Fotbal intern

Sorin Cârțu știe cum devine U Craiova campioană: “Dau scris că așa luăm titlul!”

14.03.2019 | 16:11
Sorin Cartu stie cum devine U Craiova campioana Dau scris ca asa luam titlul

Sorin Cârțu, noul președinte al clubului U Craiova, știe modalitatea prin care echipa sa poate câștiga titlul în Liga 1 Betano. Craiova a urcat pe locul 2 în clasament după victoria 1-0 cu Astra, coroborată cu eșecul suferit de FCSB pe teren propriu cu Viitorul. 

Sorin Cârțu știe cum devine U Craiova campioană

„Mi-a plăcut cum a arătat echipa la meciul cu Astra din prima etapă de play off. A avut un plus faţă de ultimele partide. Chiar dacă sunt patru puncte între noi şi CFR, vă spun că vor fi multe încurcături în aceste nouă etape. Câţi s-au aşteptat să bată Viitorul? Este foarte impotrant ca din aceste meciuri să ei maxim, punct cu punct. Sigur că victorie este ideală, dar nici egalul nu trebuie privit ca înfrângere. Sunt meciuri indirecte care într-un fel sau altul te pot ajuta. Dau scris ca dacă se realizează o medie de două puncte în aceste etape, poţi ieşi campion.

În aceste jocuri trebuie să ne intereseze rezultatul şi mai puţin spectacolul, chiar dacă pare mai meschin. Jucătorii trebuie să intre mereu montaţi să se gândească doar la jocul lor , să nu se lase copleşiţi de adeversar sau miza jocului. Primul nostru obiectiv este să participăm în Europa. Că o facem din postura de campioni, câştigători ai cupei sau de pe locul trei, trebuie să fim acolo” – a spus Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu știe cum devine U Craiova campioană
Sorin Cârțu știe cum devine U Craiova campioană

Instalat în funcţia de preşedinte la Universitatea Craiova, Sorin Cârţu vine cu o propunere către FRF şi către restul cluburilor din Liga 1. Fosta glorie a oltenilor spune că viitoarea regulă cu doi jucători U21 din sezonul 2019-2020, ar trebui să sufere unele modificări, care crede el ar ajuta şi mai mult fortbalul românesc.”Am spus şi înainte când nu mai făceam parte din fenomen, o spun şi acum. Mi se pare forţată asta cu doi jucători U21. Am avut o discuţie si cu Mihai (Rotaru) şi am zis ca mai bine ar fi să se rămână cu un jucător U21 ,iar cei care termină acum să devină obligatoriu U23. Aşa ar avea continuitate aceşti jucători. În afară de noi, Viitorul şi FCSB, sunt puţini care după ce nu mai îndeplinesc regula vor mai juca. Unii o fac pentru că sunt obligaţi de regulament. Cred că ar fi mult mai util”, a spus Sorin Cârţu.

Preşedintele oltenilor spune că echipele care vor juca în Europa din sezonul viitor ar avea de suferit şi mai mult.” Păi în Europa nu eşti obligat să joci cu jucători sub o anumită vârstă. Vei juca duminica în campionat într-o formulă şi la mijlocul săptămânii în Europa cu alta. Nu poti omogniza echipa, pentru că nu poţi risca cu nişte copii să-i expui şi să-i forţezi din trei în trei zile”.

Tags: