News

Surpriză pentru călători din partea STB: Tramvaiul cu jazz și poezie!

03.09.2019 | 19:04
Surpriza pentru calatori din partea STB Tramvaiul cu jazz si poezie

Vara a trecut foarte repede iar STB va trebui din nou să facă față unui flux mare de călători, odată cu încheierea vacanțelor și reluarea curselor școlare. În acest context, cei de la STB au pregătit o surpriză pentru călători: un tramvai cu jazz și poezie! Este vorba despre un proiect al ong-ului Arta nu Mușcă prin care pasagerii se vor bucura de o călătorie în care vor putea să asculte muzică și poezie. Mai mult, tinerii sunt invitați la un concurs de poezie și vor fi organizate lecture publice în mai multe spații pentru a aduce poezia mai aproape de oameni.

Tramvaiul cu jazz și poezie va circula timp de o lună prin București

Proiectul va avea loc în perioada 10 septembrie – 1 octombrie și se va desfășura pe linia tramvaiului 1. Cei care vor călători cu “Tramvaiul Poeziei” se vor putea bucura de privilegiul de a citi poeme din autori clasici și contemporani. „Spatiile publice merita experimentate si poetic, de aceea mi-am propus sa aduc poezia mai aproape de publicul larg, intr-un mod inedit, artistic si educativ. In 2019, nu e romantic, e necesar sa luam parte la poezia orasului si sa gasim frumusetea in forme alternative”, a declarat Loredana Munteanu, fondatoarea organizației nonguvernamentale Arta nu Mușcă.

„STB susține poezia, dar si actul cultural, în general. Suntem bucurosi ca, prin eforturile societatii civile, le putem oferi calatorilor mici bucurii si cateva momente placute in drumurile lor catre serviciu, catre scoala, catre casa sau spre alta destinatie. STB face eforturi pentru cresterea calitatii serviciilor oferite publicului si in curand vom prezenta noi facilitati si oferte care dovedesc atasamentul nostru fata de calatori“, a declarat Andrei Creci, directorul general al STB SA, potrivit comunicatului de presă remis de fostul RATB.

STB se implică în cultură cu tramvaiul pentru jazz și poezie
STB se implică în cultură cu tramvaiul pentru jazz și poezie *foto: b365.ro

STB susține și un concurs de poezie

Tot în același proiect va avea loc și un concurs de poezie destinate poeților cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Aceștia vor putea să se înscrie în concurs cu trei poezii, în perioada 10 – 20 septembrie, pe site-ul proiectului „Arta nu mușcă”.

„Tramvaiul Poeziei” are ca scop să aducă lectura și poezia mai aproape de public, în contextual în care 69% dintre români și 46% dintre bucureșteni declarau că nu au citit nicio carte și doar 9% afirmau că citesc zilnic.