Sport

Știrile zilei din sport, luni 10 ianuarie. Toni Kroos se gândește la retragere: „Corpul trebuie să mă ajute!”

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 10 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 10 ianuarie Toni Kroos se gandeste la retragere Corpul trebuie sa ma ajute
ADVERTISEMENT
10-01-2022
20:20

Toni Kroos se gândește la retragere

Toni Kroos a vorbit despre retragerea sa din fotbal, iar mijlocașul lui Real Madrid le-a dat fanilor un răspuns care îi sperie, pentru că a recunoscut că ia în calcul o ieșire din prim-plan în viitorul apropiat:

„Am spus clar că vreau să îmi închei cariera la Real Madrid. Data exactă la care se va întâmpla acest lucru? Nu pot să spun încă. Poate în 2023, poate un an sau doi mai târziu, nu știu încă.

Trebuie să joc încă la un nivel înalt, corpul trebuie să mă ajute, iar dorința și motivația trebuie să existe. Dacă totul se potrivește, putem discuta. Dacă nu, contractul meu va expira în 2023”.

„Am o relație incredbilă cu acest club, pe care nu vreau să o compromit cu un joc de poker”, a mai spus Toni Kroos pentru SkySport.

  • 32 de ani are Toni Kroos
10-01-2022
16:56

Pleacă 6 jucători de la Steaua, vin 4. Trei sunt străini

Steaua a încheiat pe locul 6 prima parte a sezonului în liga a doua, iar antrenorul Daniel Oprița a cerut întăriri pentru ca ”militarii” să nu aibă emoții în ultimele trei meciuri ale sezonului regulat.

Tehnicianul din Ghencea a anunțat că doi jucători și-au reziliat contractele, alți patru fiind în negocieri pentru o despărțire amiabilă de gruparea roș-albastră.

La capitolul sosiri, patru jucători așteaptă Oprița. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că oficialii clubului au demarat deja discuțiile cu agenții fotbaliștilor.

”Am găsit deja patru fotbaliști pe care îi vrem. Depinde și de buget. Eu aș vrea să îi am la dispoziție cât mai repede. Sunt trei jucători străini, am discutat deja cu agenții lor. Lucrurile sunt clare. Doi sunt oameni de atac, unul este fundaș central și mijlocaș central. Poate juca ambele poziții”, a detaliat Oprița.

10-01-2022
15:57

Samuel Umtiti va juca la Barcelona până în 2026

Internaționalul francez Samuel Umtiti a semnat prelungirea contractului cu Barcelona. Noul acord este valabil până în 2026. Fotbalistul intrase în dizgrația fanilor de pe Camp Nou din cauză că refuza noua ofertă a catalanilor, inferioară financiar celei anterioare.

În vârstă de 28 de ani, francezul își pierduse postul de titular, acesta bifând un singur meci în actualul sezon din La Liga. Propunerea de micșorare a salariului a fost principala cauză pentru care Umtiti a refuzat în mai multe rânduri o nouă înțelegere.

În cele din urmă părțile au ajuns la un acord, iar remunerația apărătorului va fi cu 10% mai mică decât în precedentul contract.

O altă veste excelentă pentru catalani este cea legată de legitimarea lui Ferran Torres. Contractul fotbalistului achiziționat de la Manchester City poate fi înregistrat după reducerea salarială a lui Umtiti și va putea evolua în derby-ul cu real Madrid din Supercupa Spaniei.

10-01-2022
13:21

Federico Chiesa va fi operat la genunchi

Atacantul echipei Juventus s-a accidentat după o jumătate de oră de la începutul meciului pe care Juventus Torino l-a câștigat, în deplasare, cu AS Roma, cu 4-3, marcând 3 goluri în șapte minute.

Clubul din Torino a venit, azi, cu un comunicat de presă, pe site-ul oficial, în care a informat că testele medicale efectuate în această dimineață au scos la iveală leziunea ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng, astfel că jucătorul va fi operat în următoarele zile.

Ca urmare, sezonul este încheiat pentru atacantul de 24 de ani al lui Juventus. Pierderea este mare nu doar pentru club, ci și pentru naționala Italiei.

Aceasta va disputa barajul de calificare la Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar. Naționala peninsulară va juca acasă, pe 24 martie, cu Macedonia de Nord, iar în cazul unui succes întâlnește în deplasare, în meciul decisiv pentru accederea la CM, Portugalia sau Turcia.

Chiesa suferise o ruptură la coapsă, pe 27 noiembrie, la meciul cu Atalanta Bergamo (0-1).

