Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 12 martie. Marius Copil, în finala turneului ITF de la Portimao

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 12 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
12.03.2022 | 16:14
Stirile zilei din sport sambata 12 martie Marius Copil in finala turneului ITF de la Portimao
Tenismenul Marius Copil, locul 260 ATP şi favorit principal, s-a calificat în finala turneului ITF de la Portimao, din Portugalia. Sursă foto: Facebook Marius Copil
ADVERTISEMENT
12-03-2022
21:15

Copil joacă finală în Portugalia

Tenismenul Marius Copil, locul 260 ATP şi favorit principal, s-a calificat în finala turneului ITF de la Portimao, din Portugalia.

Copil a profitat în semifinale de abandonul olandezului Gijs Brouwer, numărul 339 mondial şi cap de serie 6, la scorul de 4-1 pentru român în primul set, după doar 14 minute de joc. În ultimul act, Marius Copil îl va întâlni pe rusul Alexey Vatutin, locul 316 mondial şi favorit 3.

12-03-2022
19:45

Doliu în lumea canotajului

Fostul canotor Traian Ghiban, component al echipei Steaua București, a decedat la vârsta de 63 de ani.

Ghiban a fost sportiv în perioada 1979-1987 și a câștigat trei medalii de aur și două de argint la Jocurile Balcanice, iar pe plan intern are 15 titluri de campion naţional, nouă la viteză și șase la fond.

12-03-2022
17:59

Ce șanse are România să mai prindă barajul Cupa Mondială de rugby

Echipa națională de rugby a României a fost învinsă, pe teren propriu, scor 23-26, de reprezentativa Georgiei, în grupa de calificare la Cupa Mondială.

În urma eșecului de pe stadionul Arcul de Triumf, România a rămas pe locul 4 în grupă, cu 23 de puncte. Lider este Georgia, cu 39 de puncte, urmată de Spania (un meci mai puțin) și Portugalia, ambele cu câte 25 de puncte.

În ultimul meci, România va întâlni în deplasare Olanda, la 19 martie, de la ora 14:15. Pentru a prinde barajul Cupei Mondiale, ”stejarii” au nevoie de victorie, dar și ca jocul rezultatelor să le fie favorabil. Dacă Portugalia bate Spania, iar ibericii înving Georgia, România va termina pe 4 grupa de calificare.

12-03-2022
16:17

Schiorul paralimpic canadian Brian McKeever a intrat în legendă la 42 de ani

Canadianul Brian McKeever, în vârstă de 42 de ani, a obţinut a 16-a medalie de aur la Jocurile Paralimpice, în probele de schi fond.

Conform Le Figaro, sportivul nevăzător l-a egalat pe germanul Gerd Schonfelder, care a obţinut tot atâtea medalii de aur, dar la schi alpin. McKeever a evoluat prima oară la Jocurile de la Salt Lake City în 2002, iar la Beijing a obţinut a trei medalie de aur.

Dar pentru el faptul că a egalat un record nu are nicio semnificaţie: ”Este bine, dar niciodată nu a reprezentat pentru mine o sursă de inspiraţie. Muncea grea este în intersezon. Şi îmi place. Îmi place să mă pierd în munţi şi uneori să mă odihnesc după 10 ore de efort”.

Duminică, 13 martie, el va avea ocazia de a câştiga a 17-a medalie de aur, la Beijing fiind ultima oară când va participa la Jocurile Paralimpice de iarnă.

Brian McKeever a început să-şi piardă vederea la 19 ani, el suferind de maladia Stargardt. Această boală reprezintă o tulburare genetică a ochiului, ce duce la pierderea progresivă a vederii. Este o formă de distrofie a ţesutului foto-senzitiv ce afectează zona centrală a retinei numită maculă.

12-03-2022
15:13

Derby-ul Rapid - Dinamo, încredițat lui Sebastian Colțescu

Rapid – Dinamo este derby-ul primei etape din play-out-ul Ligii 1. Meciul se va juca la Mioveni și va fi arbitrat de cel mai experimentat arbitru din primul eșalon, Sebastian Colțescu (44 de ani).

„Centralul” din Craiova va fi ajutat la cele două linii de asistenții Vasile Marinescu şi Sebastian Gheorghe, în timp ce Andrei Chivulete va îndeplini rolul celui de-al patrulea oficial.

