Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 28 august. Dinamo Kiev, victorie la scor în campionat

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de sâmbătă, 28 august.
28.08.2021 | 19:41
Stirile zilei din sport sambata 28 august Dinamo Kiev victorie la scor in campionat
Elevii lui Mircea Lucescu au făcut spectacol în campionat. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
28-08-2021
19:56

Dinamo Kiev face spectacol în campionat

Dinamo Kiev a obținut o victorie categorică pe teren propriu, scor 7-0, în fața celor de la Kolos Kovalivka, într-un meci contând pentru etapa a șaptea din campionatul Ucrainei.

Golurile au fost marcate de Pena (5, 39), Shaparenko (8), Kedziora (25), Buialski (33) şi Tsigankov (45, 67). Cu 16 punte din 21 posibile ( 5 victorii și o remiză), elevii lui Mircea Lucescu ocupă prima poziție în clasament.

28-08-2021
19:17

HC Dobrogea Sud Constanța, victorie în EHF European League

După cucerirea Supercupei României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanța a obținut un succes important și în primul tur al EHF European League, scor 27-23, pe terenul echipei maghiare Csurgoi KK. 

Principalii marcatori ai „delfinilor” au fost Komogorov şi Andrei, cu 8, respectiv 7 goluri, în vreme ce gazdele s-au remarcat grație celor 4 reușite ale lui Kovacevic. Manșa retur va avea loc duminică, 5 septembrie, în Sala Sporturilor din Constanța. 

28-08-2021
16:36

Max Verstappen, în pole - position la Marele Premiu al Belgiei

Max Verstappen (Red Bull Racing) își continuă lupta pentru supremație cu rivalul Lewis Hamilton. Olandezul a dominat autoritar etapa calificărilor și va porni din pole – position în Marele Premiu al Belgiei.

Mult mai surprinzătoare este, însă, clasarea pilotului Williams, George Russell pe locul al doilea, chiar în fața lui Hamilton (Mercedes), care va porni astfel, pentru prima dată în carieră, de pe poziția a treia.

Calificările de pe circuitul Spa-Francorchamps au început cu o întârziere de câteva minute, din cauza ploii.

Ultimul segment al calificărilor a fost marcat de accidentul lui Lando Norris (McLaren), care s-a izbit puternic de un parapet și a distrus monopostul. Cursa va avea loc duminică, 29 august.

28-08-2021
14:08

Alex Crețu și Stipe Vucur, out de la FCSB. Vicecampioana a făcut anunțul

Aduși în această vară, pentru a acoperi găurile din compartimentul defensiv, Alex Crețu și Stipe Vucur (ambii 29 de ani) şi-au reziliat contractele cu FCSB. Anunțul a fost făcut chiar de vicecampioană, prin intermediul rețelelor de socializare.

Alex Crețu și Stipe Vucur, contracte reziliate! FCSB anunță că a ajuns la acorduri pentru rezilierea contractelor lui Alexandru Crețu și Stipe Vucur.

Cei doi jucători părăsesc echipa noastră după ce au evoluat în șapte, respectiv trei partide oficiale. Clubul nostru le mulțumește pentru contribuție și le urează mult succes în continuare!”, se arată în comunicatul oficial.

28-08-2021
12:38

Declarațiile lui Vali Crețu nu rămân fără urmări: „A făcut o greșeală foarte mare, va fi amendat”

Pentru că l-a criticat în termeni extrem de duri pe Dinu Todoran, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, Valentin Crețu va fi amendat de FCSB, mai ales că nu se află la primele abateri.

Vali Crețu a făcut niște declarații care nu-și aveau locul, a făcut o greșeală foarte mare, pentru care va fi amendat. Nu era normal să vorbească el de cei care au antrenat echipa.

Nu e fair-play și nu e treaba lui. Vali Crețu a mai făcut o greșeală foarte mare, vorbind cu jurnaliștii și divulgând ce s-a întâmplat în vestiar. Va plăti pentru asta, el a mai avut abateri.

E păcat, el dă absolut tot, e stelist pur-sânge, dar din păcate sare calul câteodată, deși aici nu facem nici gimnastică, nici echitație”, a declarat managerul general al vicecampioanei.

28-08-2021
12:27

FCSB nu renunță la Stadionul Ghencea. MM Stoica a făcut anunțul

Nemulțumită de răspunsul „alambicat” primit din partea Stelei, FCSB anunță, prin vocea managerului general, Mihai Stoica, reluarea demersurilor în vederea disputării meciurilor de „acasă” pe noua arenă din Ghencea.

Inițial, „militarii” au transmis că aceasta poate fi închiriată doar la datele în care echipele de fotbal sau rugby din cadrul clubului nu au meciuri programate. Vicecampioana va înainta, însă, o nouă cerere și speră să aibă parte de un răspuns pozitiv.

Noi am făcut o adresă și am primit un răspuns foarte alambicat, în care ni se explica că există o comisie care va verifica dacă există date disponibile, pentru că prioritate au echipele de fotbal și rugby ale CSA.

Chiar aseară (n.r. vineri, 27 august) am vorbit cu Valeriu Argăseală și l-am rugat să trimită o nouă adresă Clubului Sportiv al Armatei, în care să specificăm că este vorba despre meciul nostru cu Academica Clinceni, care se va disputa în weekendul 25-26 septembrie, când CSA Steaua joacă la Brașov, deci n-ar fi o problemă din punctul ăsta de vedere.

Luni vom trimite această adresă, aștept cu interes răspunsul celor de la Clubul Sportiv al Armatei. Lăsând la o parte orice discuție, un stadion în care s-au investit sume considerabile trebuie să producă bani.

Dacă se oferă posibilitatea asta, cred că ar trebui să se desfășoare jocurile altor echipe în afară celor de la CSA Steaua, care sunt beneficiarii de sume consistente de la bugetul de stat”, a declarat Mihai Stoica.

Juventus i-a găsit înlocuitor lui Cristiano Ronaldo. Vine din Premier League

Deși Cristiano a ales să se despartă de Juventus în această vară pentru a îmbrăca din nou tricoul celor de la Manchester United, Massimiliano Allegri nu are motive de îngrijorare. Potrivit Tuttosport, sub comanda sa va ajunge cât de curând Moise Kean atacantul lui Everton, Moise Kean, sub formă de împrumut pentru un sezon.

Cum îl văd drept înlocuitorul lui CR7, oficialii „Bătrânei Doamne” vor avea grijă să introducă în contractul atacantului italian al lui Everton și o opțiune sau chiar obligativitate de cumpărare. Negocierile sunt încă în desfășurare.

ADVERTISEMENT

De altfel, Kean s-a aflat pentru o scurtă perioadă în Academia fostei campioane a Italiei, până să ajungă în Premier League, pentru 27,5 milioane de euro, o sumă deloc de neglijat, mai ales că vorbim despre un jucător de doar 21 de ani. În sezonul trecut, acesta a evoluat – tot sub formă de împrumut – la PSG, unde a reușit să bifeze 41 de meciuri și să-și treacă în cont 17 goluri.