Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 6 august. AS Monaco, doar egal cu Nantes în prima etapă din Ligue 1

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport de vineri, 6 august.
06.08.2021 | 20:43
Stirile zilei din sport vineri 6 august AS Monaco doar egal cu Nantes in prima etapa din Ligue 1
ADVERTISEMENT
06-08-2021
21:04

AS Monaco - Nantes 1-1, în prima etapă din Ligue 1

AS Monaco și Nantes au deschis noul sezon din Ligue 1 vineri seara, pe cochetul stadion din Principat. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Martins în minutul 14 pentru gazde, respectiv Castelletto în minutul 42 pentru „canari”.

Sâmbătă, Lyon va juca pe teren propriu cu Brest, iar PSG se va deplasa pe terenul lui Troyes, urmând ca grosul etapei să se dispute duminică.

06-08-2021
19:07

Rapid a pus în vânzare biletele pentru derby-ul cu FCSB

Doar o săptămână mai desparte Rapidul de primul derby de la revenirea în elita fotbalului românesc, după șase ani de absență. Duminică, 15 august, de la ora 21:30, elevii lui Mihai Iosif vor primi, pe Arena Națională din Capitală, „vizita” FCSB-ului, iar biletele au fost puse deja în vânzare, la următoarele prețuri:

  • Peluza Nord: 20 lei
  • Tribuna a II-a: 35 lei
  • Tribuna I: 55 lei
  • Tribuna 0: 100 lei

De asemenea, miercuri, 11 august, se vor deschide casele de bilete, după următorul program:

  • Miercuri: 17:00 – 20:30 (Bd. Basarabiei)
  • Joi: 17:00 – 20:30 (Bd. Basarabiei)
  • Vineri: 17:00 – 20:30 (Bd. Basarabiei)
  • Sâmbătă: 12:00 – 20:00 (Bd. Basarabiei)
  • Duminică: 12:00 – 22:15 (Maior Ion Coravu, Pierre de Coubertin)

Trebuie spus că în ziua meciului biletele și abonamentele nu vor mai fi disponibile online, ci doar la casele de bilete de la stadion. În plus, pentru acest derby vor fi puse în vânzare și așa-numitele pachete „Family”, doar la casele de bilete, cu mențiunea că fanii care optează pentru această variantă vor prezenta și o copie a certificatului de naștere al copilului (până în 14 ani). Aceste bilete vor fi disponibile doar în sectoarele 333 și 335, de la Tribuna a II-a.

Prețuri abonamente Family Pack:

  • 2 persoane (părinte + copil): 700 lei
  • 3 persoane (părinți + copil sau părinte + 2 copii): 1000 lei
  • 4 persoane (părinți + 2 copii sau părinte + 3 copii): 1200 lei

Prețuri bilete Family Pack:

  • 2 persoane (părinte + copil): 60 lei
  • 3 persoane (părinți + copil sau părinte + 2 copii): 90 lei
  • 4 persoane (părinți + 2 copii sau părinte + 3 copii): 110 lei
06-08-2021
15:43

Se amână debutului lui Sergio Ramos la PSG. Fostul căpitan al Realului ratează prima etapă din Ligue 1

Deși spera să se refacă în timp util pentru primul meci de campionat, programat sâmbătă, 7 august, pe terenul celor de la Troyes, Sergio Ramos va trebui să-și amâne debutul în tricoul lui Paris Saint Germain.

Asta după ce a ratat, tot din cauza accidentării suferite luna trecută, în timpul unui antrenament, Supercupa Franței, pierdută de echipa sa, scor 0-1, în fața campioanei Lille. Starul spaniol a semnat cu PSG după despărțirea de Real Madrid, pentru care a evoluat vreme de 16 ani.

06-08-2021
14:43

Juventus, acuzată de rasism după o imagine controversată

Juventus se află în mijlocul unui scandal de rasism, din cauza fotografiei publicate cu puțin timp în urmă pe pagina oficială de Twitter a echipei de fotbal feminin. Aceasta o înfățișează pe vedeta Cecilia Salvai purtând o pălărie mică și imitând o persoană asiatică.

În urma celor peste 8.000 de comentarii negative, postarea a fost ștearsă după aproape 20 de minute, iar clubul și-a prezentat scuze public în două rânduri, inclusiv pe site-ul oficial. Cu toate acestea, Adidas, principalul sponsor al „Bătrânei Doamne”, a cerut explicații pentru situația creată.

Adidas condamnă rasismul, indiferent dacă este intenționat sau nu. Nu există loc pentru așa ceva în sport și în societate și vom discuta cu clubul despre această problemă”, a reacționat celebrul producător de articole sportive.

06-08-2021
09:06

Federer s-a retras de la turneele pregătitoare pentru US Open

Tenismanul elveţian Roger Federer s-a retras de la turneele ATP de la Toronto și Cincinnati, ambele pregătitoare pentru US Open, ultimul Frand Slam al anului.

