Sorina Pintea, despre cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă: „Copilul a fost răpit”

Daniel Șuta   
în HotNews
24/06/2019, 21:48
Sorina Pintea, despre cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă: „Copilul a fost răpit”
Sorina Pintea este revoltată de felul în care a fost tratată micuța Sorina la Baia de Aramă. Sursa foto: realitatea.net

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și-a oferit punctul de vedere în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de mascații aduși de procurorul Maria Pițurcă, acum în viziunea Parchetului General pentru presupuse fapte penale comise în momentul acțiunii de amploare la casa asistenților maternali.

Sorina Pintea, consternată de cazul Sorinei

Sorina Pintea a spus că nu se pricepe la comentarea subiectului din punct de vedere juridic, dar, ca o opinie personală, consideră că acea fetiță de 8 ani a fost răpită de la îngrijitori. Ministrul Sănătății susține că motivul pentru care face această afirmație este vehemența cu care fata s-a opus să plece la părinții adoptivi, semn că nu a fost suficient de bine pregătită înainte și s-a trezit cu noi părinți pe cap, lucru extrem de dificil pentru un copil.

Pintea a spus că acest caz a emoționat-o foarte tare pentru că este mamă și bunică în același timp. Ministrul susține că situația prin care a trecut Sorina nu ar trebui să se mai repete cu niciun alt copil din România. Mai mult, Pintea nu crede în imaginile pe care le publică tot mai des familia adoptivă și spune că micuța nu va uita niciodată clipele dificile prin care a trecut.

Momentul în care micuța Sorina a fost târâtă de procuroarea de caz a devenit viral. Sursa foto: Observator Antena 1

Ministrul Sănătății: „Copilul a fost răpit, asta e clar”

„Copilul a fost răpit, asta e clar. Copilul a spus nu. Asta e părerea mea personală. Copilul a fost răpit, a fost luat, pur și simplu. Copilul nu trebuia să fie luat, înainte să fie consiliat de către psihologi. Cred că e o chestiune logică, nu-ți trebuie foarte multă știință sau nu știu ce proceduri sofisticate. Nu smulgi un copil care urlă că nu vrea.

Acum ni se arătă imagini cu un copil fericit. Are cineva impresia că acel copil va uita acele momente? Nici vorbă! Îl vor marca toată viața”, a declarat Sorina Pintea la B1 TV.

Închide ×