Fotbal intern

Gheorghe Chivorchian: „Pot să spun că sunt un specialist al promovărilor!”

Gheorghe Chivorchian, preşedintele echipei Juventus Bucureşti, promovată matematic în Liga 1 pentru prima dată în istoria sa, se declară un specialist al promovărilor....
03.05.2017 | 21:24
Gheorghe Chivorchian Pot sa spun ca sunt un specialist al promovarilor

Gheorghe Chivorchian, preşedintele echipei Juventus Bucureşti, promovată matematic în Liga 1 pentru prima dată în istoria sa, se declară un specialist al promovărilor.

„Este a patra promovare, după Ceahlăul, Foresta şi Poli, pot spune că sunt un specialist! Dar n-am reuşit niciodată singur, ci cu oameni puternici, de caracter, oameni care au înţeles ce înseamnă fotbalul. Juventus este ca şi copilul meu şi mă bucur şi mai mult pentru această promovare. Patronul clubului este implicat în acest proiect încă din 1992, cel mai vechi patron la această oră din fotbalul românesc.

Obiectivul nu a fost promovarea, ci unul din locurile 4-6. Cred că echipele care ne vor urma în Liga 1 vor fi Sepsi şi UTA, cel puţin una dintre aceste două sigur va promova! Mulţi s-au întrebat ce caut aici, dar le-am răspuns că nu mi-a fost ruşine să muncesc în viaţă niciodată. Iată că acum le-am demonstrat că ştiu ce vorbesc. Am depus la FRF toate dosarele pentru licenţiere şi pe data de 10 mai vom fi primul club care va deschide noul sezon de licenţiere, după echipele care şi-au rezolvat problema asta în vederea participării în cupele europene”, a declarat preşedintele noii promovate.

A apărut un litigiu în legătură cu terenul

Chivorchian mai afirmă că Juventus nu se va muta de pe arena din Colentina.

„Casa acestei echipe este Colentina şi aici va rămâne. Avem deja făcute multe proiecte pentru îmbunătăţirea arenei, dar şi a Centrului de Copii si Juniori, care are peste 250 de mici fotbalişti. Două milioane de euro este suma pe care dorim s-o investim în bază”, a mai spus omul de fotbal.

Nu este, însă, aşa de simplu cum pare pentru că „există un litigiu care este de competenţa Primăriei sectorului 2 şi sperăm să-l rezolve cât mai repede. Baza este data în concesiune clubului, dar aceste probleme au apărut peste noapte. Există un propietar pe toată această suprafaţă de teren, propietar care a apărut peste noapte după ce am anunţat că vrem să ne extindem. Aşteptăm un ok din partea Primariei sectorului 2, care trebuie să găsească soluţii pentru ca această echipă să-şi continue activitatea în Colentina”.

„Nu cred că Liga 1 de acum este de speriat faţă de Liga 2”

Cât despre Liga 1, preşedintele Juventusului bucureştean nu se sperie cu una, cu două: „Nu cred că Liga 1 de acum este de speriat faţă de Liga 2. Nu vrem să facem doar act de prezenţă, iar în timp ne dorim să urcăm cât mai sus în această piramidă. De trei luni discut cu Daniel Opriţa despre ce posturi ar trebui să întărim. Probabil că vom aduce 5-6 jucători noi, cu experienţă în prima ligă. Vom oferi tuturor celor prezenţi la ultimul nostru meci de pe teren propriu un kitt al suporterului care să-i ajute la sprijinirea echipei şi în Liga 1”.

Tags: