LIVE Actualizat 07-11-2021
17:41

Știrile zilei din sport, duminică, 7 noiembrie. Sorana Cîrstea s-a retras de la WTA Linz Open! O româncă îi ia locul

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de duminică, 7 noiembrie.
Stirile zilei din sport duminica 7 noiembrie Sorana Cirstea sa retras de la WTA Linz Open O romanca ii ia locul
Sorana Cîrstea s-a retras de la WTA Linz Open! O româncă îi ia locul
ADVERTISEMENT
07-11-2021
17:41

Sorana Cîrstea s-a accidentat şi nu va mai juca la WTA Linz Open

Organizatorii turneului WTA Linz Open au anunţat că Sorana Cîrstea s-a accidentat şi se va retrage de la competiţia din Austria. Românca era cap de serie numărul 6 şi urma s-o întâlnească, în turul 1, pe Kamilla Rakhimova.

În locul Soranei Cîrstea, pe tabloul principal va intra Jaqueline Cristian. Românca, cap de serie numărul 1 în calificări, a fost învinsă de Lesia Tsurenko, scor 7-5, 4-6, 1-6, însă profită de statul de lucky-loser, din postura de favorită principală a calificărilor.

07-11-2021
11:52

Eșecuri în ambele meciuri amicale cu Spania

Naționala masculină de handbal a României, antrenată de Xavier Pascual, a susținut două meciuri de pregătire cu Spania, medaliată cu bronz la ultima ediție a Jocurilor Olimpice. Ambele meciuri au avut loc în deplasare și s-au încheiat cu victoriile gazdelor.

Succesul din al doilea meci, 35-30 (20-13) a venit după o prestație mult mai bună a Spaniei, campiona europeană en-titre, care la un moment dat a avut avans și de zece goluri, 25-15.

În primul meci, echipa gazdă s-a impus cu 33-29. Tot în această săptămână, România a mai disputat un meci de pregătire cu Georgia și s-a impus la o diferență de 12 goluri, cu 37-25. Xavier Pascual, antrenor și la Dinamo, pregătește campania de calificare la Campionatul Mondial din 2023.

07-11-2021
10:49

Australianul Haylett-Petty se retrage din rugby după o gravă accidentare

Internaționalul australian de rugby Dane Haylett-Petty și-a anunțat retragerea din activitate după ce nu a reușit să se refacă complet în urma unei comoții cerebrale suferite în urmă cu an.

În vârstă de 32 de ani și cu 38 de selecții la naționala Wallabies, Haylett-Petty s-a accidentat extrem de grav la un mei împotriva Noii Zeelande din octombrie 2020 și de atunci a rămas cu dureri de cap nemaiputând evolua.

”După 14 ani, este timpul să îmi închei cariera. Nu așa am vrut să termin. Mi-ar fi plăcut să mai joc o dată, dar nu a fost. Rugby-ul mi-a dat atât de mult și pentru asta sunt mereu recunoscător”, a scris australianul pe contul de Instagram.

07-11-2021
07:25

Irina Bara s-a calificat în finală la Buenos Aires

Perechea Irina Bara/Ekaterine Gorgodze (România/Georgia), cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 125 Argentina Open, de la Buenos Aires.

Cele două au învins în semifinale cuplul Anna Bondar/Panna Udvardy din Ungaria, cap de serie numărul 3, scor 6-4, 7-6 (3), într-o oră şi 31 de minute. În ultimul act, Bara și Gorgodze vor juca împotriva echipei Maria Carle/Despina Papamichail (Argentina/Grecia).

Irina Bara și Ekaterina Gorgodze se află la a doua finală consecutivă, după ce săptămâna trecută au reușit să se impună la Transylvania Open, turneu desfășurat la Cluj-Napoca.

07-11-2021
06:15

Simona Halep, primită cu flori la Linz

Simona Halep a ajuns sâmbătă seară la Linz, acolo unde va participa la turneul Upper Austria Ladies, ultimul pe care îl va juca în 2021.

Fostul lider al clasamentului mondial a plecat la București spre Viena cu avionul, iar din capitala Austriei și până la Linz a călătorit cu trenul. În gara din Linz a fost așteptată cu flori de directorul turneului Sandra Reichel, și de fosta jucătoare austriacă Barbara Schett.

Halep este cap de serie numărul 2 la WTA Linz și va evolua direct în turul secund, fază în se va duela cu jucătoarea care va câştiga meciul Fiona Ferro (Franța) – Aliaksandra Sasnovich (Belarus)

07-11-2021
06:07

Robert Glinţă în finală la 100 m liber

Înotătorul Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie în bazin scurt, de la Kazan.

În schimb, David Popovici a încheiat semifinalele cu al zecelea timp, astfel că va fi a doua rezervă pentru finală. Cei doi români au concurat în prima semifinală, încheiată de Glinţă pe locul trei, cu timpul 46.64 (record național), şi de Popovici pe locul 5, cu timpul 47.21.

Per total, timpul lui Glinţă a fost al şaselea, iar cel al lui Popovici a fost al 10-lea. Finala va avea loc duminică, de la ora 18:46.

Rusia a câştigat Billie Jean King Cup

Rusia a învins Elveţia cu scorul general de 2-0, în finala Billie Jean King Cup disputată la Praga, şi şi-a adjudecat trofeul pentru a cincea oară în istorie.

În primul meci al finalei, Daria Kasatkina s-a impus în faţa sportivei Jil Teichmann, scor 6-2, 6-4, iar în al doilea Liudmila Samsonova a câştigat în faţa Belindei Bencic, scor 3-6, 6-3, 6-4. Meciul de dublu în care ar fi trebuit să se întâlnească perechile Ekaterina Alexandrova/Daria Kasatkina şi Viktorija Golubic/Stefanie Voegele nu s-a mai disputat.

ADVERTISEMENT

”Este o victorie istorică pentru noi. Sunt foarte mândru şi foarte fericit pentru fete. Sunt extraordinare, sunt eroine şi au reuşit asta pentru că sunt o echipă adevărată şi prietene adevărate”, a declarat căpitanul Rusiei, Igor Andreev.

Pentru Rusia este al cincilea trofeu, după cele obţinute în 2004, 2005, 2007 şi 2008, când competiţia avea alt format şi se numea Fed Cup.

ADVERTISEMENT