Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 21 iulie. Naționala Olandei și-a găsit selecționer după rușinea de la Euro. Revine „generalul” van Gaal

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de miercuri 21 iulie.
21.07.2021 | 20:10
Stirile zilei din sport miercuri 21 iulie Nationala Olandei sia gasit selectioner dupa rusinea de la Euro Revine generalul van Gaal
ADVERTISEMENT
21-07-2021
20:57

Louis van Gaal, chemat să redreseze Portocala Mecanică după rușinea de la Euro 2020

Federația Olandeză de Fotbal a găsit înlocuitorul perfect pentru Frank de Boer după umilința de la Campionatul European. Potrivit publicației De Telegraaf, au fost demarate deja primele runde de negocieri cu legendarul Louis Van Gaal, care a acceptat să revină pe banca echipei naționale, cu un obiectiv cât se poate de îndrăzneț: câștigarea Mondialului din Qatar.

Staff-ul tehnic va include trei asistenți, respectiv Danny Blind, Frans Hoek și Henk Fraser, urmând ca acesta din urmă să ocupe în același timp antrenor principal la Sparta Rotterdam și să-i succeadă „Generalului” la cârma Portocalei Mecanice.

Mi s-a oferit postul a doua oară şi a fost mai mult decât o onoare. Ar fi incredibil dacă mi s-ar oferi şi a treia oară. În acest caz, va trebui să mă gândesc la asta, chiar dacă sunt pensionar”, mărturisea, nu cu mult timp în urmă, van Gaal, cel care a antrenat Olanda în perioadele 2000-2002 şi 2012-2014.

După un prim mandat marcat de ghinion, întrucât a ratat calificarea la Mondialul din 2002, tehnicianul de 70 de ani avea să se revanșeze în cel de-al doilea și să ducă Portocala Mecanică pe un nesperat loc trei la finalul ediției din 2014 a competiției, găzduite de Brazilia.

21-07-2021
20:24

Demis Grigoraș, prezentat oficial la Benfica: „Este fantastic”

Demis Grigoraș a prins transferul carierei după despărțirea de francezii de la Chambery. Interul dreapta al naționalei României a semnat cu Benfica Lisabona și va evolua alături de unul dintre cei mai mari handbaliști ai lumii.

Este vorba despre Jonas Kallman (40 de ani), extremă stânga din Suedia care a scris istorie la Ciudad Real, Atletico Madrid și Pick Szeged. De asemenea, „vulturii” și-au asigurat în această vară serviciile lui Alexis Borges (29 de ani) de la Montpellier.

Este fantastic! Clubul, totul … Sunt emoționat, abia aștept să mă întâlnesc cu noii colegi și cu antrenorul și să mă apuc de treabă. Benfica este o provocare pentru mine, este un club mare, de învingători.

Sunt foarte încântat și fericit că am semnat și că sunt aici. Voi da totul pe teren, pentru echipă, astfel încât să putem câștiga trofee”, a declarat Demis Grigoraș la prezentarea oficială.

21-07-2021
19:15

Leo Grozavu, înaintea meciului cu Spartak Trnava: „Doar inspiraţia unui jucător poate să facă diferenţa”

Leo Grozavu se așteaptă la un duel echilibrat în prima manșă din turul doi preliminar al Conference League, împotriva echipei Spartak Trnava, ocupantă a locului trei în campionatul Slovaciei.

Sperăm să facem o partidă bună. Am avut un sezon reuşit, dar am pierdut jucători importanţi în vară. Cei nou-veniţi mai au nevoie de timp până se vor omogeniza.

În acelaşi timp, am destulă experienţă să-mi dau seama că partidele amicale nu seamănă cu cele oficiale. Sunt convins că mâine va fi o partidă echilibrată şi doar inspiraţia unui jucător poate să facă diferenţa”, a declarat tehnicianul lui Sepsi.

Prezent la conferința de presă, Bogdan Mitrea, care a evoluat pentru Spartak Trnava, s-a declarat încântat de revenirea în Slovacia. „Am plecat acum un an, mă simt ca acasă aici. Sunt bucuros că sunt aici. Sper să facem un joc bun şi să plecăm victorioşi mâine.

