LIVE Actualizat 09-10-2021
17:13

Știrile zilei din sport, sâmbătă 9 octombrie. Lewis Hamilton, retrogradat 10 locuri pe grila de start la Marele Premiu al Turciei. De ce a fost penalizat britanicul, deși fusese cel mai rapid în calificări

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de sâmbătă 9 octombrie.
09.10.2021 | 11:50
Stirile zilei din sport sambata 9 octombrie Lewis Hamilton retrogradat 10 locuri pe grila de start la Marele Premiu al Turciei De ce a fost penalizat britanicul desi fusese cel mai rapid in calificari
ADVERTISEMENT
09-10-2021
17:13

Ghinion teribil pentru Lewis Hamilton. Nu poate pleca din pole-postion în Marele Premiu al Turciei

Chiar dacă a dominat autoritar toate cele trei faze ale calificărilor, Lewis Hamilton (Mercedes) nu poate pleca primul în Marele Premiu al Turciei, din cauza unei încălcări de regulament. Mai exact, pentru că a efectuat o schimbare de motor în afara cotelor autorizate, Federația Internațională de Autoturism (FIA) a decis să-l penalizeze cu zece locuri.

Pe cale de consecință, în fruntea grilei de start a cursei de pe circuitul din Istanbul Park se vor afla colegul Valtteri Bottas și eternul rival Max Verstappen (Red Bull), care speră să se instaleze din nou în fotoliul de lider al clasamentului general.

09-10-2021
15:38

Rutierul sloven Tadej Pogocar a obținut o victorie impresionantă în Il Lombardia

Fostul dublu câștigător al Turului Franței, Tadej Pogacar a participat în premieră la Il Lombardia, o cursă considerată ”monument” în circuitul mondial de ciclism profesionist.

Slovenul s-a impus la mare luptă în fața rutierului italian Fausto Masnada, iar podiumul a fost completat de Adam Yates.

”E o nebunie, tot sezonul a fost senzațional și nu mă gândeam că pot încheia așa. Masnada a venit puternic pe coborâre, cunoaște bine drumurile. Știam că nu va colabora cu mine pe plat, dar, din fericire, m-am impus. E o zi mare pentru mine”, a declarat Pogacar la finalul cursei, pentru Eurosport.

09-10-2021
15:13

Răzvan Marin, surpriză pentru fanul care s-a vaccinat ca să poată fi alături de ”tricolori”

Un tânăr fotbalist de 12 ani, legitimat la LPS Iași, s-a vaccinat pentru a putea fi alături de ”tricolori” pe Stadionul Volksparkstadion din Hamburg.

Andrei Pancu mărturisește că a asistat deja la aproximativ 30 de meciuri ale României și că preferatul lui este Răzvan Marin. Internaționalul român a aflat povestea tânărului fan și i-a oferit tricoul pe care l-a purtat vineri seara în întâlnirea cu Germania.  

Andrei Pancu a promis că va fi în tribune și la meciul cu Armenia, de luni seara, găzduit de noua arenă din Ghencea. O victorie a ”tricolorilor” coroborată cu un eșec al Macedoniei de Nord cu Germania, ar duce naționala lu Mirel Rădoi pe locul 2 în clasamentul grupei J, calificant la barajul pentru Cupa Mondială de anul viitor.

09-10-2021
14:44

Știința Baia Mare și Steaua își vor disputa titlul național la rugby, pe Arcul de Triumf

Campioana en titre a României la rugby, CSM Știința Baia Mare își va apăra titlul național la sfârșitul săptămânii viitoare când este programată finala 2021 a SuperLigii Naționale. Adversara maramureșenilor va fi Steaua, iar meciul se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf.

CSM știința Baia Mare s-a impus în semifinala cu Dinamo 32-15, iar ”militarii” au profita și ei de avantajul terenului propriu în disputa cu SCM Timişoara pe care au învins-o cu 22-18.

”Zimbrii” maramureșeni și Steaua s-au întâlnit ultima oară în finala campionatului în 2018. Atunci CSM Știința s-a impus cu scorul de 24-22, punctele victoriei fiind reușite în finalul partidei.

