LIVE Actualizat 24-05-2021
20:26

Știrile zilei din sport, luni 24 mai. Sorana Cîrstea n-a avut milă de Venus Williams. Victorie fără emoții în primul tur la Strasbourg

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 24 mai.
Stirile zilei din sport luni 24 mai Sorana Cirstea na avut mila de Venus Williams Victorie fara emotii in primul tur la Strasbourg
ADVERTISEMENT
24-05-2021
20:26

Sorana Cîrstea e în turul doi la Strasbourg, după o victorie fără emoții cu Venus Williams

Serena Williams s-a calificat în turul secund al turneului WTA Strasbourg, după o victorie, scor 6-1, 2-6, 6-1, împotriva americancei Venus Williams. Deși a cedat un set, românca noastră (n.r. ocupantă a locului 58 în ierarhia mondială) nu a avut deloc emoții în fața fostului lider mondial.

A fost un meci foarte bun pentru prima rundă. Vin după o accidentare, iar să pot juca la capacitate maximă înseamnă mult. A fost un meci cu suișuri și coborâșuri.

Când joci cu Venus știi că mereu va fi o luptă. Sunt foarte fericită că sunt sănătoasă și că sunt în Strasbourg după atâția ani”, a declarat Sorana la interviul de după meci. În runda următoare, de cealaltă parte a fileului se va afla chinezoaica Shuai Zhang (numărul 45 WTA).

24-05-2021
16:54

Adrian Mititelu, lăudat pentru implicarea la FC U Craiova

Ion Crăciunescu l-a lăudat pe Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova, despre care spune că este în stare să facă orice pentru ca echipei de fotbal să îi fie bine: „Așa se zvonește prin Craiova, că toți banii pe care i-a câștigat domnul Mititelu din fotbal, i-a băgat în fotbal.

Eu nu am văzut un om mai pătimaș… e în stare să-și vândă și mașina pentru a băga în fotbal. Știu că mai are și câteva terenuri pe care le poate vinde pentru a susține echipa. Bravo lui!

Trică a făcut o treabă bună, viața merge mai departe, are un CV bun pentru viitor. Nu l-a lucrat nimeni pe la spate, a fost bun la nivelul acesta, în rest și-au dat mâna, la revedere”.

24-05-2021
15:50

Formula 1 este în doliu. A murit fostul președinte al FIA, Max Mosley

Fostul pilot de curse și președinte al Federației Internaționale de Automobilism, Max Mosley, a încetat din viață, noaptea trecută, la venerabila vârstă de 81 de ani. Figură marcantă și controversată a motosportului, de numele său se leagă atât înființarea echipei de Formula 1 March Engineering, cât și promovarea programului european de evaluare a mașinilor noi (Euro NCAP). 

A murit Max Mosley. Avea 81 de ani. Bernie Ecclestone (n.r. fostul șef al Formulei 1) a confirmat informația pentru BBC Sport.

Figură titanică și controversată, acesta a schimbat radical fața motosportului din postura de președinte al FIA”, a anunțat jurnalistul BBC Andrew Benson.

24-05-2021
11:41

Surprize de proporții la naționala Spaniei

Selecționerul echipei naționale a Spaniei, Luis Enrique, a anunțat lotul pentru Euro 2020 și a șocat prin faptul că fundașul Sergio Ramos nu se află pe listă.

”Nu a putut juca și nici nu s-a putut antrena în ultimul timp. Nu a fost ușor să iau această decizie, l-am sunat duminică și l-am anunțat. Această hotărâre îmi lasă un gust amar, dar el va putea să se întoarcă în viitor la echipa națională”, a declarat Luis Enrique.

Selecționerul Spaniei a mai surprins prin faptul că nu a convocat niciun jucător de la Real Madrid. Cei 24 d ejucători pe care se va baza la Euro 2020 sunt următorii:

  • Portari: Unai Simon, David De Gea, Robert Sanchez
  • Fundași: Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente
  • Mijlocași: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Thiago Alcantara, Koke, Fabian Ruiz
  • Atacanți: Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore, Pablo Sarabia
24-05-2021
10:13

Laura Paar a pierdut în calificări la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Laura Ioana Paar, locul 243 WTA, a ratat accederea în turul secund al calificărilor la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Românca a fost învinsă, în runda inaugurală, scoir 2-6, 1-6, după o oră și 13 minute, de Nuria Parrizas-Diaz din Spania, locul 165 WTA. Tot astăzi vor mai intra în calificări Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu și Ganriela Talabă la feminin, plus Marius Copil pe tabloul masculin.

24-05-2021
09:35

Villas-Boas, prestație remarcabilă în Raliul Portugaliei

Fostul antrenor de la Chelsea Londra, Andre Villas-Boas, a luat startul la Raliul Portugaliei, el fiind un împătimit al sporturilor cu motor.

Tehnicianul în vârstă de 43 de ani, aflat la a prima prezență la un raliu de o asemenea importanță, a pilotat o mașină Citroen C3 Rally2. Villas-Boas, care l-a avut copilot pe prietenul său din copilărie Goncalo Magalhaes, s-a clasat pe locul 32 la general și pe locul 12 la WRC3.

Prestația antrenorului portughez a fost remarcată de toată lumea, mai ales că Villas-Boas nu avea experiență la acest nivel. Tehnicianul a mai participat în 2018 la Raliul Dakar, pe care l-a abandonat după doar patru etape.

24-05-2021
06:18

Gattuso a ratat UCL cu Napoli și a fost dat afară pe Twitter

Napoli a ratat de puțin Top 4 în Serie A și participarea în ediția viitoare a Champions League, iar antrenorul Gennaro Gattuso a fost demis cu un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Președintele Aurelio De Laurentiis nu a mai așteptat comunicatul oficial al clubului și a anunțat despărțirea de Gattuso pe contul persoan de Twitter, la scurt timp după ce Napoli a remizat cu Verona și a terminat sezonul pe poziția a cincea.

”Dragă Rino, sunt fericit că am petrecut aproape două sezoane cu tine. Îți mulțumesc pentru munca depusă și îți doresc mult succes oriunde vei merge. Îmbrățișări soției și copiilor tăi. Aurelio De Laurentiis”, a scris patronul napoletanilor.

24-05-2021
05:32

Adrian Ursea, demis oficial de la Nice

La scurt timp după victoria din ultima etapă cu Olympique Lyon, clubul OGC Nice a anunțat despărțirea de antrenorul român Adrian Ursea.

”Întreg clubul vrea să-i mulțumească lui Adrian Ursea pentru modul în care a condus echipa. Pe lângă rezultatele echipei, obiectivul lui Ursea a fost acela de a le acorda mai multă încredere jucătorilor tineri, pentru ca aceștia să progreseze.

Adrian Ursea și staff-ul său au dat dovadă de profesionalism și calități umane remarcabile, astfel că întreg grupul a mers înainte. Antrenorul a îndeplinit toate obiectivele impuse de conducere. Cu toții îi urăm mult succes pentru restul carierei. Mulțumim, Adri”, a fost comunicatul clubului Nice.

În ultimul meci pe banca lui Nice pentru Adrian Ursea, trupa de pe Coasta de Azur a învins-o, în deplasare, cu 3-2, pe Olympique Lyon. În urma acestui succes, AS Monaco a prins ultimul loc care asigură prezența în preliminariile Champions League, iar Lyon a terminat pe locul 4 și va evolua în Europa League. Nice a terminat sezonul pe locul 8, cu 52 de puncte.

24-05-2021
05:29

Plecări în masă de la Real Valladolid

Antrenorul Sergio Gonzalez şi directorul sportiv Miguel Angel Gomez au fost daţi afară de la Real Valladolid, club deţinut de fostul atacant brazilian Ronaldo, după ce echipa a retrogradat din La Liga.

Gonzalez, în vârstă de 44 de ani, era la Valladolid din 2018, când echipa evolua în liga a doua. El reuşea promovarea în prima divizie la finalul sezonului 2017/2018, după ce a câştigat play-off-ul. Formaţia a rezistat două sezoane în primul eşalon, însă în recent încheiata ediţie a campionatului a retrogradat.

Valladolid a înregistrat cinci victorii (una în ultimele 21 de meciuri), 16 remize şi 17 înfrângeri în cele 38 de etape ale campionatului. Cu 31 de puncte, formaţia lui Ronaldo a ocupat locul 19 în clasament, la cinci puncte de Elche, de pe locul 17, ultimul care asigură menţinerea.

În ultima etapă, Real Valladolid a pierdut, scor 1-2, cu Atletico Madrid, rezultat care i-a adus titlul formaţiei lui Diego Simeone.

Bochum și Greuther Furth au promovat în Bundesliga

Echipele VfL Bochum și Greuther Furth și-a asigurat promovarea în Bundesliga după victoriile obținute în ultima etapă din liga a doua din Germania.

Bochum a terminat pe prima poziția datorită succesului cu 3-1 în fața formaţiei SV Sandhausen, iar Greuther Furth a ocupat locul secund, la o diferenţă de trei puncte, graţie victoriei cu Fortuna Dusseldorf, scor scor 3-2.

ADVERTISEMENT

Pe locul trei s-a clasat Holsten Kiel, care va întâlni FC Koln în barajul de menținere/promovare în Bundesliga.