LIVE Actualizat 30-05-2021
20:48

Știrile zilei din sport, duminică 30 mai. Budescu a salvat-o pe Damac. Reghe încheie sezonul cu eșec

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 30 mai.
30.05.2021 | 18:30
Stirile zilei din sport duminica 30 mai Budescu a salvato pe Damac Reghe incheie sezonul cu esec
ADVERTISEMENT
30-05-2021
20:48

Elveția, victorie în amical cu SUA

Echipa națională a Elveției, calificată la Campionatul European, a învins reprezentativa SUA, scor 2-1, într-un meci amical. Golurile învingătorilor au fost marcate de Rodriguez (10) și Zuber (63), în timp ce pentru americani a înscris Lletget (5).

Selecționata Mexicului a trecut de formația Islandei într-un alt amical, scor 2-1. Pentru mexicani a înscris Lozano (73, 78), în timp ce nordicii au punctat prin autoogolul lui Alvarez (14).

Echipa Irlandei de Nord a spulberat reprezentativa Maltei, scor 3-0, prin golurile reușite de Jones (2), Whyte (53) și McCann (55),

30-05-2021
20:24

Budescu s-a salvat de la retrogradare cu Damac

Mijlocașul Constantin Budescu a jucat 74 de minute în partida pe care echipa sa, Damac, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Al Taawon, în ultima etapă a campionatului din Arabia Saudită și astfel s-a salvat de la retrogradare.

În schimb, antrenorul Laurențiu Reghecampf a terminat sezonul cu un eșec. Echipa Al Ahli, cu mijlocașul Alexandru Mitriță pe teren în minutul 62, a fost învinsă, acasă, scor 1-2, de formația Al Ettifaq.

Campioană a ieșit fosta echipă a tehnicianul Răzvan Lucescu, Al Hilal. Au retrogradat Al Ain, Al Wehda și Al Qadisiya, această din urmă formația la care trebuie să revină mijlocașul Mihai Bordeianu după împrumutul la CFR Cluj.

30-05-2021
18:12

Nantes și-a asigurat locul în Ligue 1 și în sezonul viitor

Echipa FC Nantes va evolua și în sezonul viitor în Ligue 1, după ce a trecut la barajul de menținere/promovarea de Toulouse.

După ce au învins în tur cu 2-1, în deplasare, ”canarii” au tremurat serios la returul de pe teren propriu pe care l-au pierdut cu 0-1. Nantes rămâne în prima ligă datorită golurilor mai multe marcate în deplasare.

30-05-2021
16:29

Egan Bernal, rege în Il Giro

Ciclistul echipei Ineos, Egan Bernal, a câștigat ediția 2021 a Turului Italiei și și-a trecut în palmares al doilea succes într-un mare tur, după Turul Franței din 2019.

Înaintea ultimei etape, un contratimp individual de 30,3 kilometri, columbianul avea un avans de un minut și 59 de secunde față de Damiano Caruso. Italianul a forțat, dar nu a reușit să-i ia decât 30 de secunde lui Bernal și astfel a încheiat pe poziția secundă. Podiumul a fost completat de britanicul Simon Yates de la Team Bikeexchange.

Contratimpul de duminică a fost câștigat de campionul mondial al probei, italianul Filippo Ganna, urmat de francezul Remi Cavagna și de un alt italian, Edoardo Affini.

30-05-2021
15:43

Bogdan Planic a semnat cu AEK Atena. Va fi coleg cu Nedelcearu

După doar un sezon petrecut în Israel, la Maccabi Haifa, Bogdan Planic a dat curs unei noi provocări. Potrivit novasports.gr, fostul apărător al FCSB-ului a bătut palma cu AEK Atena, echipă la care evoluează și românul Ionuț Nedelcearu.

Deși au încheiat sezonul doar pe locul al patrulea, elevii lui Vladan Milojevic s-au calificat in extremis în Conference League, după o victorie în fața rivalei Panathinaikos, antrenată atunci de Ladislau Boloni.

Adus în 2017, de la Vojvodina, după ce fusese inclus de două ori în cel mai bun 11 din campionatul Serbiei, Planic a refuzat înjumătățirea salariului în contextul pandemiei Covid-19 și a intrat în dizgrația patronului Gigi Becali.

Voi schimba strategia. De acum o să vedeți la FCSB că voi transfera doar jucători cu caracter.

M-am ars cu unul ca Planic și nu au ce să caute la echipă mercenari. Planic mi s-a părut dubios de la început. Am mirosit încă din primele zile că ceva nu este în regulă la el.

Nu mai are rost să dezgropăm morții. Pui suflet la echipa pentru care joci și îl înțelegi și pe patron când are unele probleme, atunci Gigi Becali te așteaptă cu brațele deschise”, spunea latifundiarul din Pipera cu ceva timp în urmă.

30-05-2021
14:14

Dinamo a câștigat din nou Cupa României

Echipa handbal masculin, Dinamo, a câştigat Cupa României, după ce a învins în finala disputată cu spectatori în Sala Polivalentă din București formația Dobrogea Sud, scor 27-20.

Trofeul Cupa României se alătură titlului naţional obţinut de dinamovişti în sezonul 2020-2021. Dinamo a cucerit Cupa României şi în stagiunea precedentă, tot după o finală cu Dobrogea Sud, iar acum îşi trece în palmares al şaselea trofeu.

În finala mică a Cupei României, Steaua Bucureşti a trecut de CSM Bacău, scor 31-28.

30-05-2021
12:16

Tragedie în lumea moto! Dupasquier a murit după accidentul din Moto3

Pilotul elveţian de Moto3 Jason Dupasquier, care a suferit un grav accident în calificările Marelui Premiu al Italiei de la Mugello, a murit la vârsta de 19 ani, a anunţat promotorul Campionatului Mondial de motociclism viteză.