Am plecat cu o impresie foarte bună de la Trnava, e un club foarte bun din Slovacia. Mi-am dorit să cădem cu Spartak”, a declarat fundașul de 33 de ani. Partida programată joi, 22 iulie, de la ora 20:00 marchează debutul lui Sepsi Sfântu Gheorghe în cupele europene.

21-07-2021
15:16

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Palermo

Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) a profitat de retragerea elvețiancăi Jil Teichmann (24 de ani, 55 WTA) și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Palermo, dotat cu premii în valoare de 235.238 de dolari.

Adversară îi va fi învingătoarea partidei dintre Lucia Bronzetti (Italia/190 WTA) și Grace Min (SUA/166 WTA). Pentru accederea în această fază a competiției, sportiva noastră și-a asigurat un cec de 4.677 de dolari şi 60 de puncte în clasamentul WTA.

21-07-2021
14:55

Heracles - PAOK 1-2. Răzvan Lucescu, victorie în primul amical al verii

Răzvan Lucescu a debutat cu dreptul în cel de-al doilea mandat pe banca celor de la PAOK Salonic. Elevii său au învins, scor 2-1, ocupanta locului 9 în campionatul Olandei, Heracles, în primul amical al verii.

Ambele goluri ale vicecampioanei Greciei au fost reușite de Nelson Oliveira (29 de ani) – atacant portughez format la Benfica Lisabona a reușit o dublă, în minutele 14 și 33, în timp ce olandezii au punctat prin Rai Vloet, în minutul 17.

21-07-2021
14:23

Un grup de investitori britanici e gata să cumpere West Ham United

Se naște o nouă forță în Premier League. Potrivit Daily Mail, mai mulți investitori din Marea Britanie sunt gata să pună pe masă cel puțin 400 de milioane de euro în schimbul clubului West Ham United, care a încheiat sezonul precedent pe locul al șaselea.

Actualul proprietar, David Sullivan, a refuzat oferta, dar negocierile vor continua. Cu noul patronat, managerul David Moyes ar avea la dispoziție un buget consistent, iar fanii s-ar putea bucura de o arenă modernizată complet, inclusiv în zonele din apropiere.

21-07-2021
12:37

Coronavirusul o împiedică pe Arsenal să meargă în SUA

Clubul Arsenal Londra a anulat un stagiu planificat în Florida (SUA) din cauza mai multor cazuri de infectare cu noul coronavirus în delegaţie.

Conform BBC, ”turnarii” urmau să plece în Statele Unite în această săptămână pentru un stagiu de cinci zile. Echipa lui Mikel Arteta era programată să evolueze la Florida Cup şi să înfrunte formaţiile Inter Milano, Everton şi Milionarios Bogota.

Oficialii clubului englez vorbesc de un număr mic de cazuri, dar nu precizează exact câte şi nici dacă este vorba de jucători. ”Această decizie dificilă se bazează pe dorinţa de a asigura sănătatea şi starea de bine a jucătorilor şi a staff-ului”, se arată într-un comunicat.

Gruparea s-a declarat ”bucuroasă” că niciunul dintre cei care au fost testaţi pozitiv nu prezintă simptome, dar toţi au intrat în izolare. Florida Cup are loc, începând de duminică, la Orlando şi organizatorii nu au precizat dacă vor invita o altă echipă în locul celor de la Arsenal.

21-07-2021
09:09

Canalele Telekom Sport trec în proprietatea Orange

În ședința de miercuri, 21 iulie, membrii CNA au aprobat trecerea canalelor Telekom în proprietatea Orange România. Astfel, în urma acestei mutări, Orange va deține posturile Telekom Sport 1, Telekom Sport 2, Telekom Sport 3, Telekom Sport 4 și Telekom Info.

Posturile de sport ale Telekom (fostă Romtelecom) au luat ființă în 2010, sub numele de Dolce Sport, și au fost rebranduite în 2017, când au primit actuala denumire. Printre competițiile pe care le transmit, se numără meciurile de fotbal din Liga 1, partidele de baschet din NBA sau cursele din Formula 1.

21-07-2021
06:38

Jucătorii de la Boca Juniors și-au luat la bătaie adversarii după ce au fost eliminați din Copa Libertadores

Atletico Mineiro s-a calificat în sferturile de finală ale Copei Libertadores după ce a eliminat la penalty-uri, scor 3-1 (0-0 în timpul regulemntar), pe Boca Juniors. Deznodământul partidei nu le-a picat prea bine jucătorilor formației argentiniene, care au provocat un scandal imens după terminarea meciului, acuzându-i pe arbitri că le-au anulat eronat un gol, pe baza VAR, în minutul 63.

