Fotbal intern

STEAUA – VIITORUL. Veşti proaste pentru campioană: POATE RATA TOT TURUL!

STEAUA. Fernando Varela suferă de pubalgie, dar a strîns din dinţi în ultima perioadă şi a intrat pe teren. După ratarea calificării în grupele Europa League, Mirel Rădoi aşteaptă ca...
30.08.2015 | 11:30
STEAUA  VIITORUL Vesti proaste pentru campioana POATE RATA TOT TURUL

STEAUA. Fernando Varela suferă de pubalgie, dar a strîns din dinţi în ultima perioadă şi a intrat pe teren. După ratarea calificării în grupele Europa League, Mirel Rădoi aşteaptă ca fotbalistul să-i transmită ce decizie va lua, dacă se va opera în cel mai scurt timp sau în pauza dintre sezoane.

STEAUA. Roş-albaştrii se confruntă cu mari probleme, după ce Steaua a eşuat lamentabil pe plan internaţional. FANATIK.RO a aflat că unul dintre cei mai supăraţi jucători ai lui Mirel Rădoi este căpitanul echipei, Fernando Varela. Motivul? Fotbalistul din Insula Capului Verde a amînat intervenţia chirurgicală pe care trebuia să o efectueze în această vară doar ca să îi ajute pe campionii României să se califice în grupele Ligii Campionilor sau ale Europa League.

STEAUA. OFICIAL! Armata are echipă: un mare stelist e antrenor

STEAUA. “Nu are rost să amîne operaţia!”

Surse din anturajul campioanei au dezvăluit pentru FANATIK.RO care este situaţia medicală a căpitanului. “Varela a dovedit un spirit de luptă şi de sacrificiu imens. El şi-a pus în pericol cariera, doar ca să pună umărul la calificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor sau în grupele Europa League. Toată lumea ştie ce probleme medicale are el, ştie şi de sacrificul pe care acest jucător l-a făcut pentru binele echipei. Însă acum trebuie să se gîndească şi la binele lui şi trebuie să se opereze. Ştie foarte clar că nu e de glumă cu pubalgia cronică de care suferă de mai bine de un an. Din acest motiv, considerăm că este mult mai bine pentru el să se opereze în acest moment, deoarece Mirel îl va putea avea apt pentru cantonamentul de la iarnă. Dacă va alege să se opereze la iarnă, atunci riscă să piardă pregătirea. Aşteptăm răspunsul lui”, a dezvăluit o sursă din cadrul clubului.

STEAUA. TRANSFERUL care poate salva campioana! Negocieri secrete!

Ce spune medicul Radu Paligora

STEAUA. Radu Paligora, fostul medic al campioanei, a vorbit în urmă cu un an despre problema pe care o întîmpină fundaşul. ” Varela a acuzat o pubalgie gravă şi chiar s-a pus problema operaţiei. Pubalgia poate apărea de la istoricul fiecărui jucător, din cauza terenului pe care se fac antrenamentele, sînt mai multe cauze. Dar nu există risc de accidentare mai gravă, doar este resimţită o durere mai mare şi atunci jucătorii se opresc”, a comentat Paligora.

Ce este pubalgia cronică

Pubalgia cronică este cauzată de o osteoartropatie (combinaţie a leziunilor osoase şi articulare) pubiană sau, la sportivi, de dezechilibru între masele musculare situate deasupra şi dedesubtul articulaţiei oaselor iliace. Muşchii aductori ai coapsei (de sub articu­laţie) sînt prea dezvoltaţi în raport cu musculatura abdo­minală (de deasupra).

STEAUA. „L-au DISTRUS psihic!”, ACUZĂ mama. Cum s-a RĂZBUNAT!

Durerea este localizată în regiunea pubiană, fiind provocată de activitatea sportivă şi îndeosebi de mişcarea de depărtare a coapselor. Durerea se agravează treptat şi poate difuza spre regiunea abdominală joasă şi spre faţa internă a coapselor şi poate să împiedice mişcări precum urcatul scărilor şi mersul, calmîndu-se în perioadele de repaus.

Tratamentul constă în administrarea de anti­inflamatoare şi reeducarea şi suspendarea antrenamentului (repaus sportiv) timp de 6 săptămîni pînă la 3 luni. Dacă durerile persistă, se poate recurge la infiltraţii cu corticosteroizi sau cu anestezice locale sau o intervenţie chirurgicală.

5 meciuri a jucat FernandoVarela în acest campionat 

36 de meciuri a bifat Varela pentru naţionala Insulei Capului Verde