Life

Stațiunea din România care s-a transformat peste noapte. E peste Mamaia în preferințele turiștilor pentru minivacanța de 1 Mai

Stațiunea din România care a atras turiștii ca un magnet. Chiar dacă prețurile sunt cu 20% mai scumpe decât anul trecut, românii nu s-au uitat la bani.
22.04.2024 | 07:06
Statiunea din Romania care sa transformat peste noapte E peste Mamaia in preferintele turistilor pentru minivacanta de 1 Mai
Stațiunea din România care a luat fața destinațiilor cunoscute de la malul mării. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Doar câteva zile ne mai despart de deschiderea oficială a sezonului estival. Mii de români vor alege să se distreze în stațiunile deja cunoscute de la malul mării. Ei bine, cine vrea să evite aglomerația, poate opta pentru o altă stațiune care s-a transformat și arată mai bine ca niciodată.

Românii se pregătesc pentru mini vacanța de 1 Mai

Anul acesta, începutul lunii mai a venit cu cea mai bună veste pentru români. Mini vacanța de 1 Mai durează aproape o săptămână. Asta înseamnă că majoritatea bugetarilor și nu numai își pot planifica un concediu fără nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, destinația principală de vacanță a multora va fi litoralul românesc. În ciuda faptului că plajele nu sunt pregătite 100% pentru a primi turiști, românii au de gând să se simtă bine.

Surprinzător sau nu, specialiștii din domeniul turismului nu își fac prea multe speranțe anul acesta. Cu toții se așteaptă la un număr mult mai mic de turiști pe litoral în 2024, iar motivele sunt unele evidente.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, la începutul lunii mai nu se mai organizează unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de pe litoral. Din acest motiv, românii și-ar putea amâna concediul la malul mării.

Care este cea mai vândută stațiune din România, în anul 2024

În 2024, cea mai vândută stațiune, potrivit wall-street.ro este Băile Felix. Topul este completat de stațiunea Mamaia și de Călimănești – Căciulata. În ciuda faptului că prețurile sunt mai mari decât anul trecut, se pare că românii nu s-au uitat deloc la bani.

ADVERTISEMENT

Cine a ales să petreacă mini vacanța de 1 Mai la Băile Felix, a trebuit să scoată din buzunar cu 20% mai mult decât până acum. Însă, comparativ cu alte stațiuni din România, prețul este rezonabil.

La Băile Felix, prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un sejur pornește de la 400, 500 de lei, iar în acest preț sunt incluse cazarea și micul dejun. În funcție de preferințe și de serviciile pentru care se optează, unele sejururi pot costa și 3.000 sau 4.000 de lei. Aici sunt incluse diverse evenimente sau cine festive.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește litoralul, dintre toate stațiunile, Vama Veche este cea mai aproape de a atinge gradul complet de ocupare. Potrivit datelor, se pare că aceasta continuă să fie destinația preferată a tinerilor care vor să dea startul sezonului petrecerilor.

Cu alte cuvinte, în 2024, există variante multiple de cazare pentru toate buzunarele. După ce și-au stabilit un buget pentru mini vacanța de 1 Mai, românilor nu le mai rămâne decât să se distreze pe cinste.

ADVERTISEMENT