Sport

Știrile zilei din sport, marți, 14 septembrie. Și a doua probă confirmă că atletul Chijindu Ujah s-a dopat

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de marți, 14 septembrie.
Stirile zilei din sport marti 14 septembrie Si a doua proba confirma ca atletul Chijindu Ujah sa dopat
ADVERTISEMENT
14-09-2021
20:19

Chijindu Ujah a folosit substanțe interzise. Ștafeta 4X100 a Marii Britanii va pierde medaliile olimpice

Atletul Chijindu Ujah a fost depistat pozitiv a testul anti-doping efectuat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a fost suspendat provizoriu, până la prelevarea probei B.

Cum și cel de a doilea test a ieșit pozitiv, ștafeta Marii Britanii de 4X100 de metri, vicecampioană olimpică la Tokyo, va pierde medaliile.

În urma probelor recoltate la Tokyo, reprezentanții WADA au anunțat că atletul a folosit substanțe interzise – ostarină şi S-23 și au decis suspendarea provizorie a acestuia. Cazul va fi analizat de Divizia Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va anunța decizia finală.

14-09-2021
17:52

Maccabi Tel Aviv face spectacol în Conference League. Feyenoord, doar egal cu Maccabi Haifa

Maccabi Tel Aviv a debutat cu dreptul în grupele Conference League, după victoria categorică obținută pe propriul teren, scor 4-1, în fața armenilor de la Alashkert. Pentru israelieni au marcat Stipe Perica (13), Gavriel Kanichowski (32), Dan Biton(45+3, pen.) și Matan Hozez (72), în timp ce golul de onoare al oaspeților a fost înscris de Jose Embalo (17).

Într-o altă partidă contând pentru grupele acestei competiții, olandezii de la Feyenoord au remizat, 0-0, cu cealaltă reprezentantă a Israeului, Maccabi Haifa.

14-09-2021
16:51

S-a anunțat programul Campionatului European de tenis de masă de la Cluj

Echipa României de tenis de masă feminin este campioana Europei și își va apăra titlurile cucerite în 2017 și 2019, la întrecerile continentale găzduite de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Meciurile europeanului de tenis de masă feminin se vor disputa în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, după următorul program.

  • marți, 28 septembrie: meciuri grupe;
  • miercuri, 29 septembrie: meciuri grupe;
  • joi, 30 septembrie: meciuri grupe;
  • vineri, 1 octombrie: sferturile de finală;
  • sâmbătă, 2 octombrie: semifinalele;
  • duminică, 3 octombrie: finalele.

Echipa feminină de tenis de masă a României a încheiat pe podium fiecare ediție a CE organizate din 2010 încoace. ”Tricolorele” au cucerit în tot acest timp două medalii de aur și patru de argint.

14-09-2021
14:44

Răzvan Marin a rămas fără antrenor. Claudio Ranieri, aproape să preia Cagliari

Startul dezamăgitor de sezon, culminat cu înfrângerea suferită pe teren propriu – scor 2-3 – în fața celor de la Genoa i-au fost fatale lui Leonardo Semplici. Oficialii lui Cagliari l-au demis pe antrenor și au demarat deja căutările pentru un înlocuitor.

Potrivit presei italiene, favorit să preia banca tehnică  a formației la care evoluează și Răzvan Marin este veteranul Claudio Ranieri (69 de ani), liber de contract din această vară, după despărțirea de Sampdoria. Lista mai cuprinde nume precum Diego Lopez sau Beppe Iachini.

14-09-2021
12:36

1400 de persoane arestate în 28 ţări pentru pariuri clandestine

Interpolul a anunţat că a arestat 1.400 de persoane din 28 de ţări diferite, pentru pariuri clandestine în timpul Euro 2020.

Conform L’Equipe, anchetatorii au pus mâna pe peste 6,7 milioane de euro, dar au confiscat şi calculatoare şi telefoane mobile legate de pariuri cu mize de aproape 400 de milioane de euro. Aceste arestări au avut loc în peste 28 de ţări, în special din Asia şi Europa.

”Pariurile clandestine aduc sume importante reţelelor de crimă organizată şi sunt adeseori legate de fapte de spălare de bani şi corupţie”, a anunţat Interpolul. Doar poliţia din Hong Kong a efectuat peste 800 de arestări, şeful unei reţele de mafioţi fiind controlat de mafia chineză.

14-09-2021
11:33

Starea de sănătate a lui Pele e bună. Va fi externat de la ATI

Pele va fi mutat în sfârșit de la terapie intensivă, acolo unde a stat timp de câteva zile după ce i s-a extras o tumoare din colon. Superstarul în vârstă de 80 de ani se află internat la spitalul Albert Einstein, din Sao Paolo, în care este tratat încă din data de 31 august.

