LIVE Actualizat 20-05-2021
18:58

Știrile zilei din sport, joi 20 mai. FC U Craiova, primul transfer după ce a promovat în Liga 1

Fanatik vă prezintă un live blog cu cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de joi, 20 mai.
20.05.2021 | 09:20
Stirile zilei din sport joi 20 mai FC U Craiova primul transfer dupa ce a promovat in Liga 1
Clubul FC U Craiova a anunţat transferul nijlocașului argentinian Juan Bauza, în vârstă de 25 de ani, de la Csikszereda. Sursă foto: Facebook Fotbal Club Universitatea 1948
ADVERTISEMENT
20-05-2021
18:58

FC U Craiova l-a transferat pe Juan Bauza

Clubul FC U Craiova a anunţat pe pagina de Facebook transferul nijlocașului argentinian Juan Bauza, în vârstă de 25 de ani, de la Csikszereda.

”Bine ai venit la Ştiinţa, Juan Bauza! Revelația Ligii a II-a, jucător al echipei din Miercurea Ciuc, a fost transferat de către clubul nostru!”, este anunţul craiovenilor.

Imediat după âncheierea sezonului din Liga 2, oltenii au anunțat că vor urma două săptămâni agitate în care vor întări serios echipa în încercarea de a ajunge în sezonul viitor în play-off-ul din Liga 1.

20-05-2021
18:21

Cristina Neagu se operează din nou la genunchi

Handbalista echipei CSM București, Cristina Neagu, a anunțat că urmează ca vineri, 21 mai, să fie supusă unei noi intervenții chirurgicale la genunchi și nu va mai juca în acest sezon.

”Victorie importantă și suntem cu un pas mai aproape de titlu! Pentru mine a fost ultimul meci în acest sezon, întrucât mâine voi suferi o intervenție chirurgicală la genunchi. Sper ca operația să nu fie prea complicată și să mă întorc pe teren cât mai curând!”, a scris Neagu pe contul de Facebook.

CSM București a învins SCM Râmnicu Vâlcea, scor 32-26, în etapa a 26-a din Liga Florilor și rămâne neînvinsă în acest sezon. ”Tigroaicele” sunt foarte aproape de un nou titlu, având un avans de nouă puncte față de următoarea clasată, Minaur Baia Mare.

20-05-2021
17:03

Stanciu a câștigat Cupa Cehiei cu Slavia

Mijlocașul Nicolae Stanciu a reușit o performanță incredibilă în Cehia, obținând eventul cu Slavia Praga.

După ce s-a încoronat campioană, formația internaționalului român a câștigat și Cupa Cehiei, după ce a învins în finală pe Viktoria Plzen, scor 1-0, prin golul marcat de senegalezul Abdallah Sima (73).

Nicolae Stanciu a început meciul ca titular și a fost schimbat la câteva minute după marcarea singurului gol din motive tactice.

20-05-2021
16:37

Robert Glință e campion european

Robert Glință a reușit o performanță incredibilă. Înotătorul român a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene în proba de 100 de metri spate.
 
„INOT. AURRRR!!!! ROBERT GLINȚĂ – campion european la proba de 100 de metri spate!
FABULOS! Primul titlu european de seniori pentru România după 17 ani (ultimul aur a fost cucerit de Camelia Potec în 2004)!
Robert a încheiat finala cu 52,88, record național și record personal! A fost o cursă extrem de strânsă, Robert întrecându-l la 0,02 secunde (!!!) pe spaniolul Gonzales de Oliveira! Pe locul trei s-a clasat grecul Apostolos Christou, la 0,09 secunde de sportivul dinamovist!!
Bravo, Robert!!!”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a CS Dinamo.
 
20-05-2021
12:43

S-a stins din viață fostul mare arbitru Sandor Puhl. Avea 65 de ani

Lumea fotbalului este în doliu. Sandor Puhl, arbitrul care a condus finalele Campionatului Mondial din 1994 și Ligii Campionilor din 1997, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Federației maghiare.

De-a lungul carierei, acesta Puhl a „fluierat” naționala României, în meciul cu Belgia (2-1) din preliminariile CM 1994, dar și pe Dinamo, în victoria cu Benfica (1-0) din turul șaisprezecimilor Cupei UEFA 1999-2000.

De când s-a retras din activitate, a colaborat, în calitate de comentator, cu mai multe posturi de televiziune. În plus, era observator și instructor FIFA pentru arbitri.

20-05-2021
11:02

Jelena Grubisic și-a prelungit cu un an contractul cu CSM București

Deși inițial anunțase că se retrage din activitate și se întoarce în țara natală, croata Jelena Grubisic și-a prelungit cu încă un an contractul cu CSM București. În vârstă de 34 de ani, Grubisic intră astfel în cel de-al șaptelea sezon în tricoul „tigroaicelor”. Ea va avea de înfruntat o concurență acerbă, deoarece CSM București le-a transferat deja pe postul de portar pe olandeza Tess Wester, campioană mondială cu „Portocala mecanică”, și pe norvegianca Marie Skurtveit Davidsen, ultima dată la Thuringer.

În noul contract, Jelena a introdus o clauză conform căreia va putea rupe imediat înțelegerea în cazul în care va rămâne însărcinată. Conducerea clubului CSM București a fost de acord cu această prevedere.

20-05-2021
10:20

River Plate a câștigat în Cupa Libertadores cu un portar improvizat

Caz incredibil în fotbalul mondial. Decimată de coronavirus, fără rezerve și cu un jucător de câmp în poartă, River Plate a învins-o pe Santa Fe (n.r. scor 2-1) și a urcat pe primul loc în clasamentul grupei din Cupa Libertadores.

Cum toți cei patru goalkeeperi trecuți pe listă erau indisponibili și regulamentul nu permitea includerea unui al cincilea, argentinienii s-au văzut nevoiți să apeleze la o soluție de avarie.

Prin urmare, între buturi a luat loc mijlocașul Enzo Perez, vicecampion mondial în 2014, după o finală pierdută dramatic în fața Germaniei (n.r. 0-1, gol marcat în prelungiri). Și s-a descurcat de minune în această postură.

Timp de 74 de minute a reușit să păstreze poarta intactă, permițându-le colegilor săi să înscrie de două ori prin Angileri și Alvarez. Cu un succes împotriva brazilienilor de la Fluminense, River va reuși să câștige grupa.

De-a lungul carierei, Enzo Perez a evoluat atât în țara natală, la Godoy Cruz și Estudiantes, precum și la cluburi mari ale Europei ca Benfica sau Valencia. Ajuns la 35 de ani, experimentatul mijlocaș s-a întors în Argentina să lupte pentru titlu cu River Plate. 

20-05-2021
08:50

Biletele la finala Cupei României se pot cumpăra doar online

Finala Cupei României, care se va disputa sâmbătă, 22 mai, la Ploiești, între Universitatea Craiova și Astra Giurgiu va fi primul meci după pandemie la care suporterii vor avea acces în tribune. Federația Română de Fotbal a anunțat că biletele pentru această partidă se vor vinde exclusiv online.

„Federația Română de Fotbal îi asigură pe suporterii echipelor calificate în finala Cupei României, Astra – Universitatea Craiova, și pe fanii fotbalului care doresc să participe la eveniment că este pregătită din punct de vedere logistic să înceapă procesul de vânzare a biletelor.

Vânzarea biletelor, care se va desfășura exclusiv online, va începe îndată ce Monitorul Oficial va publica noul Ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății care va stabili cadrul legal privind accesul spectatorilor la evenimente sportive.

În baza acestui document vor fi aliniate toate procedurile privind participarea spectatorilor la meciul programat sâmbătă, 22 mai, ora 20:30, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, astfel încât siguranța și sănătatea tuturor celor prezenți să nu fie periclitate”, se arată în comunicatul FRF postat pe site-ul oficial.

20-05-2021
07:50

Liverpool și-a prezentat noul echipament

Chiar dacă a mai rămas un meci de disputat, împotriva celor de la Crystal Palace, Liverpool se pregătește pentru noul sezon. Așa se face că a fost dezvăluit noul echipament cu care vor intra pe teren cormoranii din vară.

