Sport

Știrile zilei din sport, joi 22 iulie. Ilie Dumitrescu mătură cu cei de la Karagandy: “Nu loveau mingea, o împingeau!”

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de joi, 22 iulie.
Stirile zilei din sport joi 22 iulie Ilie Dumitrescu matura cu cei de la Karagandy Nu loveau mingea o impingeau
ADVERTISEMENT
22-07-2021
21:08

Ilie Dumitrescu mătură pe jos cu Karagandy!

Ilie Dumitrescu i-a criticat vehement pe cei de la Karagandy și se ia de “perlele” celor de la FCSB care nu au fost în stare să câștige la o diferență mai mare de scor: “Ăștia de la Karagandy au fost foarte slabi. Ei nu loveau mingea, o împingeau. Nivelul este foarte slab în Conference League, sunt convins că și U Craiova are șansa ei să revină. Ar trebui să ne ajute pe noi, ca țară.

Nivelul este foarte slab. Dar eu nu am văzut nicio perlă de la FCSB care să se distreze cu cei de la Karagandy. Încă o dată, ei împingeau mingea. Au fost niște momente jenante în joc, să fim serioși”

22-07-2021
19:50

Mitriță a luat decizia finală. Vrea să rămână la Al Ahli

Deși este așteptat înapoi la Universitatea Craiova, Alexandru Mitriță își dorește să rămână în Arabia Saudită. Prin urmare, dacă totul decurge conform planului, va evolua și în sezonul viitor pentru Al Ahli, echipă la care a ajuns în toamna anului trecut, de la New York City FC.

De altfel, în ianuarie 2022, când expiră împrumutul, șeicii vor avea posibilitatea de a-l transfera definitiv. În stagiunea precedentă, micuțul mijlocaș ofensiv a strâns 30 de meciuri, patru goluri și cinci pase decisive. Un bilanț care nu poate rivaliza, însă, cu cel din MLS: 18 reușite și șapte assist-uri în 49 de partide.

Nu puteam să ignorăm problema lui Mitri, e o chestiune de familie. Am încercat să găsim o variantă de mijloc, dar nu s-a putut. Unele lucruri sunt mai importante decât fotbalul, iar el a vrut să fie alături de familie și soție la nașterea primului său copil.

E normal să fie un lucru mai important decât fotbalul. Nu ne gândeam la o asemenea mutare, nu era ceva plănuit. Astfel am reușit să-l aducem pe Mitri mai aproape de familia lui, iar pretențiile financiare ale clubului au fost de asemenea îndeplinite”, spunea David Lee, directorul sportiv al clubului american, în momentul în care Mitriță a fost împrumutat la Al Ahli.

22-07-2021
14:36

Premier League obligă jucătorii să vaccineze împotriva Covid-19

Jucătorii și oamenii din staff-ul echipelor din Premier League vor fi obșligați să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru a putea apărea în noul sezon al campionatului Angliei.

Conform Daily Mail, șefii fotbalului englez vor ca toată lumea implicată în Premier League să fie vaccinată cu ambele doze până la 1 octombrie. Această hotărâre a fost luată pentru a ajuta și fanii să revină în număr cât mai mare la stadion și să se evite orice alte restricții, pe cât posibil.

22-07-2021
14:07

Irina Begu a fost eliminată din turneul de tenis de la Gdynia

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă, joi, scor 2-6, 4-6, de reprezentanta Poloniei Katarzyna Kawa. Deși diferența de valoare era net în favoarea româncei (locul 81 WTA), poloneza (numărul 143 WTA) a controlat întâlnirea și s-a impus aproape fără probleme.

Irina Begu, a treia favorită a turneului turneul WTA 250 de la Gdynia, a trecut în runda inaugurală de belgianca Ysaline Bonaventure (127 WTA), scor 6-1, 6-2.

Pentru calificarea în turul 2 Irina Begu va fi ecompensată de organizatori cu un cec în valoare de 4.000 de dolari şi 30 de puncte WTA.

 

22-07-2021
12:27

Irina Bara, eliminată în optimi la Gdynia

Jucătoarea de tenis Irina Bara, locul 116 mondial şi cap de serie 10, a ratat calificarea în sferturile de finală ale Poland Open, turneu de categorie WTA 250, cu premii de 235.238 de dolari, care are loc la Gdynia.