09-10-2021
14:14

Noul patron al lui Newcastle United vrea să cumpere și Inter Milano

Mohammad Bin Salman, prințului moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, se pregătește să dea o nouă lovitură. După ce a achiziționat 80% din clubul Newcastle United, pentru 300 de milioane de lire sterline, proprietarul fondului de investiții publice din țara natală a pus ochii pe Iner Milano.

Campioana Italiei se confruntă cu mari probleme financiare după ce Sunning Group, care deține pachetul majoritar de acțiuni la Inter a avut pierderi financiare uriașe din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Caliomercato anunță că între proprietarii Sunning Group și prințului moștenitor al coroanei Arabiei Saudite au avut loc discuții și că cele două părți sunt aproape să ajungă la o înțelegere privind preluarea clubului din Milano de către Mohammad Bin Salman.

09-10-2021
11:52

Steaua, victorie la limită cu FC Voluntari

Cea mai în formă echipă din Liga 1, FC Voluntari, care are cinci victorii consecutive în campionat, a fost învinsă de CSA Steaua cu scorul de 2-1 într-un meci test.

Drăghici a deschis scorul pentru roș-albaștrii, în minutul 21, iar Costin a restabilit egalitatea în repriza a doua (min. 55). Golul victoriei trupei lui Oprița a venit în minutul 66 din gheata lui Călințaru.

Tehnicianul stelist a testat în meciul cu FC Voluntari un mijlocaș gambian de 21 de ani. Bakary Jaiteh a mai jucat în România la Pandurii Târgu Jiu. Anterior a trecut pe la Schiltingheim, Roma U18 şi Foggia U19.

Sursa foto: Facebook/AS47
09-10-2021
08:49

UEFA a anunţat brigada de arbitraj de la România - Armenia

Meciul România – Armenia, programat să se joace luni, de la ora 21:45, în etapa a 8-a din preliminariile CM 2022, va fi arbitrat de Daniele Orsato. Italianul i-a mai arbitrat pe tricolori o singură dată, în înfrângerea cu Suedia, scor 0-2, din preliminariile EURO 2020, în noiembrie 2018.

La acel meci, Daniele Orsato a oprit partida pentru câteva zeci de secunde, după ce publicul de pe Arena Naţională a folosit scandări rasiste la adresa lui Alexander Isak.

Daniele Orsato are ecuson FIFA din 2010, iar în sezonul 2019-2020 a arbitrat finala Ligii Campionilor, Bayern Munchen – PSG 1-0. Italianul a fost numit cel mai bun arbitru din lume în 2020.

09-10-2021
08:01

Alin Alexuc mai ratează un obiectiv

Luptătorul Alin Aluxuc, cotat cu șanse la medalie, s-a oprit în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale din Norvegia.

Alexuc a concurat în limitele categoriei 130 de kilograme la lupte greco-romane și a avut un parcurs excelent până în sferturi. În runda inaugurală a trecut de finlandezul Konsta Johannes Maeenpaeae, iar în optimi l-a învins pe germanul Jello Krahmer.

Traseul lui Alexuc s-a oprit în sferturi, fază în care a pierdut duelul cu chilianului Yasmani Acosta Fernandez.

În această vară, Alin Alexuc a fost aproape de medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eliminat în optimile probei de lupte greco-romane categoria 130 kilograme, de multiplul campion olimpic Mijain Lopez (Cuba), Alexuc a intrat în recalificări unde a fost învins de iranianul Amin Mirzazadeh.

Ultramaratonul nisipurilor, dominat de frații El Morabity

Ediția 2021 a Maratonului Nisipurilor, o cursă de tip ultramaraton în lungime totală de 250 de kilometri, a fost câștigată de Rachid El Morabity, din maroc.

Multiplul campion al competiției a fost urmat de fratele său, Mohamed El Morabity. Podiumul a fost completat de alergătorul francez Merile Robert.

ADVERTISEMENT

Maratonul Nisipurilor 2021 nu a fost lipsit de incidente. Un atlet a murit în timpul competiție și mai mult de jumătate dintre sportivii aliniați la start au abandonat.