Elveţianul a ajuns până în sferturi la Wimbledon, dar nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la un genunchi. În cazul în care va merge la Flushing Meadow, Federer nu va avea niciun meci pe hard înainte.

Absent din cauza accidentărilor și în startul lui 2021, Roger Federer a participat doar la cinci turnee în acest an: Doha, Geneva, Roland Garros, Halle și Wimbledon.

06-08-2021
05:39

Rafael Nadal, eliminat în optimi la Washington

Spaniolul Rafael Nadal, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, a fost eliminat în optimile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Washington.

Acceptat direct în turul al doilea, Nadal a trecut de americanul Jack Sock, locul 192 ATP, beneficiar al unui wild card, dar a fost învins în optimi de sud-africanul Lloyd Harris, locul 50 ATP,  scor 4-6, 6-1, 4-6, după două ore şi 11 minute de joc.

Fostul lider ATP, care a participat pentru prima dată în carieră la Citi Open, turneu din seria celor care preced US Open, nu a luat startul la Wimbledon şi la Jocurile Olimpice.

06-08-2021
05:37

Laszlo Balint, încrezător înainte de meciul cu FC Botoșani

Antrenorul echipei UTA Arad, Laszlo Balint, este încrezător înaintea partidei cu FC Botoșani, din etapa a 4-a a Ligii 1, dar vorbește și despre timpul scurt pe care l-a avut pentru a pregăti întâlnirea.

”Ne așteaptă o deplasare dificilă din toate punctele de vedere, lungă și complicată. Mergem la o echipă cu pretenții justificate pentru play-off, care a început foarte bine sezonul, reușind să adune puncte cu niște pretendente la câștigarea campionatului.

Eu cred că suntem bine pentru acest meci, chiar dacă timpul pregătirii acestui meci nu este neapărat suficient. Am și pierdut un antrenament planificând această deplasare, dar eu zic că am punctat tot ceea ce trebuia punctat, în așa fel încât să mergem la Botoșani cu încredere că putem să aducem toate punctele la Arad.

Motivația trebuie să rămână la fel, căci ne dorim mult să câștigăm meciul și să rămânem acolo în zona play-offului măcar. Sau, să zicem, prima parte a clasamentului și pentru asta e clar că avem nevoie de o victorie, nu ne ajută nici măcar un egal.

Până la urmă, trebuie să fim conștienți de dificultatea meciului, căci Botoșaniul e o echipă puternică și a demonstrat-o în acest debut de sezon. Trebuie să fim foarte inteligenți în abordarea meciului și modul în care vom gestiona fiecare situație a jocului și mai ales momentele psihologice ale disputei.

Pe acestea din urmă trebuie să avem abilitatea de a le îndrepta în favoarea noastră. Chiar dacă le-au plecat destui jucători, la nivel de prim ’11’ se poate să aibă un plus de omogenitate față de noi, chiar dacă la Craiova au trecut prin mai multe sisteme de joc.

Au încercat o formulă destul de puțin întâlnită în campionatul României, după care spre finalul meciului au revenit la un sistem clasic. E important pentru noi să știm să ne adaptăm la absolut orice situație poate apărea pe parcursul jocului.  Să nu uităm că Botoșani are un portar într-o formă foarte bună în acest debut de sezon.

Practic, egalul împotriva celor de la FCSB este în mare parte meritul său. A avut intervenții extraordinare și la Craiova, deci au în poartă un jucător în formă foarte bună. În general, Marius Croitoru are o filozofie de joc clară, abordează fiecare meci la victorie.

Își dorește foarte mult să câștige și să ducă echipa în play-off pentru al treilea sezon la rând. Startul de sezon îl îndreptățește să aibă astfel de pretenții împreună cu echipa lui, dar e foarte important cum o să fim noi din toate punctele de vedere. Eu zic că înregistrăm progrese pe toate momentele jocului.

Împotriva FCSB-ului, un adversar bun, am demonstrat că putem dezvolta atacuri poziționale bune și să ne creăm ocazii la capătul acestora. Știm, este loc de mult mai bine, muncim în fiecare zi pentru asta, iar din punct de vedere defensiv trebuie să avem aceeași atitudine, aceeași organizare ca să putem să emite pretenții pentru un rezultat bun la Botoșani”, a declarat Balint.

Manchester United, tratative avansate pentru transferul lui Saul Niguez

Avertizați de posibilitatea plecării lui Paul Pogba, oficialii clubului Manchester United caută un înlocuitor pe măsură și au pus ochii pe mijlocașul Saul Niguez de la Atletico Madrid.

Dorit și de Liverpool, internaționalul spaniol ar prefera să meargă pe Old Trafford, iar presa britanică anunță că agenții jucătorului urmează să ajungă în curând în Anglia pentru a discuta mai pe larg detaliile mutării.

ADVERTISEMENT

Saul Niguez este pe placul managerului Ole Gunnar Solskjaer, dar totul depinde în acest moment de ce va face Pogba, care până acum a respins toate ofertele lui United de prelungire a contractului care expiră în vara viitoare.