Astfel, în primă fază, jucătorii Bocăi s-au dus peste arbitri pentru a le cere socoteală, apoi s-au îndreptat spre vestiarul adversarilor, făcând prăpăd. Au spart tot ce au prins în cale, i-au pe cei de la Mineiro la bătaie, Marco Rojo fiind filmat în timp ce îl lovea cu pumnul pe unul dintre oficialii brazilieni.

Luate prin surprindere, forțele de ordine nu au putut opri inițial furia fotbaliștilor argentinieni, aceștia fiind opriți abia după o intervenție în forță și după ce s-a apelat și la gazele lacrimogene. Cel mai șifonat din tot acest scandal a ieșit Rodrigo Caetano, directorul celor de la Atletico Mineiro, care a fost atacat cu o bară de fier. Cu toate acestea, oficialii brazilieni au anunțat că nu vor face plângere la Poliție.

21-07-2021
05:46

Giannis Antetokounmpo aduce titlul NBA pentru Milwaukee

Echipa Milwaukee Bucks a câștigat titlul NBA după o pauză de 50 de ani, învingând formația Phoenix Suns în finală cu scorul general de 4-2, după ce a fost condusă în start cu 2-0.

În meciul 6, formația din Wisconsin s-a impus cu 105-98, superstarul Giannis Antetokounmpo reușind să marcheze 50 de puncte. Acesta este al doilea titlu din istorie pentru Milwaukee Bucks, după cel cucerit în 1971, când din echipă făceau parte legendarii Kareem Abdul-Jabbar și Oscar Robertson.

Antetokounmpo este doar al șaptelea jucător din istorie care a reușește cel puțin 50 de puncte într-un joc din finala NBA, după Elgin Baylor (61 de puncte în 1962), Michael Jordan (55 de puncte în 1993), Rick Barry (55 de puncte în 1967), Jerry West (53 de puncte în 1969), LeBron James (51 de puncte în 2018) și Bob Pettit (50 de puncte în 1958).

Știrile zilei din sport miercuri 21 iulie

Baschetbalistul grec al celor de la Milwaukee în vârstă de 26 de ani a avut o medie de 35,2 puncte și 13,2 recuperări în finala NBA și a fost desemnat cel mai bun jucător din ultimul act al competiției.

În șapte decenii, doar patru echipe au reușit să întoarcă o finală NBA de la scorul de 0-2: Boston Celtics (1969), Portland Trail Blazers (1977), Miami Heat (2006) și Cleveland Cavaliers (2016).

21-07-2021
05:36

Meci de gală între legendele de la Real Madrid și Barcelona

Legendele cluburilor Real Madrid și FC Barcelona au disputat un meci demonstrativ la Tel Aviv, ”galacticii” impunându-se cu 3-2.

Madrilenii i-au adus la acest joc printre alții pe Roberto Carlos sau Figo, în timp ce catalanii s-au bazat pe Ronaldinho, Rivaldo, Deco sau Javier Saviola. Golurile Realului au fost marcate de Pedro Munitis, Alfonso și Ruben De la Red, în timp ce pentru Barca au punctat Ronaldinho din penalty și Jofre.

Stadionul Diego Armando Maradona din Napoli, inaugurat cu un meci de gală

Oficialitățile orașului Napoli au anunțat că stadionul care până acum a purtat numele ”San Paolo” va fi redenumită oficial din 29 iulie ”Diego Armando Maradona”, după numele celui mai mare fotbalist din toate timpurile.

Conform Corriere dello Sport, în fața arenei va fi amplasată o statuie a legendarului jucător argentinian, care a evoluat la Napoli între anii 1984 și 1991. Stadionul a preluat numele lui Maradona la scurt timp după moartea acestuia, în noiembrie 2020, dar ceremonia oficială a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Stadionul urmează să fie inaugurat cu un meci de gală între reprezentativele Italiei și Argentinei, câștigătoare în această vară la Campionatul European și Copa America, dar deocamdată nu s-a semnat niciun acord în acest sens între UEFA și CONMEBOL.