Fotbal international

Spania ar putea avea un nou selecţioner la meciul cu România! Când se va lua decizia finală

12.06.2019 | 08:29
Spania ar putea avea un nou selectioner la meciul cu Romania Cand se va lua decizia finala

Spania ar putea avea un nou selecţioner la meciul cu România, partidă care este programată să se dispute în toamnă. Cele două selecţionate urmează să se dueleze pe 5 septembrie, de la ora 21:45, în etapa a 5-a din preliminariile pentru EURO 2020. La ultimele două partide din Grupa F, “Furia Roja” a fost pregătită de Robert Moreno, după ce Luis Enrique a anunţat că are probleme în familie şi nu a putut să-i antreneze pe iberici.

Spania ar putea avea un nou selecţioner la meciul cu România. A avut loc prima discuţie

Presa din Spania anunţă că viitoarea adversară a României ar putea avea un nou selecţioner înainte de meciul care se va disputa pe Arena Naţională. Conform AS, după vacanţa din această vară, Luis Enrique va lua o decizie dacă va rămâne sau nu la cârma echipei naţionale. Antrenorul de 49 de ani s-a întâlnit deja cu Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei, şi cu Jose Francisco Molina, directorul tehnic al RFEF, pentru a discuta viitorul său.

Întâlnirea a avut loc pe 18 mai, iar oficialii Federaţiei şi Luis Enrique au luat căzut de acord să amâne orice discuţie până după meciurile cu Insulele Feroe şi Suedia, partide câştigate de Spania. Cu această ocazie, Luis Rubiales şi Jose Francisco Molina i-au transmis că îşi doresc ca el să continue la cârma echipei naţionale.

Spania ar putea avea un nou selecţioner la meciul cu România (sursă foto: hepta.ro)
Spania ar putea avea un nou selecţioner la meciul cu România (sursă foto: hepta.ro)

Luis Enrique, absent motivat trei luni de la naţionala Spaniei

Luis Enrique nu a mai venit la Las Rozas, centrul de pregătire al echipei naţionale a Spaniei, din 26 martie. În dimineaţa meciului cu Malta, câştigat de iberici cu 2-0, selecţionerul “Furiei Roja” a primit o veste teribilă, însă până în prezent nu au apărut mai multe detalii. Singurul aspect cunoscut este acela că antrenorul de 49 de ani are probleme familiale, motiv pentru care a lipsit în ultimele trei luni.

Chiar dacă nu a participat la antrenamentele naţionalei pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Malta, Luis Enrique a monitorizat şedinţele de pregătire, lucru confirmat şi de la Robert Moreno, secundul său. În cazul în care actualul selecţioner va anunţa că nu poate continua, Federaţia Spaniolă de Fotbal are pregătit un înlocuitor. Abelardo Fernandez, fostul antrenor al lui Deportivo Alaves, ar urma să-i ia locul.