Așa arată echipamentul cu care vor intra pe teren cormoranii din sezonul viitor. Sursa foto: Colaj Fanatik
Așa arată echipamentul cu care vor intra pe teren cormoranii din sezonul viitor. Sursa foto: Colaj Fanatik

Pe lângă tradiționalele nuanțe de roșu, Nike a introdus linii și detalii portocalii la capătul mânecilor. În plus, pentru a proteja mediul, tricoul este fabricat în totalitate din sticle de plastic reciclate.

Ne-am inspirat din sezonul 1964, când cormoranii se aflau sub comanda marelui Bill Shankly iar echipamentul din acest sezon păstrează strălucirea acelei nuanțe de roșu.

În 1964 Liverpool a introdus pentru prima oară un echipament complet roșu pentru a aduce un avantaj psihologic, iar Shankly a descris roșul drept ”culoarea pericolului și a puterii”. Acest lucru a fost baza unei dominații în fotbal pentru următorii ani”, au transmis reprezentanții clubului.

20-05-2021
06:04

Răzvan Pleșca a făcut baie de șampanie după ultimul meci al carierei

Partida Gaz Metan Mediaș – Politehnica Iași, scor 4-2, a fost ultima din cariera de jucător a lui Răzvan Pleșca, ajuns la vârsta de 38 de ani. Aflat de 11 ani la Mediaș, Pleșca a fost sărbătorit la finalul meciului cum se cuvine de coechipieri în vestiar, care i-au cântat și l-au stropit cu șampanie.

„A fost ultimul meci pentru miracolul Pleșca. Ultima paradă a avut loc în vestiar după meci!! Cam așa se primește un erou după sosirea lui de pe front”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a suporterilor lui Gaz Metan.
  • 304 meciuri în prima ligă din România a adunat Răzvan Pleșca în întreaga carieră.
20-05-2021
05:53

Anişoara Cuşmir-Stanciu e noul președinte al FR de Atletism

Fosta campioană olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu este noul președinte al Federației Române de Atletism. La Adunarea Generală de miercuri, ea l-a învins în al doilea tur de scrutin pe Florin Florea, președintele în exercițiu, cu 131 de voturi la 85.

În primul tur, Anișoara Cușmir a obținut 74 de voturi, Florin Florea a strâns 64 de voturi, Sorin Matei – 54 de voturi şi Constantina Diţă – 41 de voturi.

În funcțiile de vicepreședinte au fost aleși Nicoleta Grasu (137 de voturi), Virgil Preda (115 de voturi), Cristina Man (104 de voturi) şi Cristian Dragomir (76 de voturi).

20-05-2021
05:44

Juventus a câștigat Cupa Italiei, iar PSG pe cea a Franței

Echipele Juventus Torino și PSG au câștigat Cupele naționale, fiecare formație trecându-și în palmares cel de-al 14-lea astfel de trofeu.

Juventus, la care fundașul Radu Drăgușin nu a fost în lot, s-a impus în finala cu Atalanta, scor 2-1, prin golurile marcate de Kulusevski (31) şi Chiesa (73). Golul Atalantei a fost înscris de Malinovskyi (41).

La rândul său, PSG a trecut de AS Monaco, scor 2-0. Reușitele parizienilor le-au aparținut lui Icardi (19) și Mbappe (81).

Andrei Sin a câștigat litigiul cu Dinamo

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF i-a dat dreptate jucătorului Andrei Sin în litigiul cu Dinamo și a obligat clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare să îi achite toate drepturile financiare restante, precum și taxa de procedură. Dinamo poate face recurs la această decizie în termen de 5 zile.

Andrei Sin semnase cu Dinamo în 2019 și avea un salariu lunar de 7.500 de euro. Din informațiile FANATIK, jucătorul are patru luni de restanțe.

ADVERTISEMENT

Totodată, Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a acordat clubului Astra termen până pe 2 iunie să rezolve diferendele financiare cu jucătorii Gabriel Simion, Andrei Trusescu, Kehinde Fatai și Takayuki Seto.