Ea a fost întrecută în turul al doilea de Kristina Kucova din Slovacia, locul 150 WTA, scor 6-3, 5-7, 4-6, după o partidă care a durat, în total, două ore şi 50 de minute. Meciul a început miercuri şi a fost întrerupt, din cauza întunericului, la scorul de 6-3, 5-7, 4-2, în favoarea româncei.

Joi, Bara nu a reuşit să câştige decât patru puncte, cedând astfel setul decisiv cu 6-4. Pentru calificarea în turul al doilea, Irina Bara va primi 4.000 de dolari şi 30 de puncte WTA.

22-07-2021
12:24

Tiberiu Ghioane a preluat-o pe SR Brașov

Fostul fotbalist Tiberiu Ghioane a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei SR Brașov, din Liga 3, pe care fanii o consideră urmașa de drept a fostei formații FC Brașov.

Ajuns la 40 de ani, Ghioane a pregătit pțnă acum formația Precizia Săcele. ”Începând cu acest sezon vom avea în rolul de antrenor principal un nume consacrat al fotbalului, cu 49 de meciuri la activ și 2 goluri în Champions League ca jucător la Dinamo Kiev, începându-și cariera de antrenor la două echipe locale: ACS Prejmer și Precizia Săcele, pe domnul Tiberiu Ghioane.

În postura de antrenor secund și jucător va fi nimeni altul decât formidabilul nostru atacant din returul sezonului 2020-2021, marcatorul a 5 goluri spectaculoase pentru Steagu’, Robert Elek! Familia Stegară vă urează BUN VENIT și ne bucurăm că veți fi alături de noi în acest sezon!”, este mesajul celor de la SR Brașov.

 

22-07-2021
10:44

Trei fani au fost împușcați după meciul 6 din finala NBA

Milwaukee Bucks a câștigat meciul 6, scor 105-98 cu Phoenix Suns și este noua campioană din NBA. Sărbătoarea a fost umbrită de un schimb de focuri de armă în urma căruia trei fani au fost răniți.

Evenimentul a avut loc în afara arenei unde aproximativ 65.000 de fani celebrau triumful echipei favorite în campionatul nord-american de baschet.

În primul schimb de focuri, un suspect care a împușcat un tânăr de 22 de ani a fost reținut de polițiști. Într-un alt schimb de focuri, o fată de 19 ani și un bărbat de 32 de ani a fost la rândul lor loviți de gloanțe.

Autoritățile au anunțat că un suspect a fost reținut, iar un altul este în continuare căutat de polițiști. Este al doilea eveniment de acest fel petrecut în Statele Unite, în ultimele zile. La sfârșitul săptămânii trecute alte trei persoane au fost rănite prin împușcare în timpul unui meci de baseball dintre Washington Nationals și San Diego Padres.

22-07-2021
09:31

CFR Cluj a împrumutat un jucător la Ripensia Timișoara

Portarul Ionuț Rus a fost trimis de campioana CFR Cluj în Liga 2, la Ripensia Timișoara. Sportivul de 21 de ani a fost împrumutat pentru un sezon, în condițiile în care în lotul primei echipe se regăsesc nu mai puțin de cinci portari. 

Decizia i-a fost comunicată jucătorului imediat după meciul câștigat de feroviari, 2-1, în deplasare, cu Lincoln Red Imps, în manșa I din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. 

Ionuț Rusu a crescut la LPS Banatul de unde, în 2016, a fost achiziționat de Lazio. A revenit în România liber de contract, la CFR Cluj, dar nu a apucat să joace niciun minut fiind împrumutat la Luceafărul Oradea, Turris Turnu Măgurele şi FC Hermannstadt. 

22-07-2021
08:25

Comisia de Disciplină a taxat entuziasmul fanilor Rapidului

Șase ani au așteptat fanii Rapidului revenirea echipei de suflet în Liga 1. Entuziasmul a fost atât de mare încât suporterii au improvizat ad-hoc un veritabil spectacol pirotehnic.

Inițiativa lor nu a fost trecută cu vederea de Comisia de Disciplină care a aplicat clubului giuleștean o amendă în valoare de 5.000 de lei.

”În baza art. 82.1 și 3 a și c, raportat la art. 83.2.d, cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu Avertisment și penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

Rapid va disputa următorul meci în Liga 1, vineri, de la ora 21:30, în deplasare, cu Dacia Mioveni.

