Fotbal intern

“Da, aş putea lucra cu Gigi. De ce nu?” Becali a sunat imediat

Ionuţ Chirilă a declarat că ar putea să colaboreze pe viitor cu Gigi Becali. Patronul Stelei a sunat imediat şi a avut un dialog savuros cu fostul antrenor al Concordiei.
28.11.2017 | 13:47
Da as putea lucra cu Gigi De ce nu Becali a sunat imediat

Ionuţ Chirilă a identificat problemele cu care se confruntă Steaua în acest moment şi a spus că pe viitor ar putea să colaboreze cu Gigi Becali. Patronul Stelei a intervenit telefonic şi i-a replicat fostului antrenor.

“Steaua a făcut greşeala de a cumpăra şi de a transfera jucători din două în două luni. Echipa trebuie să se raporteze la un lot de 20-25 de jucători. Selecţia trebuie să o faci în baza unei filosofii de joc câştigătoare. Dar dacă vezi un jucător bun la TV şi îl iei fără să fie potrivit echipei tale, nu e ok. 

Sigur că aş putea să relaţionez cu Gigi Becali, bineînţeles, de ce nu? Alţii cum au relaţionat cu Zamparini la Palermo, care e de 10 ori mai agresiv decât Gigi Becali? Eu spun clar: un antrenor care are o corelare perfectă între ceea ce spune şi ceea ce face, nu poate fi criticat de patron.
 
Gigi Becali: “Chirilă ştie foarte bine teoretic. E de nota 20”
 
Să spunem lucrurilor pe nume. De cât timp e în fotbal, şi Gigi Becali a învăţat multe, poate să-şi dea seama când o echipă joacă bine şi când suferă. Problema este că se greşeşte vis-a-vis de management: când ai numit un om, îi laşi selecţia în baza unei filosofii care trebuie să fie câştigătoare, pentru că l-ai numit în baza acestei filosofii! Cine spune că poate schimba echipa în mai puţin de 6 luni, minte cu neruşinare”, a spus Chirilă la ProX. 

Gigi Becali a intervenit şi a spus că Ionuţ Chirilă ştie foarte bine lucrurile la nivel teoretic, dar a practicat mai puţin: “El ştie foarte bine teoretic, la nivel teoretic e de nota 20. Trebuie să ştie şi practic. Dar să nu discutăm despre asta acum, discutăm despre Steaua. Autoritatea antrenorului e atunci când jucătorii simt că el face fotbal şi că munca pe care el o face le ajută lor. Ionuţ Chirilă e om deştept, ştie foarte bine lucrurile astea! El în practica nu prea a făcut, pentru că nu a rămas la Chiajna. Noi trebuie să vorbim de rezultate”, a spus patronul Stelei.