LIVE Actualizat 27-09-2021
15:46

Știrile zilei din sport, luni, 27 septembrie. Klaas-Jan Huntelaar și-a găsit echipă și a marcat la meciul de debut

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de luni, 27 septembrie.
Stirile zilei din sport luni 27 septembrie KlaasJan Huntelaar sia gasit echipa si a marcat la meciul de debut
ADVERTISEMENT
27-09-2021
15:46

Huntelaar se ține bine. Are 38 de ani și continuă să marcheze

Fostul internațional olandez Klaas-Jan Huntelaar, în vârstă de 38 de ani, și-a ăsit echipă. Fostul mare atacant al lui Ajax, Real Madrid, AC Milan, sau Schalke 04 evoluează în liga a 6-a din Olanda și a debutat cu gol.

Fotbalistul care a evoluat până în această vară la Schalke 04 a revenit în țara natală, la HC’03 și a înscris la prima apariție în tricoul noii sale echipe.

Pentru Huntelaar, meciul de la sfârșitul săptămânii trecute a fost al 663-lea al carierei. Atacantul a debutat în 2002 la PSV Eindhoven și a marcat în total 367 de goluri în toate competițiile pentru echipele la care a fost legitimat.

Interesant este că HC’03 este clubul la care fratele său, Mart de Kruif, este președinte-jucător deși are 63 de ani.

27-09-2021
15:20

PSG atacă vicecampioana Europei cu tripleta de vis Messi-Mbappe-Neymar

Accidentat la genunchi, Lionel Messi nu a jucat în ultimul meci de campionat PSG – Montpellier 2-0. Staff-ul medical al parizienilor și-a dat, luni, acordul ca vedeta argentiniană să reintre în programul normal de pregătire.

L’Equipe anunță că fotbalistul va fi titular în meciul cu Manchester City, programat marți, în Lia Campionilor. Astfel, Mauricio Pochettino va avea la dispoziție atacul stelar Messi-Mbappe-Neymar, în ciuda diferendelor dintre atacantul francez și starul brazilian.

La ultimul meci din Ligue 1, Mbappe a ost surprins de camerele de luat vederi când îl jignea pe fotbalistul brazilian, nemulțumit că acesta l-a ignorat în mai multe faze ale jocului în care era în poziții ideale de a marca: ”Vagabondul acesta nu-mi pasează”, s-a putut citi pe buzele lui Mbappe.

În altă ordine de idei, Mauricio Pochettino nu va conta în duelul cu Manchester City pe Sergio Ramos, Verratti, Bernat şi Kurzawa, toți accidentați. 

27-09-2021
13:38

Beșiktaș are 11 jucători accidentați pentru meciul cu Ajax

Turcii se află într-o situație extrem de dificilă înainte de meciul cu Ajax Amsterdam din grupele Champions League, iar antrenorul Sergen Yalcin va avea mari bătăi de cap în a trimite un prim unsprezece competitiv în meciul de marți.

Beșiktaș a pierdut cu 2-1 primul meci din grupe cu Borussia Dortmund, iar staff-ul medical face eforturi supraomenești pentru a recupera măcar o parte dintre jucători până la ora meciului.

Vida, Uysal, Topal, Alex Teixeira, Pjanic, N’Koudou, Montero, Larin, Ghezzal, Hasic și Batshuayi au în acest moment cu diferite probleme, au în acest moment probleme însă turcii să recupereze măcar trei-patru jucători.

27-09-2021
09:26

Eduard Novak a cerut audit la federațiile sportive

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat că a demarat un audit financiar şi sportiv la federaţiile olimpice, ale cărui rezultate vor fi folosite în Strategia Naţională pentru Sport.

”Am demarat un audit financiar şi sportiv la federaţiile sportive naţionale olimpice, care va analiza activitatea din ultimii doi ani, pe mai multe planuri: modul de angajare a finanţărilor din diferitele surse şi modul în care s-au derulat contractele de finanţare, modul de administrare a bazelor sportive şi gradul de realizare a obiectivelor propuse.

Ultimele ediţii ale Jocurilor Olimpice au adus rezultate nesatisfăcătoare, iar viitorul trebuie gândit şi planificat corect şi atent, pentru ca această realitate să se schimbe. Concluziile raportului de audit vor oferi informaţii şi indicaţii privind cauzele nereuşitelor şi schimbările pe care trebuie să le implementăm pentru a corecta situaţia.

Alături de rezultatele consultărilor cu stakeholderii, precum şi de restul datelor colectate deja, ţinând cont de modelele de bune practici de la nivel european şi de obiectivele pe care ni le propunem, Strategia Naţională pentru Sport va integra toate aceste elemente şi va da direcţia de dezvoltare pentru următorii 10-12 ani.

Strategia Naţională pentru Sport va însemna un restart al acestui domeniu, cu o abordare nouă, profesionistă, care să eficientizeze atât organizarea şi funcţionarea tuturor structurilor şi entităţilor implicate, cât şi metodele de finanţare sau pregătirea specialiştilor”, a scris Novak pe contul de Facebook.

 

27-09-2021
07:23

Un pugilist a intrat în convulsii după un KO

Pugilistul Lenin Castillo din Republica Dominicană a fost aproape de o tragedie în timpul luptei cu britanicul Callum Smith.

Disputată la Londra, pe stadionul lui Tottenham, înaintea duelului greilor dintre Anthony Joshua și Oleksandr Usyk, partida dintre Castillo și Smith se putea încheia dramatic. Boxerul din Republica Dominică a primit o dreaptă de la Smith care l-a pus la podea.

Imediat la impactul cu solul, Lenin Castillo a început să aibă convulsii, arbitrul oprind imediat partida și chemând de urgență staff-ul medical. În plus, arbitrul a avut inspirația de a-l întoarce pe o parte pe sportiv, pentru ca acesta să nu-și înghită limba.

Pugilistul din Republica Dominicană a fost transportat de urgență la spital pentru o serie de analize. Starea sa sănătate este bună, iar medicii au decis să-l externeze după 24 de ore.

27-09-2021
05:34

Buzărnescu a ratat titlul la Valencia

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a pierdut finala turneului ITF de la Valencia, dotat cu premii de 80.000 de dolari.

Buzărnescu a fost învinsă de favorita principală, sportiva olandeză Arantxa Rus, scor 4-6, 6-7 (3). Românca a participat la Valencia şi pe tabloul de dublu, alături de spaniola Angela Fita Boluda, însă nu a trecut de runda inaugurală.

27-09-2021
05:33

Cristian Luca, trei medalii la Europenele U-23 de haltere

Halterofilul Cristian Luca a câștigat trei medalii de aur la categoria 55 de kilograme, la Campionatele Europene Under-23 de la Rovaniemi.

Sportivul nostru s-a impus la smuls cu 112 kilograme, la aruncat a ocupat primul loc cu 131 de kilograme, iar la total a ieşit învingător cu 243 de kilograme. La aceeaşi categorie, Valentin Ionadi Iancu a câştigat trei medalii de argint, cu 108 kilograme la smuls, 131 de kilograme la aruncat şi 239 de kilograme la total.

În concursul feminin, la cat.egoria 55 de kilograme, Larisa Dincă a fost a opta la stilul smuls, cu 67 de kilograme, a cincea la aruncat, cu 90 de kilograme, şi a şaptea la total, cu 157 de kilograme.

Echipa Europei, victorie categorică în Laver Cup

Echipa de tenis a Europei a învins fără drept de apel selecționata Restului Lumii, scor 14-1, în ediția din 2021 a Laver Cup, disputată la Boston.

În ultimul meci al competiției, perechea ruso-germană Andrey Rublev/Alexander Zverev a trecut, scor 6-2, 6-7 (4), 10-3, de cuplul americano-canadian Reily Opelka/Denis Shapovalov.

ADVERTISEMENT