Pe pagina de Instagram, fiica lui Pele, Kely Nascimento a venit cu un update pozitiv legat de starea de sănătate a fostului mare fotbalist brazilian: „Se simte foarte bine după operație. Nu îl doare nimic, iar stare sa de spirit este foarte bună. S-a plictisit să mănânce doar budincă, dar e pe drumul cel bun. Va fi mutat într-un nou salon timp de câteva zile, iar apoi va merge acasă.

Pele se confruntă de ani buni cu probleme de sănătate. Înaintea intervenției la colon, brazilianul a fost operat de prostată în 2015 , iar în 2019 a fost internat în spital din cauza unei infecții urinare.

Este puternic și ambițios, iar cu ajutorul minunatei echipe de la Einstein și cu toată dragostea, energia și lumina pe care o primește de la voi va depăși acest moment dificil”.

14-09-2021
10:45

Meciul Jablonec - CFR Cluj, arbitrat de albanezi

Meciul FK Jablonec – CFR Cluj, programat, joi, 16 septembrie, de la ora 22:00, în prima etapă din Grupa D a Conference League, va fi arbitrat de o brigadă din Albania.

La centru se va afla Enea Jorgi, ajutta de asistenții Ridiger Cokaj şi Denis Rexha. Rezervă va fi Eldorjan Hamiti.

14-09-2021
07:36

Suporterii Rapidului, lăudați de antrenorul Mihai Iosif

Antrenorul echipei Rapid București, Mihai Iosif, a ținut să le mulțumească fanilor pentru faptul că au fost aproape de echipă în cele 8 etape disputate până acum în Liga 1 și crede că locul 2 din clasament li se datorează în mare măsură.

”Vă mulțumim pentru tot! După opt etape suntem pe locul 2 și aș putea spune că suntem în grafic, ținând cont că obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. Știu că locul acesta din clasament se datorează în principal susținerii voastre și emulației pe care ați creat-o în jurul echipei.

Știindu-vă în spate, băieții noștri au luptat ca niște lei, chiar dacă uneori nu am fost cei mai inspirați. Avem nevoie de susținerea voastră în continuare! Tot ce vă putem promite este că ne vom bate până la ultima picătură de energie… pentru culoarea vișinie!”, a declarat Iosif pentru pagina de Facebook a clubului giuleștean.

 

14-09-2021
05:26

Demba Ba se retrage la 36 de ani

Atacantul senegalez Demba Ba şi-a anunţat retragerea din activitate, la 36 de ani. El era liber de contract după plecarea de la Lugano, din această vară.

De-a lungul carierei, atacantul a jucat în Belgia (Mouscron), Germania (Hoffenheim), Anglia (West Ham, Newcastle şi Chelsea), Turcia (Beşiktaş, Goztepe şi Başakşehir), în China (Shanghai Shenhua) şi în Elveţia (Lugano). Ba are 22 de selecţii în naţionala Senegalului.

Jucătorul a fost implicat în incidentul de la meciul din 8 decembrie 2020, de la meciul Paris Saint-Germain – Istanbul Bașakșehir, arbitrat de Ovidiu Haţegan, cu Sebastian Colţescu rezervă.

Meciul, contând pentru etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul ”negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

14-09-2021
05:21

Meciul Nice - Marseille a fost reprogramat

Conducătorii Ligue 1 au luat decizia ca partida OGC Nice – Olympique Marseille, din etapa a 3-a, care a fost întreruptă din cauza incidentelor, se va rejuca la data de 27 octombrie.

Oficialii fotbalului francez au menţionat că meciul se va disputa pe teren neutru, însă nu au indicat care va fi acesta.

La 22 august, meciul Nice – Marseille, a fost întrerupt în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la oaspeți a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au revenit la cabine.

Antrenorul lui Leipzig pune tunurile pe Manchester City și PSG

Antrenorul echipei FC Leipzig, Jesse Marsch, a criticat Paris Saint-Germain şi Manchester City, pentru faptul că nu ”respectă fair-play-ul financiar”.

”Rezultatele mele la matematică la şcoală şi universitate au fost destul de bune. Deci, cu cunoştinţele mele, constat că nu sunt respectate criteriile fair-play-ului financiar de anumite cluburi.

ADVERTISEMENT

Cu spiritul sportiv al unui american, constat că fotbalul european nu este corect. Cred că în lume, doar crichetul din India arată o diferenţă mai mare între cluburile cele mai bogate şi cele mai sărace”, a declarat tehnicianul american.

În vârstă de 47 de ani, Jesse Marsch este un produs pur al sferei de influenţă Red Bull. După ce şi-a început cariera de principal pe banca echipei Montreal Impact, el a ajuns rapid la New York Red Bulls. A stat acolo patru sezoane, din 2015 până în 2018.

ADVERTISEMENT

A sosit apoi în Europa, ca secund la Leipzig, post pe care a rămas un an, înainte de a deveni antrenor principal al RB Salzburg, în 2019. Din acest sezon, el conduce RB Leipzig.