Fotbal international

Stanciu, atacat de antrenor: “Incapabil să înţeleagă o schemă tactică”

Nicu Stanciu are parte de un sezon dificil la Anderlecht. A fost tras pe linie moartă de noul antrenor, care l-a atacat voalat într-un interviu.
16.11.2017 | 08:56
Stanciu atacat de antrenor Incapabil sa inteleaga o schema tactica

Nicu Stanciu a răbufnit după meciul pierdut cu PSG în Champions League spunând că nu înţelege de ce evoluează atât de puţin când lui i se spune la antrenament că se pregăteşte exemplar. Declaraţiile românului nu au căzut pe placul conducerii, care l-a ameninţat că riscă o amendă, dar nici pe placul antrenorului. 

Hein Vanhaezebrouck a dat un interviu pentru Sport/Foot Magazine în care a făcut câteva declaraţii îndreptate spre Nicu Stanciu, fără a-i menţiona numele: “Când porţi tricoul lui Anderlecht, trebuie să ştii că se poate întâmpla să fii pe bancă şi că asta îţi poate permite să fii odihnit şi să faci diferenţa când intri în joc, cum a reuşit Pieter Gerkens în meciul cu Zulte Waregem”

Declaraţii cu bătaie lungă şi spre agentul Anamaria Prodan

Vanhaezenbrouck şi-a continuat tirada, făcând referire şi la agentul de jucători al lui Stanciu, Anamaria Prodan, care l-a susţinut puternic pe jucător în acest diferend cu clubul: “Am întâlnit jucători foarte talentaţi cu mingea la picior, dar incapabili să înţeleagă o schemă tactică. De aceea spun că atunci când aduci jucători, trebuie să fii atent nu doar la calităţile fotbalistice pure. Trebuie să te întrebi dacă jucătorul e destul de inteligent din punct de vedere fotbalistic şi emoţional. Ce îl motivează? Ce fel de viaţă duce? Ce atitudine are? Ai mult de câştigat procedând astfel, dar un agent nu-ţi va spune totul la acest capitol”, a spus antrenorul. 

Nicu Stanciu a evoluat în 14 meciuri din actuala stagiune, multe dintre ele din postura de rezervă. A marcat un singur gol pentru Anderlecht, club aflat pe locul 3 în campionat, la 9 puncte de liderul Club Brugge.