Premier League

Stadionul de 1 miliard de euro al lui Tottenham, inaugurare amânată. “Președintele nu mai poate să doarmă”

14.12.2018 | 10:41
Stadionul de 1 miliard de euro al lui Tottenham inaugurare amanata Presedintele nu mai poate sa doarma

Antrenorul lui Tottenham, Mauricio Pochettino, face un apel la fani să fie îngăduitori cu președintele Daniel Levy. Acesta și-a cerut scuze că inaugurarea noului stadion, un proiect de un miliard de euro, a fost amânată. Antrenorul le cere acum suporterilor să fie înțelegători. “Președintele suferă foarte mult. E obosit de atâta muncă. În ultimele luni nu a dormit pentru că tot încearcă să  termine stadionul.”, a fost apelul lui Pochettino către fanii lui Hotspur.

Antrenorul a avut această rugăminte, după ce mai mulți fani au reacționat cu furie la anunțul președintelui clubului Daniel Levy, care a anunțat că inaugurarea noii arene va mai întârzia. Partida de pe 13 ianuarie 2019, cu Manchester United, care trebuia să fie prima jucată pe noua arenă se va juca pe stadionul Wembley, iar inaugurarea noii construcții se speră să aibă loc în luna februarie.

Așa arată înteriorul noului stadion al celor de la Tottenham Hotspur, arenă ce a costat un miliard de euro

Arena de un miliard de euro al lui Tottenham nu este gata!  Antrenorul Mauricio Pochettino cere fanilor să aibă răbdare

“Cred că oamenii nu își dau seama de amploarea proiectului și cât de dificil este să conduci așa ceva. Toată lumea este dezamăgită acum, pentru că încă nu jucăm acolo, dar în ziua în care ne mutăm, toți își vor da seama cât de mare este acest proiect și ce condiții bune sunt pentru toată lumea. Terminarea stadionului nu depinde numai de el (nr. Daniel Levy). Când construiești ceva, depinzi de multe companii.”, a spus antrenorul Mauricio Pochettino, care a încercat să scuze întârzierea inaugurării arenei.

Mauricio Pochettino cere îngăduință fanilor în privința lui Daniel Levy

Noul stadion al lui Tottenham va avea o capacitate de 62.062 de locuri și a costat aproximativ un miliard de euro. Construcția arenei a început în septembrie 2012 și acum clubul englez speră ca inaugurarea să se poată facă în optimile Ligii Campionilor, partidă care va avea loc la jumătatea lunii februarie 2019. Noua arenă înlocuiește stadionul legendar White Hart Lane, care a funcționat timp de 118 ani. Acesta a fost inaugurat în 1899 și a fost închis în mai 2017. De un an și jumătate Tottenham a disputat toate partidele de pe teren propriu pe stadionul Wembley.

  • 850.000.000 de lire sterline a costat noua arenă a lui Tottenham Hotspur