22-07-2021
06:57

Dennis Man, titular în amicalul Parmei cu Bochum

Dennis Man a început ca titular partida amicală dintre Parma şi Bochum. Românul a jucat 45 de minute, dar nu a reuşit să îşi treacă numele pe tabela de marcaj. Nemţii s-au impus cu scorul de 1-0, printr-un gol al lui Raman Chibsah în minutul 76.

„Senzaţia este una bună, chiar dacă e vorba doar despre un amical, iar rezultatul, în acest moment, este relativ. Importantă este evoluţia noastră, care a fost una bună. În prima repriză, am controlat jocul, am avut mai multe ocazii important. Echipa e în creştere şi începem să facem lucrurile din ce în ce mai bine.

Obiectivul, acum, este să dăm posibilitatea tuturor băieţilor să joace. Pentru mine, prestaţia a fost foarte bună, încep să se vadă lucrurile pe care le-am lucrat şi asta mă face fericit. Ocaziile de astăzi? Nu cred că ne lipseşte foamea de gol. Important este să ne creăm situaţii de gol, am avut câteva destul de clare şi în acest meci, fără să dăm prea multe şanse adversarului“, a declarat Enzo Maresca, antrenorul Parmei.

Dennis Man a evoluat cu numărul 7 pe tricou, după ce în sezonul precedent a avut numărul 98, ca la FCSB. 14 meciuri, două goluri şi un assist a bifat Man în Serie A. Din echipa Parmei, nu a lipsit Gianluigi Buffon, revenit la formaţia care l-a lansat în fotbalul mare. 

22-07-2021
05:40

Cine transmite la tv meciurile echipelor românești din Conference League

Joi, 22 iulie, își încep aventura în Conference League și cele 3 echipe românești calificate direct în turul 2 preliminar.

FCSB va juca pe teren propriu, de la ora 21:30, împotriva lui Șahtior Karagandy din Kazahstan, partida urmând a fi transmisă la televizor de postul PRO TV.

De la ora 20:00, Universitatea Craiova va evolua în deplasare cu albanezii de la FK Laci, iar meciul va putea fi urmărit pe posturile de televiziune Digisport 1 și Look+.

La concurență cu Universitatea Craiova, tot de la 20:00, este programată și întâlnirea dintre Spartak Trnava și Sepsi Sf. Gheorghe. Aceasta va fi transmisă în direct pe Digisport 2 și Look Sport.

22-07-2021
05:31

Echipa feminină U 19 a României, campioană europeană la tenis de masă

Echipa feminină U19 a României a cucerit medalia de aur la Campioantele Europene de tenis de masă desfășurate laVarazdin, în Croaţia, după ce a învins Rusia în finală cu scorul de 3-0. La aceeași competiție, echipa masculină a obținut medalia de bronz.

Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Adela Struna şi Evelyn Ungvari sunt „tricolorele” care au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere.

 

22-07-2021
05:23

Jucătorii Bocăi Juniors, arestați după incidentele cu Atletico Mineiro, au fost eliberați

Mai mulți jucători și oficiali ai formației argentiniene Boca Juniors au fost reținuți de forțele de ordine după incidentele provocate la finalul meciului cu Atletico Mineiro, din Copa Libertadores, dar au fost eliberați pe cauțiune după aproximativ 12 ore petrecute în arestul poliției din Belo Horizonte.

Acuzați de vătămare corporală, jucătorii argentinieni au fost obligați să semneze un document prin care își iau angajamentul că vor fi prezenți la următoarele audieri. În tot acest timp, restul delegației Bocăi a așteptat în autocar în fața secției de poliției, fiind păziți deoamenii legii.

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile turneului WTA la Palermo

După Gabriela Ruse, o altă jucătoare de tenis din România s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Palermo. Este vorba despre Jaqueline Cristian, care a învins-o în două seturi pe chinezoaica Qinwen Zheng, cu scorul de 6-1, 6-4.

În turneul WTA de la Gdynia, partida dintre Irina Bara și slovaca Kristina Kucova a fost întreruptă din cauza întunericului în setul 3, la scorul de 4-2 pentru româncă, și va fi reluată astăzi. Bara câștigase primul set cu 6-3, dar l-a pierdut apoi pe ce de-al doilea cu 5-7.

ADVERTISEMENT
Tags: