Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 12 septembrie. Stosur și Zhang au câștigat US Open, la dublu feminin

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de duminică, 12 septembrie.
12.09.2021 | 15:57
Stirile zilei din sport duminica 12 septembrie Stosur si Zhang au castigat US Open la dublu feminin
ADVERTISEMENT
12-09-2021
20:18

Samantha Stosur şi Shuai Zhang au câştigat US Open la dublu feminin

Perechea Samantha Stosur/Shuai Zhang (Australia/China), cap de serie numărul 14, a câştigat proba de dublu feminin din cadrul turneului US Open.

Stosur şi Zhang au învins în finală echipa favorită 11, Coco Gauff/Catherine McNally (SUA), scor 6-3, 3-6, 6-3, într-o oră şi 55 de minute. Câştigătoarele au obţinut 660.000 de dolari, iar învinsele din finală 330.000 de dolari.

12-09-2021
16:46

Jablonec, moral bun în ainte de partida cu CFR Cluj

Echipa FK Jablonec, adversara celor de la CFR Cluj în prima etapă a fazei grupelor din Conference League, a învins, pe teren propriu, scor 1-0, formația Karvina, în etapa a 7-a a campionatului Cehiei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Malinsky 45+3. Antrenorul celor de la Jablonec, Petr Rada, a folosit următoarea formulă de echipă: Hanus – Holik, Kubista, Zeleny, Krob – Povazanec – Plestil (Martinec 78), Houska, Karochvil (Surzin 84), Malinsky (Vanicek 78) – Dolezal (Nespor 60).

În urma acestei victorii, Jablonec a urcat pe locul 11 în clasament, cu 8 puncte. Partida Jablonec – CFR Cluj, din prima etapă a Grupei D din Conference League, se va disputa joi, 16 septembrie, de la ora 22:00.

12-09-2021
15:42

Daniel Ricciardo a câştigat la Monza

Australianul Daniel Ricciardo (McLaren) a câştigat Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, acesta fiind primul său succes din acest sezon.

Pe locul doi s-a clasat Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes). A fost prima victorie pentru Ricciardo după cea de la Monaco în 2018 și a opta din carieră. Pentru McLaren este primul succes din 2012 și prima ”dublă” din 2010.

Cursa a fost marcată de un accident în turul 26, în urma căruia primii doi clasaţi în ierarhia generală, Max Verstappen (Olanda, Red Bull Racing) şi Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes) au abandonat.

Etapa a 15-a, Marele Premiu al Rusiei, va avea loc la Sochi, în 26 septembrie.

12-09-2021
14:01

Lupescu s-a întâlnit la Manchester cu Alex Ferguson

Fostul internațional Ionuț Lupescu, care în prezent lucrează pentru Federația de Fotbal din Arabia Saudită, se află în aceste zile la Manchester și s-a întâlnit cu legendarul manager Alex Ferguson.

Lupescu a ținut să marcheze momentul cu o fotografie alături de marele antrenor pe care a postat-o pe contul de Facebook. ”O zi petrecută cu Sir Alex te face mai bun, mai înțelept. Aștept cu nerăbdare noi proiecte”, a scris fostul internațional în limba engleză.

 

12-09-2021
12:53

Evander Holyfield, învins fără drept de apel la revenirea în ring

Fostul campion mondial la box Evander Holyfield a suferit o înfrângere umilitoare în Florida, prin KO tehnic în prima repriză, împotriva maestrului în arte marţiale Vitor Belfort.

Pe fondul comentariilor făcute de fostul preşedinte american Donald Trump, ales să găzduiască spectacolul la cazinoul Seminole Hard Rock din Florida, brazilianul nu i-a lăsat adversarului său nicio şansă. Încă din primele secunde de meci, fostul campion la box a suferit o rafală de lovituri din partea adversarului său care l-a trimis rapid la corzi.

Abia ce s-a pus în picioare, americanul s-a trezit din nou pe saltea după o serie de lovituri de la Belfort. Fiind numărat de arbitru, el a suferit un alt atac fără să reuşească să dea o singură lovitură rivalului său. Arbitrul a oprit apoi lupta, spre regretul boxerului.

Holyfield, în vârstă de 58 de ani, revenea pe ring în Florida, după ce l-a învins pe Brian Nielsen în 2011, punctul culminant al strălucitei sale cariere de box.

12-09-2021
12:51

David Luiz a semnat cu Flamengo

Fundaşul David Luiz a semnat un contract cu Flamengo, a anunţat gruparea braziliană.

Jucătorul era liber de contract după ce a plecat de la Arsenal și a semnat o înțelegere valabilă până în decembrie 2022. David Luiz, în vârstă de 34 de ani, a mai jucat la Chelsea şi Paris Saint-Germain.

Jaqueline Cristian a ratat calificarea în finala turneului de la Karlsruhe

Jucătoarea Jaqueline Cristian, locul 142 WTA, a ratat calificarea în finala turneului de categorie WTA 125 de la Karlsruhe.

Ea a fost învinsă în penultimul act de Mayar Sherif din Egipt, locul 96 WTA şi cap de serie numărul 3, scor 6-7 (3), 6-4, 4-6. Prezenţa în semifinale este recompensată cu un premiu de 4.838 de euro şi cu 57 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Prin accederea în penultimul act la turneul german, Cristian, 23 de ani, şi-a asigurat o ascensiune în clasamentul WTA până pe locul 126, cel mai bun din carieră.

La acest turneu a participat şi Irina Bara, locul 118 WTA şi cap de serie numărul 8, care a fost învinsă, în turul al doilea, de Dalma Galfi din Ungaria, locul 152 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3. Bara va juca însă finala de dublu, alături de Ekaterine Gorgodze din Georgia, cu care formează echipa favorită numărul 4. Bara şi Gorgodze vor da piept în ultimul act cu poloneza Katarzyna Piter şi cu egipteanca Mayar Sherif, perechea cap de serie numărul 2.

ADVERTISEMENT