentat un pericol constant pentru FCSB, însă jucătorii formației lui Gigi Becali au fost mai pragmatici. Președintele „alb-albaștrilor” a făcut o comparație între eșecul din derby-ul de pe arena din Bănie și eliminarea Craiovei Maxima din Cupa UEFA din urmă cu 40 de ani.

Membrii Craiovei Maxima s-a reunit pe stadionului „Ion Oblemenco” la derby-ul din Bănie pentru a sărbători performanța istorică din sezonul 1982-1983. Sorin Cârțu le transmiste mulțumiri suporterilor pentru atmosfera creată la ora partidei.

ADVERTISEMENT

„Sunt dezamăgit de rezultat pentru că este o înfrângere nemeritată la cum s-au desfășurat ostilitățiile în teren. În prima repriză termini prin dezavantaj când adversarul ajunge o dată în careu și a fost acel corner, după tot ce s-a întâmplat în repriza a doua.

Din păcate, meciurile de tipul acesta se pierd la niște detalii la care nu am stat atât de bine, am avut și ghinion mare. În loc să facem 1-1 s-a făcut 0-2, absolut totul a fost în favoarea lor, parcă totul a fost pentru ei. Așa cum s-a terminat și în urmă cu 40 de ani la semifinala cu Benfica, din păcate s-a terminat tot așa cu o supărare la fel de mare.

ADVERTISEMENT

Aș vrea un cuvânt de mulțumire pentru atenția la care ni se dă, Craiova Maxima a fost înconjurată cu aceași dragoste din urmă cu 40 de ani. Mulțumim pentru tot ce ni s-a oferit în seara asta, pentru nostaligia clipelor deosebite pe care le-am trăit”, a spus Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu rămâne optimist după Universitatea Craiova – FCSB 1-2: „Nu este nimic pierdut. Echipa este capabilă de lucruri extraordinare”

Șansele oltenilor pentru a termina pe podiumul din SuperLiga au scăzut după înfrângerea cu FCSB, însă Sorin Cârțu are încredere în jucători. Acesta a declarat că Andrei Ivan nu trebuie luat la țintă după ratarea loviturii de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

„Nu este nimic pierdut, sunt șanse mai mici, dar echipa nu are voie să cedeze. Mai sunt patru meciuri, 12 puncte, iar echipa este capabilă și să facă lucruri extraordinare. Am vorbit puțin cu Ivan în vestiar, se poate întâmpla să ratezi și fotbaliști mari au ratat în momente mai tensionate, mai importante decât această partidă.

Era o partidă foarte, foarte importantă pentru starea noastră de spirit și tot ceea ce urma să abordăm, pentru strategia următoare. Se întâmplă în fotbal, penalty-ul nu este primul pe care îl ratează, au ratat fotbaliști mult mai tari decât Ivan”, a spus „Sorinaccio”.

Sorin Cârțu: „Cine nu își dorește campionatul. Întotdeauna pornim în campania anului respectiv cu gândul de a câștiga”

Sorin Cârțu a dezvăluit că își dorește să câștige titlul de campion din postura de conducător al Universității Craiova. Președintele oltenilor a declarat că oltenii pornesc cu gânduri la prima poziție în fiecare sezon, însă lucrurile nu au decurs așa cum și-au dorit până acum.

„Cine nu își dorește campionatul, cine din clubul nostru sau tot ceea ce înseamnă echipă, patron, conducerea clubului? Toată lumea își dorește campionatul și întotdeauna pornim în campania anului respectiv cu gândul de a câștiga campionatul.

Să oferi toate condițiile, ești implicat pentru tot ceea ce înseamnă câștigarea unui campionat. Știți cum este, este și reacția adversarului, la fel cum a fost în seara asta te lovești de ceva greu de antrenat și prevăzut precum norocul și șansa”, a spus președintele Universității Craiova.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,22 este cota pentru „1 solist” la meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT