Sport

Știrile zilei din sport, luni 28 iunie. Regula golului în deplasare, eliminată și din competițiile din România

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de luni, 28 iunie.
28.06.2021 | 09:00
Stirile zilei din sport luni 28 iunie Regula golului in deplasare eliminata si din competitiile din Romania
ADVERTISEMENT
28-06-2021
12:23

FRF, decizie privind regula golului în deplasare

După ce UEFA a decis să elimine regula golului marcat în deplasare la competițiile pe care le patronează, aceeași decizie a fost luată și de FRF în plan intern.

Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal a hotărât să scoată această regulă, astfel că în partidele tur-retur care se termină la egalitate se va trece la două reprize de prelungiri.

De asemenea, s-a anulat și criteriul de departajare privind numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe dintre echipe, valabil la finalul sezonului regulat, pe baza căruia formațiile aflate la egalitate de puncte erau repartizate pe locurile din clasament.

28-06-2021
09:38

Neluț Roșu a semnat cu FC Voluntari

Clubul FC Voluntari a anunţat că a semnat un contract pe o perioadă de două sezoane cu jucătorul Neluţ Roşu.

Mijlocaşul în vârstă de 27 de ani a mai evoluat până acum în cariera sa la formaţiile Concordia Chiajna, FC Botoşani, CFR Cluj, FC Viitorul, Levski Sofia, Gaz Metan Mediaş şi UTA Arad.

În sezonul trecut, Roşu a evoluat de 27 de ori pentru UTA în toate competiţiile.

28-06-2021
08:22

MTS anunță ridicarea unor măsuri restrictive în sport

MTS a anunțat că începând cu 1 iulie se vor ridica mai multe restricții în ceea ce pivește lumea sportului, iar stadioanel vor putea fi umplute la capacitate maximă dacă toți spectatorii sunt vaccinați.

”Competiţiile sportive se vor putea desfășura, în spații închise sau deschise, cu spectatori în tribune într-un procent de 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

De asemenea, se modifică și condițiile de funcționare pentru sălile de sport şi/sau fitness în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, acestea putând funcționa la capacitate maximă fără obligativitatea purtării măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al MTS.

28-06-2021
07:02

Rapid, transfer important la echipa de handbal feminin

Jucătoarea de handbal Sorina Tîrcă a semnat un contract cu echipa Rapid, după ce și-a reziliat înțelegerea cu formația Corona Brașov.

”Suntem fericiți să vă anunțăm că începând cu acest sezon Sorina Tîrcă s-a alăturat visului nostru. Ne-am dorit foarte mult ca una dintre marile speranțe ale handbalului românesc să ajungă în familia Rapid, cu multă muncă și răbdare suntem siguri că va fi unul dintre liderii naționalei României”, a anunțat gruparea rapidistă.

”Mulțumesc tuturor cluburilor din țară și din străinătate pentru oferte, dar am ales Rapidul pentru profesionalismul care există în club la toate nivelurile și pentru suporterii minunați care de multe ori reprezintă jucătorul numărul 8. Sunt nerăbdătoare să joc în atmosfera din Giulești, vă aștept la sală să ne purtați către victorie meci de meci”, a spus Sorina Tîrcă.

Jucătoarea în vârstă de 22 de ani este al șaptelea transfer realizat de Rapid în această vară, după Fraga Fernandez, Marta Lopez, Ainhoa Hernandez, Denisa Dedu, Gabriela Perianu și Carlos Azenaide.

28-06-2021
05:55

FRF, măsuri drastice împotriva antrenorilor indisciplinați

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat o nouă regulă în ceea ce-i privește pe antrenorii indisciplinaați, aceștia urmând să fie sancționați mult mai dur.

”La propunerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost introdusă o sancţiune pentru antrenorii care au un comportament nesportiv pe marginea terenului şi acumulează implicit cartonaşe galbene pe durata unui sezon competiţional.

Dacă până acum aceste avertismente nu se cumulau, de acum înainte, antrenorii care vor acumula patru cartonaşe galbene vor primi o etapă de suspendare. În Cupa României această sancţiune se va aplica la cumulul a două cartonaşe. Pedeapsa va fi însoţită de o sancţiune financiară”, a declarat Burleanu.

28-06-2021
05:51

Cristian Fabbiani, primul contract de antrenor

Fostul atacant al echipei CFR Cluj, argentinianul Cristian Fabbini, s-a apucat de antrenorat și a semnat primul său contract.

Fabbiani, în vârstă de 37 de ani, care abia a pus ghetel în cui va pregăti formația Fenix, din liga a doua din Uruguay. ”În urmă cu câteva minute, Cristian Fabbiani a devenit noul director tehnic al echipei noastre. Din partea Club Atletico Fenix îi dorim cele mai bune rezultate. Bine ai venit, Ogro (n.r. – Căpcăunule)!”

James Rodriguez, aproape de a semna cu AC Milan

Deși mai are un an de contract cu Everton, columbianul James Rodriguez vrea să plece după ce nu a reușit să se impună ca titular la formația din Liverpool.

Conform calciomercato.com, agentul mijlocașului columbiaan, celebrul Jorge Mendes, a intrat în contact cu oficialii lui AC Milan pentru o mutare a jucatorului la echipa lui Stefano Pioli, care caută un coordonator de joc după trădarea turcului Hakan Calhanoglu, care a plecat la rivala Inter.

ADVERTISEMENT

Cele două variante prin caare James Rodriguez ar putea ajunge la Milan sunt ori italienii să plătească 10 milioane de euro pentru transferul său, ori un schimb cu portughezul Rafael Leao, jucător impresionat de același Jorge Mendes.