Fotbal intern

A început Liga 3. Care sunt echipele favorite la promovare din cele cinci serii. Echipa lui Mititelu a debutat cu o victorie

23.08.2019 | 20:25
Liga 3 2019 începe şi Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, va încerca di nou promovarea

Vineri, 23 august, pleacă la drum şi al treilea eşalon fotbalistic din România, după exact aceleaşi reguli existente din sezoanele precedente. Adică, sunt 5 serii a câte 16 formaţii, dar rămâne de văzut câte echipe vor mai fi la finalul turului, pentru că aproape de fiecare dată au existat abandonuri din motive financiare. Dintre acestea doar prima clasată în fiecare serie va juca la anul în Casa Pariurilor Liga 2. Locurile 13-16 retrogradează direct, iar locul 12 nu este nici el scutit de emoţii, pentru unele dintre echipele care vor termina pe această poziţie existând totuşi pericolul retrogradării.

Start în Liga 3. Care sunt echipele considerate favorite la promovare

UPDATE, 23 august, ora 20:28. FC U Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu, a debutat cu o victorie în noul sezon din Liga a 3-a, impunându-se cu 1-0 în deplasare cu Șoimii Lipova. Stoenac a marcat unciul gol al meciului în minutul 47.


Printre cele 80 de echipecare vor lua acum startul sunt şi foarte multe nou venite după barajul campioanelor judeţene dar şi destule formaţii cu CV bogat, care au ani buni de activitate inclusiv la nivelul primului eşalon. Unele dintre acestea au jucat inclusiv în cupele europene, unde nu au fost umilite din primul moment, reuşind chiar rezultate neaşteptate. În mod normal aceste echipe au şi statut de favorite, cel puţin la început, în lupta pentru promovare.

Liga 3 2019. După Turris Turnu Măgurele o altă echipă din Teleorman va atac promovarea. Alexandria

Oţelul Galaţi încearcă a treia oară promovarea

O curiozitate, provocată de o decizie a FRF, o reprezintă faptul că, deşi din punct de vedere geografic ar fi trebuit să se afle în aceeaşi serie, cele două echipe ale Craiovei, cea a lui Adrian Mititelu şi echipa secundă a prim-divizionarei din Bănie, nu au fost repartizate în aceeaşi serie, deşi este clar că echipa a doua a formaţiei la care acum a ajuns manager Victor Piţurcă, nu are nicio treabă cu promovarea… S-a dorit la nivelul conducerii FRF să nu se „ofere” prilejul unor ciocniri între suporterii olteni diviozați între cele două „iubiri alb-albastre”, cunoscută fiind ura dintre Peluza Sud, pro FC Universitatea Craiova 1948, și suporterii „clonei” din prima ligă.

În seria 1 Oţelul Galaţi se va bate, cel puţin la prima vedere, cu Foresta Suceava, Ceahlaul Piatra Neamţ sau Aerostar Bacău, dar atenţie trebuie acordată şi echipei Ştiinţa Miroslava, care a mai jucat în a doua divizie acum câţiva ani. În Seria a 2-a trei echipe pot aspira la promovare: retrogradata Dacia Unirea Brăila, Unirea Slobozia şi CS Afumaţi, care şi anul trecut a stat mult timp în coasta Rapidului.

Liga 3 2019. Oţelul Galaţi va încerca pentru a treia oară promovarea

Adrian Mititelu se bate cu retrogradata ACS Politehnica Timişoara

În Seria a 3-a, unde a fost repartizată a doua echipă a Craiovei, principala favorită ar fi Progresul Spartac (locul 3 ediția trecută și 2 în urmă cu doi ani), urmată de fosta divizionară B din Baloteşti, dar echipele din Slatina, unde s-au „pompat” fonduri financiare semnificative, sau din Alexandria pot produce surprize. În Seria a 4-a lupta ar trebui să fie între FC Universitatea Craiova 1948 a lui Adrian Mititelu şi CS Hunedoara sau Şoimii Lipova. Ar mai conta și ACS Poli Timişoara, în cazul în care vor găsi finanțare, fără de care bănăţenii ar putea să se „scufunde” și mai mult, chiar către desființare.

Liga 3 2019. Unirea Alba Iulia ar putea fi o surpriză plăcută

În fine, în seria a 5-a nu putem vorbi de o echipă mare favorită. Luceafărul Oradea nu mai este echipa care a jucat anul trecut în eşalonul secund și va fi o echipă aproape nouă. Gloria Bistriţa, Unirea Alba Iulia sunt două nume pe care le cunoaştem din fotbalul mare de la noi, dar care nu mai au susţinere financiară corespunzătoare. Însă ambele pot avea un cuvânt serios de spus în această serie.