10-01-2022
11:40

Nick Kyrgios e infectat cu COVID-19 și s-a retras de la Sydney

Australianul de origine greacă nu va mai participa la turneul de la Sydney după ce a fost infectat cu COVID-19, însă speră să poată evolua la Australian Open.

Tenismenul are la dispoziție șapte zile pentru a obține un test negativ la coronavirus și a transmis un mesaj fanilor: Vreau doar să fiu deschis și transparent cu toată lumea: motivul pentru care m-am retras din turneul de la Sydney e pentru că am fost testat pozitiv cu COVID. 

Mă simt sănătos în aceste momente și nu am simptome, dar vă doresc tuturor toate cele bune și să rămâneți în siguranță. Dacă totul va decurge bine, vă voi vedea la Australian Open”, a transmis Nicholas Kyrgios pe pagina sa oficială de Instagram.

10-01-2022
10:25

Ioan Hora a plecat de la UTA

UTA Arad a anunțat, printr-un comunicat publicat cu puțin timp în urmă, pe pagina oficială de Facebook, despărțirea de atacantul Ioan Hora. O decizie cel puțin surprinzătoare, în condițiile în care acesta a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei încă de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Conducerea clubului și Ioan Hora au ajuns, astăzi, la un acord amiabil de încetare a colaborării. Îi mulțumim atacantului pentru tot ce a făcut pentru UTA în această perioadă și îi urăm mult succes în viitor!”, a transmis „Bătrâna Doamnă”.

În actuala stagiune, Hora era cel de-al doilea golgheter al echipei, cu 4 reușite, după David Miculescu, care și-a trecut de 6 ori numele pe tabela de marcaj. Veteranul de 33 de ani a mai evoluat de-a lungul carierei pentru  Gloria Bistrița, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Konyaspor, Akhisarspor, Elazigspor, FCSB și Gaz Metan, înainte de a reveni la Arad, unde și-a făcut debutul în fotbal.

10-01-2022
07:21

Federico Chiesa s-a accidentat la genunchi în meciul cu AS Roma

Juventus a obținut o victorie incredibilă în etapa a 21-a din Serie A, 4-3 pe terenul lui AS Roma, cu trei goluri marcate în 7 minute, dar acest lucru a trecut pe planul 2. Toată lumea din club este interesată de starea lui Federico Chiesa.

Atacantul italian de 24 de ani a ieșit de pe teren după o jumătate de oră, având probleme la genunchi, iar Marco Landucci, asistentul antrenorului principal Massimiliano Allegri, a dat primele informații, conform gazzetta.it.

Chiesa are o entorsă la genunchiul stâng. Luni va face mai multe examenele medicale”, a declarat oficialul lui Juventus. Dar teama oficialilor echipei din Torino este aceea că jucătorul ar putea avea ligamentele afectate.

În această situație, sezonul ar fi încheiat pentru atacant, iar Italia pierde o piesă importantă în perspectiva barajului de calificare la Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar.

Naționala peninsulară va juca acasă, pe 24 martie, cu Macedonia de Nord, iar în cazul unui succes întâlnește în deplasare, în meciul decisiv pentru accederea la CM, Portugalia sau Turcia.

Handbaliștii tricolori s-au calificat în prima fază play-off-ului CM 2023

Naționala masculină de handbal a României a învins naționala Republicii Moldova, cu 33-23 (18-15) în ultimul meci din Grupa 3 preliminară, turneul având loc la Cluj-Napoca. Anterior, elevii lui Xavi Pascual au trecut de Israel cu 33-30.

Cu două victorii, plus una la „masa verde” împotriva Ciprului, care nu a mai făcut deplasarea din cauză că avea în lot mulți jucători infectați cu Covid-19, tricolorii au câștigat grupa.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, handbaliștii tricolori și cei din Israel, clasați pe locul 2, s-au calificat în prima fază play-off a CM 2023. Lor li se vor alătura șase formații care au jucat în alte grupe preliminare, urmând să întâlnească, în dublă manșă, între 14 și 20 martie, ultimele opt clasate la CE 2022, de la sfârșitul lunii ianuarie.

Câştigătoarele se vor califica în faza a doua play-off, în care se vor duela cu alte 10 formaţii provenite de la CE 2022, partidele urmând să aibă loc între 11 și 17 aprilie. Calificarea la turneul final al CM 2023 va fi obţinută de echipele câştigătoare în dubla manşă din faza a doua play-off.

ADVERTISEMENT

La CM 2023 sunt calificate direct gazdele competiţiei, Polonia şi Suedia, plus deţinătoarea titlului, Danemarca. Tot direct vor mai ajunge la turneul final finalistele CE din acest an.