LIVE Actualizat 02-12-2021
19:58

Știrile zilei din sport, joi, 2 decembrie. Belenenses, cerere disperată din cauza infectărilor cu varianta Omicron

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 2 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 2 decembrie Belenenses cerere disperata din cauza infectarilor cu varianta Omicron
ADVERTISEMENT
02-12-2021
19:58

Belenenses cere amânarea următorului meci din campionat

Măcinată de numărul tot mai mare al infectărilor cu Omicron, Belenenses solicită forului fotbalistic din Portugalia amânarea meciului din următoarea etapă de campionat, cu Vizela. Acesta este programat luni, 6 decembrie.

  Atât jucătorii, cât și membrii staff-ului tehnic se află în izolare. „Este urgent ca Liga, aşa cum are datoria, să amâne meciul dintre Vizela şi Belenenses din motive de forţă majoră”, se arată în comunicatul emis joi. Până acum, în cadrul echipei au fost confirmate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2.

02-12-2021
16:51

Eriksen se antrenează din nou

Mijlocașul danez Christian Eriksen, care a avut nevoie de minute în şir de manevre de resuscitare în data de 12 iunie, la un meci de la Euro 2020, şi-a reluat antrenamentele la 173 de zile după incidentul de pe Stadionul Parken.

Eriksen se antrenează în Danemarca, la baza de pregătire a clubului Odense, pentru care a evoluat când era junior. Fotbalistul s-a prezentat la bază la ora 08:00, împreună cu un antrenor personal şi a făcut alergări şi exerciţii cu şi fără minge.

”Suntem încântaţi că Eriksen se menţine în formă cu noi. Am ţinut legătura cu Christian de când a plecat de la noi, astfel că suntem bucuroşi că ne-a cerut permisiunea pentru a se antrena la Adalen”, a declarat directorul sportiv al clubului Odense, Michael Hemmingsen, conform Sky Sports.

Jucătorul, care are contract cu Inter Milano până în 2024, nu poate evolua în Italia, deoarece după problema suferită la Euro i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac.

Eriksen a plecat de la Odense în 2009, când a fost transferat la Ajax Amsterdam pentru 1,5 milioane de euro. Ulterior, el a evoluat pentru Tottenham şi Inter. Salariul său anual de 7 milioane de euro este acoperit printr-o asigurare FIFA, iar Inter va discuta în următoarele luni viitorul fotbalistului cu reprezentantul acestuia.

02-12-2021
15:08

FCSB - UTA se joacă fără spectatori

Meciul FCSB – UTA, contând pentru etapa cu numărul 18 a Ligii 1, se va juca fără spectatori. Potrivit roș-albaștrilor, decizia a fost luată în contextul reinterpretării Hotărârii de Guvern nr. 1183/2021, care prevede noile restricții privind accesul pe stadioane.

Astfel, sumele cheltuite de suporterii noștri pentru achiziționarea de bilete online vor fi rambursate. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se mai arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului. Partida este programată duminică, 5 noiembrie, la 21:30, pe Arena Națională.

02-12-2021
14:00

Singura condiție pusă de Edinson Cavani pentru a semna cu Barcelona

Cum Sergio Aguero e pe punctul de a se retrage din cauza problemelor cardiace, Barcelona s-a orientat imediat și a demarat negocierile cu Edinson Cavani, care a intrat într-un con de umbră la Manchester United și își dorește să plece. De altfel, acesta și-ar fi dat acordul de principiu să evolueze pe Camp Nou, dar cu o condiție.

Potrivit cotidianului Marca, transferul ar urma să se realizeze abia în vară, când îi expiră contractul cu „diavolii”. Rămâne de văzut, însă, dacă formația blaugrana este dispusă să aștepte până la finalul sezonului, în condițiile în care au nevoie disperată de întăriri la nivelul compartimentului ofensiv.

02-12-2021
06:29

PAOK Salonic, în criză de rezultate

Echipa lui Răzvan Lucescu a bifat al patrulea meci consecutiv fără victorie în toate competițiile. Miercuri seară, PAOK Salonic a încheiat la egalitate 1-1 meciul cu Larissa din Cupa Greciei.

Este, totuși, primul meci, din ultimele patru, în care trupa lui Lucescu junior înscrie un gol. Larissa a deschis scorul în minutul 65 prin Aymen Tahar.

Golul egalizator a venit târziu, aba în minutul 90+5 au reușit alb-negrii să puncteze prin Jasmin Kurtic. Returul este programat pe 21 decembrie la Salonic, iar învingătoarea se va califica în optimile Cupei Greciei.  

Filip Jianu s-a calificat în sferturile turneului challenger din Antalya

Jucătorul român de tenis Filip Jianu (numărul 327 ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului challenger din Antalya, după ce a trecut în trei seturi de francezul Geoffrey Blancaneaux scor 6-7, 6-4, 6-0.

Sportivul român va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de 900 de euro şi 7 puncte ATP. În sferturi, Filip Jianu îl va întâlni pe spaniolul Javier Barranco Cosano (numărul 305 ATP).

ADVERTISEMENT

Jianu a evoluat și în turneul de dublu, făcând pereche cu Nikolas Sanchez Izquierdo (Spania). Cei doi au fost învinşi în primul tur de echipa Vladislav Orlov (Ucraina) / Ramkumar Ramanathan (India) cu 6-4, 6-4.