”În ciuda eforturilor echipei medicale a circuitului şi a tuturor celor care au avut apoi grijă de pilotul elveţian, spitalul a anunţat că Dupasquier a decedat din păcate, din cauza rănilor sale”, a precizat promotorul.

Dupasquier, în vârstă de 19 ani, a căzut spre finalul calificărilor probei de Moto3 din cadrul Marelui Premiu al Italiei şi a părut să fie lovit de cel puţin o motocicletă. După mai multe minute în care i s-au acordat îngrijiri pe pistă, sportivul a fost transferat cu un elicopter medical la spitalul Carregi, la Florenţa.

30-05-2021
11:15

Amicalul Anglia - România va fi arbitrat de o brigadă portugheză

Amicalul Anglia – România, care se va juca pe 6 iunie, va fi arbitrat de o brigadă portugheză, avându-l la centru pe Tiago Bruno Lopes Martins. Asistenți vor fi Andre Camos și Pedro Mota, iar arbitru de rezervă Antonio Nobre. În vârstă de 40 de ani, Tiago Bruno Lopes Martins este arbitru FIFA din 2015 și a fost membru al lotului de arbitri VAR la CM 2018.

În trecut, portughezul a arbitrat naționala României în amicalul cu Turcia (2017), dar și partidele Hajduk Split – FCSB 0-0, în preliminariile Europa League în 2018, și CFR Cluj – Rennes 1-0, în grupele Europa League în 2019.

30-05-2021
08:49

Sebastian Korda a câștigat la Parma primul titlu ATP din carieră

Sebastian Korda (nr. 63 ATP) a câștigat primul titlu ATP din carieră, după ce l-a învins în finala turneului de la Parma (dotat cu premii în valoare de 480.000 de euro) pe Marco Cecchinato (nr. 104 ATP) cu scorul de 6-2, 6-4.

În vârstă de 20 de ani, Sebastian este fiul fostului mare jucător ceh Petr Korda, fost câștigător al turnelui de Grand Slam de la Australian Open. Născut în Florida, Sebastian Korda a ales să reprezinte Statele Unite în competiții. Este antrenat de tatăl său.

29-05-2021
20:26

Nicolae Grigore nu merge cu Adi Mutu la FC U Craiova

Fostul antrenor al formațiie Rapid, Nicolae Grigore, a refuzat oferta de a fi secundul lui Adrian Mutu la FC U Craiova, deși cei doi au mai colaborat la echipa națională de tineret.

”Este adevărat că au fost discuții, însă, în cele din urmă, a trebuit să refuz. Într-un fel, îmi pare rău, pentru că sunt convins că Adrian Mutu va avea succes acolo, îl cunosc, e un antrenor foarte bun, am lucrat cu el. Dar, pentru mine este mai bine așa, în acest moment.

Nu pot să nu recunosc că în continuare pentru mine ținta este să fiu antrenor principal. Însă nu ăsta a fost motivul principal pentru care am refuzat, ci pentru că eu cred că este mai bine și familia mea să rămân în acest moment la București”, a declarat Grigore pentru digisport.ro.

29-05-2021
20:24

Amendă uriașă pentru clubul lui David Beckham în MLS

Clubul american al lui David Beckham, Inter Miami, a fost sancţionat cu o amendă de două milioane de dolari, pentru că l-a plătit prea mult pe Blaise Matuidi.

”MLS a sancționat Inter Miami, care a încălcat regulile în materie de salarizare în sezonul 2020, privindu-i pe Blaise Matuidi şi Andres Reyes. O amendă de 2 milioane de dolari a fost dată clubului și una de 250.000 de dolari coproprietarului delegat Jorge Mas.

Paul McDonough, director sportiv la acea vreme, a fost suspendat din toate funcţiile până la finalul sezonului 2022”, a anunţat Liga nord-americană de fotbal, care a precizat că cei doi jucători nu sunt vizaţi de aceste încălcări ale regulamentului.

29-05-2021
20:22

Peter Bosz, noul antrenor al echipei Olympique Lyon

Clubul Olympique Lyon a anunţat că noul antrenor al echipei franceze este Peter Bosz, care îl înlocuiește pe Rudi Garcia.

Bosz a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2023. Tehnicianul îşi va prelua atribuţiile la 1 iulie. Ultima dată, olandezul a antrenat echipa Bayer Leverkusen.

29-05-2021
20:20

Un fotbalist a căzut din autocar în Turcia în timp ce sărbătorea promovarea

Un jucător de la Kocaelispor a pățit un lucru mai puțin obișnuit, el căzând din autocar în timp ce sărbătoarea promovarea echipei sale în liga secundă din Turcia.

Norocul fotbalistului a fost că incidentul a fost unul ușor și a putut să se ridice și să continuie petrecerea alături de colegii săi și de fani.

Accident grav în în calificările cursei de Moto3 de la GP-ul Italiei

Pilotul elveţian Jason Dupasquier, care a suferit un accident în calificările cursei de Moto3 din cadrul GP-ului Italiei, este în stare gravă la spital.

Conform BBC, Dupasquier, în vârstă de 19 ani, a căzut spre finalul calificărilor şi a părut să fie lovit de cel puţin o motocicletă. După mai multe minute în care i s-au acordat îngrijiri pe pistă, sportivul a fost transferat cu un elicopter medical la spitalul Carregi, la Florenţa.

ADVERTISEMENT

”Pacientul a fost transferat la centrul de traumatologie al spitalului Careggi. El are multiple traumatisme şi este în stare gravă”, a declarat o sursă medicală.