News

Stațiunea de pe litoral în care turiștii nu mai au loc pe plajă. Oamenii se plâng de un fenomen ciudat: “Nu am mai văzut așa”

Turiștii se refugiază pe litoral pentru a se răcori în timpul caniculei, dar sunt descurajați de temperaturile scăzute ale apei, între 18 și 20 de grade Celsius.
04.08.2023 | 21:00
Statiunea de pe litoral in care turistii nu mai au loc pe plaja Oamenii se plang de un fenomen ciudat Nu am mai vazut asa
Inedit pe litoral: Turiștii renunță la șezlonguri și se adaptează la apa rece în timpul caniculei. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Odată cu venirea caniculei, românii se refugiază pe litoral pentru a se răcori, însă o surpriză neplăcută îi așteaptă în apa mării. Temperaturile scăzute ale apei, cu valori cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius, i-au descurajat pe mulți să se aventureze în larg.

Vacanțe cu ghinion pentru turiștii români

Specialiștii avertizează asupra acestei situații neobișnuite pentru această perioadă a anului, când, de regulă, marea ar trebui să aibă între 24 și 26 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Pe lângă fenomenul apei reci, turiștii au fost întâmpinați cu o ceață densă în unele stațiuni, în prima parte a zilei, care a dus la închiderea temporară a unor porturi.

“E aglomerat. N-avem scaune, n-avem nici pe cearșaf unde să stăm. Foarte rece a fost, foarte rece. Cel puțin când am venit la început aveam senzația că e apă din congelator. N-am mai văzut așa fenomen până acum. Și soțul a venit și a filmat c-a spus c-a spus că n-a mai văzut așa ceva”, au remarcat turiștii pentru observatornews.

ADVERTISEMENT

Totuși, aglomerația a fost de neevitat, deoarece peste 140.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în acest weekend, iar gradul de ocupare în stațiuni a depășit 90%.

Meteorologii explică că această situație neobișnuită este cauzată de o masă de aer cald. Aceasta avansează peste o masă de aer rezistentă, cu temperatură mai scăzută. De asemenea, fenomenul de upwelling contribuie la scăderea temperaturii apei mării, prin aducerea apelor reci  din adâncime către zona de coastă.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre turiști au preferat să se retragă la piscină pentru a se bucura de apă încălzită, iar managerii hotelurilor raportează o creștere a cererii pentru piscine, în detrimentul mării reci.

Prognoza meteo pentru weekendul curent aduce vești mai bune pentru cei care așteaptă să se bucure de soare și mare, cu temperaturi de aproximativ 30 de grade Celsius în aer și cel puțin 23 de grade Celsius în apa mării. Cu aceste îmbunătățiri, se speră că turiștii se vor putea bucura mai mult de litoral în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

O metodă ingenioasă de a economisi bani pe litoral

Cu prețurile tot mai mari pe litoralul românesc, turiștii români au găsit o strategie ingenioasă pentru a economisi bani și a se bucura de plajă fără a plăti sute de lei pentru șezlonguri. În loc să închirieze șezlonguri, aceștia au optat pentru prosoape sau cearșafuri proprii, folosindu-le pe nisip în loc de locuri confortabile la soare.

Știrile cu privire la tarifele exorbitante pentru șezlonguri sunt din ce în ce mai frecvente în această vară. Unele zone de pe litoral cer până la 200 de lei pentru un singur șezlong pe o zi. Adăugând costurile pentru băuturi, mâncare și cazare, suma totală pe zi pentru o familie poate ajunge la cifre impresionante.

Astfel, pentru a scăpa de aceste costuri, turiștii români au renunțat la șezlonguri și au încercat varianta prosoapelor sau cearșafurilor proprii. Acestea sunt gratuite și reprezintă o alternativă eficientă și la îndemână pentru fiecare turist.

Astfel, economiile făcute prin renunțarea la șezlonguri sunt considerabile pentru turiștii cu bugete limitate. În loc să plătească sute de lei pentru un cuplu pentru șezlonguri, aceștia investesc banii doar în băuturi, sume în jur de 100 de lei.

ADVERTISEMENT
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu...
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu soldaţi ruşi, făcute una cu pământul dintr-un singur foc
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
S-A MOBILIZAT ARMATA chiar acum! Un nou război este pe cale să înceapă
S-A MOBILIZAT ARMATA chiar acum! Un nou război este pe cale să înceapă
Vești foarte proaste pentru Lili Sandu. Medicii i-au pus diagnosticul
Vești foarte proaste pentru Lili Sandu. Medicii i-au pus diagnosticul
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!