Fotbal intern

STEAUA. INTERVIU. Promisiunea noului atacant: “Vin să iau titlul!”

STEAUA. Arădeanul Dennis Man este cel mai nou transfer al lui Gigi Becali. Acesta a semnat un angajament în ultima zi a perioadei de a transferuri şi a oferit un interviu pentru specialarad.ro, în...
06.09.2016 | 14:10
STEAUA INTERVIU Promisiunea noului atacant Vin sa iau titlul
ADVERTISEMENT

STEAUA. Arădeanul Dennis Man este cel mai nou transfer al lui Gigi Becali. Acesta a semnat un angajament în ultima zi a perioadei de a transferuri şi a oferit un interviu pentru specialarad.ro, în care vorbeşte despre cum şi-a luat la revedere de la colegi cu lacrimi în ochi, dar şi despre aşteptările pe care le are:

– Dennis, de azi noapte ai încheiat conturile cu UTA după un an cu cifre extraordinare. Ce laşi în urmă?

ADVERTISEMENT

– Cel mai tare regret că nu am putut promova împreună cu colegii mei. Am ratat promovarea în primăvară, după barajul cu Voluntari şi mă gîndeam că vom promova în acest an, mai ales că, după părerea mea, am început bine acest campionat. Chiar dacă eu plec, am mare încredere că vor reuşi chiar şi fără mine.

– Te-ai văzut cu, deja, foştii tăi colegi?

– Da, m-am întîlnit cu ei la antrenamentul din această dimineaţă. Nu a fost chiar cel mai uşor lucru să fac asta. Am fost foarte emoţionat. Ei m-au îmbrăţişat şi mi-au urat succes. Am vorbit şi cu domnul Roli Nagy, cel care mi-a arătat atîta încredere. Mie îmi venea să plîng, dar mă bucur totuşi că am putut să fac acest pas mare pentru mine, şi totodată mă bucur că prin suma care o încasează clubul pot ajuta echipa. M-am abţinut, şi am scăpat fără lacrimi.

ADVERTISEMENT

– Este oarecum forţat să te întrebăm pe tine pe cine vezi înlocuitorul tău, dar ai putea să dai un nume?

– Nu pot fi eu în măsură să fac astfel de afirmaţii. Staff-ul tehnic va decide cine va juca şi pe ce post. Au dovedit că se pricep la acest lucru toţi cei din staff, Roli Nagy, Cristian Todea, Dan Ţapoş, toţi. Sînt convins că UTA are mulţi jucători talentaţi care pot face performanţă. Unul dintre ei este Adrian Petre care are toate calităţile necesare pentru a deveni un jucător foarte important pentru UTA. A demonstrat-o deja, marcînd goluri foarte importante pentru echipă.

ADVERTISEMENT

“Nu mă sperie niciun lucru legat de fotbal!”

– Să trecem la noul tău club. Nu te sperie deloc ideea că ai plecat atît de tînăr la un club despre care se spune că este cel mai important din România?

– Nu mă sperie deloc, aşa cum nu mă sperie niciun lucru legat de fotbal. Mă bucur că am reuşit să fac acest pas important şi acum sînt convins că totul depinde de mine, de cum mă pregătesc, de cum am grijă de mine, de timpul meu, de realizările mele din teren şi modul în care mă adaptez la noul club.

ADVERTISEMENT

– Ai reuşit să vorbeşti cu cineva din staff-ul tehnic al echipei Steaua?

– Pînă acum nu am reuşit. O voi face cînd ajung la Bucureşti. Am discutat doar cu persoane din conducerea clubului.

“Sînt doar un copil!”

– Cunoşti personal pe cineva din lotul echipei Steaua?

– Sînt coleg la lotul de juniori cu portarul Poiană, care se pregăteşte împreună cu cei de la echipa de seniori. Dar nu am reuşit să vorbesc nici cu el despre cum este acolo. Voi vedea cînd ajung, acum am tot timpul.

– Cum comentezi că la doar 18 ani ai devenit, aşa cum se vehiculează, cel mai scump transfer din istoria de peste 70 de ani a clubului UTA, club care a cucerit şase titluri de campioană a României?

– Vremurile s-au schimbat. Acum sînt alte sume de transfer comparativ cu anii din urmă, mai ales cînd ne referim la perioade dinainte de Revoluţie sau imediat după. Pentru mine, însă, este un lucru foarte important acest lucru şi mă bucur mult că prin aceşti bani aduc un important ajutor clubului care m-a format. Eu sînt doar un copil de 18 ani şi vă daţi seama că este o mîndrie să ştiu aceste lucruri. Acum nu îmi rămîne decât să demonstrez că merit acei bani.

“Mă gîndesc să iau titlul!”

STEAUA. Man este încrezător în potenţialul său şi îşi doreşte să pună umărul la cucerirea titlului. Dintre jucătorii pe care îi va găsi în vestiar, preferatul său este Alexandru Bourceanu:

“Mă simt foarte, foarte fericit. Am un sentiment de bucurie în suflet şi sînt foarte mîndru de ceea ce am realizat. Sincer, cel mai bine mă simt pe postul de atacant, dar antrenorul decide. Ce spune domnul Reghecampf, asta fac. Decizia am luat-o eu, m-am gîndit că este o şansă cu care nu mă mai întîlnesc pe viitor. Este un pas mare. Mă gîndesc să iau titlul, să luăm trofee, să îmi ajut echipa, dacă antrenorii îmi dau şansa. Îmi place Bourceanu, un lider al vestiarului şi sper să mă înţeleg bine cu el. Voi munci mult la antrenamente, iar dacă domnul Daum consideră că pot face faţă la naţională, cu atît mai bine pentru mine”, a spus tînărul jucător.

Contract pe 6 ani

STEAUA. Dennis Man a fost anunţat şi pe site-ul oficial al “roş-albaştrilor”. Acesta a semnat un angajament valabil pe un an, care se va prelungi automat pe încă cinci, după ce atacantul îşi va termina junioratul:

“Bine ai venit, Dennis Man! FC Steaua Bucureşti anunţă transferul lui Dennis Man, atacantul echipei de liga secundă UTA Arad. Tînărul fotbalist, care a împlinit 18 ani pe data de 26 august, a semnat un contract valabil pe un an, care va fi prelungit automat pentru cinci sezoane după ce jucătorul va termina junioratul. Clubul nostru îi ureaza Bun Venit şi să aibă parte de cît mai multe succese în tricoul roş-albastru”.

ADVERTISEMENT