Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 19 decembrie. Ana Bogdan a pierdut prima finală WTA a carierei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 19 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
19.12.2021 | 18:00
Stirile zilei din sport duminica 19 decembrie Ana Bogdan a pierdut prima finala WTA a carierei
ADVERTISEMENT
19-12-2021
16:03

Ana Bogdan a fost învinsă în ultimul act la Limoges de Alison van Uytvanck

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (119 WTA, cs 8) a fost învinsă în finala turneului Open BLS de Limoges, turneu din categoria WTA 125, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari.

Sportiva născută în Sinaia, aflată la prima ei finală WTA din carieră, a pierdut cu 6-2, 7-5 în fața belgiencei Alison van Uytvanck (68 WTA, cs 2). Meciul a durat 90 de minute, iar în primul set românca și-a pierdut serviciul de trei ori.

În partea a doua a confruntării, van Uytvanck a început cu un break, dar Bogdan a egalat la 2. Ulterior, ea a salvat trei mingi de break la 3-3, dar și-a cedat serviciul la 5-5. În game-ul imediat următor, belgianca a fructificat a doua minge de meci.

Alison van Uytvanck se află la al doilea trofeu WTA din carieră, după ce în octombrie s-a impus la Nur-Sultan (Kazahstan).

În scurt timp începe finala de dublu, în care Monica Niculescu și rusoaica Vera Zvonareva, principalele favorite, le întâlnesc pe franțuzoaicele Estelle Cascino și Jessika Ponchet.

19-12-2021
11:15

Meciurile din campionatul Olandei se vor juca fără spectatori

Olanda se află de duminică în lockdown pentru a se ţine sub control varianta Omicron a coronavirusului, iar meciurile din campionat se vor desfășura cu porţile închise.

Conform La Libre, spectatorii nu vor mai avea acces pe stadioane în acest an, iar Guvernul olandez va reevalua situația la începutul anului viitor. Olanda intră într-o carantină strictă în perioada Crăciunului şi Anului Nou, alte măsuri luate de autorități fiind închiderea tuturor magazinelor neesenţiale, a restaurantelor, coaforurilor şi sălilor de sport.

19-12-2021
09:29

Adam Ounas, jefuit înainte de plecarea la Milano

Atacantul echipei Napoli, Adam Ounas, a fost jefuit în propria casă, înainte de deplasarea la Milano pentru meciul cu AC Milan.

Conform Gazzetta dello Sport, fotbalistul algerian s-a dus la locuinţa sa din cartierul Posillipo după antrenamentul de sâmbătă dimineaţă, pentru a-şi lua câteva lucruri înaintea plecării către Milano.

Însă, doi hoţi pe scuter îl aşteptau pe fotbalist, l-au urmărit până în garajul casei, l-au imobilizat şi l-au forţat să le dea banii şi bijuteriile. Printre bijuteriile luate de hoţi se afla şi un lănţişor de aur în valoare de 5.000 de euro.

Este al doilea astfel de incident semnalat într-un interval de 48 de ore, după ce fostul fotbalist Antonio Di Natale a fost jefuit de cel puţin cinci bărbaţi înarmaţi care au pătruns în casa sa din Empoli.

19-12-2021
07:48

Jake Paul, victorie de senzație prin KO

YouTuber-ul Jake Paul a obținut o victorie spectaculoasă prin KO în fața lui Tyron Woodley, într-o partidă ce a avut loc în Tampa, Florida.

Vedeta de 24 de ani a câștigat lupta în repriza a șasea, după ce și-a trimis la podea adversarul cu un croșeu de dreapta nimicitor. Jake Paul îl mai învinsese la puncte pe Woodley și în luna august, dar decizia de atunci a fost contestată vehement.

Paul ar fi trebuit să lupte sâmbătă seară cu Tommy Fury, nimeni altul decât fratele vitreg al campionului mondiale al greilor Tyson Fury, dar întâlnirea a fost anulată deoarece britanicul suferă din cauza unei infecții provocate de o ruptură la coaste.

19-12-2021
06:32

Bosnia, eșec cu SUA într-un amical

O echipă națională a Bosniei-Herțegovina formată din jucător care evoluează în campionatul intern a fost învinsă de SUA, scor 0-1, într-un meci amical disputat pe stadionul Dignity Health Sports Park din Carson.

Bosnia-Herțegovina este adversara României în ediția 2022-2023 a Ligii Națiunilor. Americanii s-au impus prin golul marcat de Cole Bassett (89), dar bosniacii au jucat în inferioritate din minutul 40, după eliminarea lui Amar Begic.

Selecționerul bulgar al Bosniei-Herțegovina, Ivaylo Petev, a folosit următoarea formulă de echipă: Cetkovic (Dizdarevic 46) – Kurdic, Vojinovic, Barisic – Nukic (Cosic 77), Dokanovic (Ovcina 83), Savic, Begic, Corluka (Cavar 62) – Lukic (Maksimovic 84), Krpic (Pidro 46).

19-12-2021
06:21

Camelia Potec a primit premiul ”2021 FINA Presidential Award”

Camelia Potec, peşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a primit trofeul anului “FINA Presidential Award”, în cadrul Congresului Extraordinar al FINA de la Abu Dhabi.

”După mulţi ani de implicare, pasiune, realizări dar şi de eşecuri, munca în echipă atrage după sine recunoaştere. Acest trofeu este al vostru, al tuturor celor care aţi contribuit la dezvoltarea nataţiei din România: sportivi, antrenori, părinţi, cluburi afiliate, parteneri, foruri superioare şi guvernamentale, susţinători, jurnalişti şi, nu în ultimul rând, întreaga echipă a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Sunt sigură că împreună vom continua să ne aducem aportul la dezvoltarea nataţiei în lume! Sunt onorată şi recunoscătoare! Mulţumesc, FINA! Mulţumesc, domnule preşedinte al FINA, Husain Al-Musallam!”, a spus Potec, potrivit FRNPM.

 

Algeria a câștigat Cupa Arabiei

Echipa națională a Algeriei a câştigat în premieră Cupa Arabă, după ce a învins în finală, scor 2-0 după prelungiri, reprezentativa Tunisiei, de stadionul Al Bayt din oraşul Al Khor (Qatar).

Algerienii au obţinut victoria după golurile marcate de Amir Sayoud (99) şi Yacine Brahimi (120+5). Algeria, campioana en-titre a Africii, se impune astfel în prima ediţie a Cupei Arabiei desfăşurată sub egida FIFA.

ADVERTISEMENT

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, selecționata Qatarului s-a impus cu 5-4 la loviturile de departajare în faţa formaţiei Egiptului, la Doha. La finalul timpului regulamentar şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0.