Pentru Colțescu, meciul de la Mioveni este al treilea în care o arbitrează pe nou-promovată în acest sezon. Rapid nu a câștigat niciodată: Sepsi – Rapid 2-2, Rapid – Botoșani 1-1 și Rapid- Sepsi 1-1.

Tot trei meciuri a disputat și Dinamo cu Sebastian Colțescu la centru, „câinii” bifând două succese și o înfrângere. Le-au bătut acasă pe Academica Clinceni și pe Gaz Metan Mediaș, scor 3-1, respectiv 4-0, și au pierdut în deplasare la Sepsi (0-4).

12-03-2022
15:03

Andrei Cristea pune punct carierei de fotbalist. Ce vrea să facă în continuare

Deși inițial își propusese să mai joace până la finalul sezonului, Andrei Cristea a decis să se retragă din activitate, la 37 de ani. Va rămâne, însă, în fotbal, pentru că se pregătește să ia loc pe banca tehnică.

Lumea mă încurajează și îmi spune că le e dor de mine, dar după o carieră de 21 de ani cred că a venit timpul să pun stop. Sper să am o carieră la fel de lungă și poate mai frumoasă în antrenorat.

E o decizie grea, dar asta e. Mie nu-mi place să păcălesc fotbalul. Mi-a plăcut să fiu cu inima deschisă printre oameni. Îmi place să fiu în iarbă, să am presiunea fotbalului.

Am terminat Licența A de antrenor, am avut și o experiență la Iași. Cred că e un loc unde m-aș putea implica și mi-aș putea face o carieră”, a declarat fostul atacant pentru prosport.ro.

De-a lungul carierei, acesta a evoluat pentru echipe precum FCM Bacău, FCSB, Poli Iași, Dinamo, Karlsruher, FC Brașov, Qabala, Salernitana, AS Martina Franca, Universitatea Craiova și CS Mioveni, de care s-a despărțit în februarie.

12-03-2022
14:13

De ce a rupt Darren Cahill colaborarea cu Amanda Anisimova

Jurnalistul Ben Rothenberg a explicat de ce antrenorul australian nu o va mai antrena pe Amanda Anisimova: ,,După primul lor antrenament împreună la Indian Wells, Darren Cahill i-a zis Amandei Anisimova că a ajuns într-un punct în care nu crede că mai poate exista progres și că este epuizat, nemaifiind capabil să o însoțească în circuit. El a întrerupt brusc colaborarea”.

„Cahill mi-a spus că decizia lui nu a avut nimic de a face cu Anisimova. Mi-a spus că îi este foarte greu cu regulile stricte de carantină din Australia. Cahill mi-a confirmat că va reveni în scurt timp în Australia, pentru a se odihni. Anisimova continuă la Indian Wells cu Hleb Maslau și Rob Brandsma în staff” – Ben Rothenberg, pe Twitter.

12-03-2022
10:45

SCM Rm. Vâlcea o va aduce la vară pe Jovana Kovacevic

Interul stânga Jovana Kovacevic va părăsi, la vară, Gloria Bistrița pentru a evolua la CSM Rm. Vâlcea. Jucătoarea a ajuns în România în 2020, semnând cu Minaur Baia Mare.

Jucătoarea sârbă a fost una dintre cele mai eficare jucătoare ale echipei din Baia Mare, cu 177 de goluri marcate în campionat și 55 în EHF European League, scrie eurosport.ro.

În actualul sezon, interul stânga a înscris 67 de goluri pentru Gloria Bistrița în toate competițiile, fiind golgeterul formației.

Născută pe 9 aprilie 1992, Kovacevic a participat cu naționala Serbiei la Campionatul Mondial din 2021, organizat în Spania, clasându-se pe loocul 12. De-a lungul timpului ea a mai jucat la Buducnost (Muntenegru), Bekescsaba și ERD (ambele din Ungaria).

Sorana Cîrstea va juca în turul 3 la Indian Wells cu Anna Kalinskaya

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din turul 3 la Indian Wells. Este vorba de rusoaica Anna Kalinskaya (90 WTA, lucky loser), care a trecut cu 6-4, 0-6, 6-2 de franțuzoaica Alize Cornet (34 WTA, cs 33).

Va fi al doilea meci direct, după ce sportiva rusă s-a impus în 2020, în turul 2 al calificărilor de la Cincinnati, cu 7-5, 6-4. Învingătoarea o va întâlni în optimi pe Simona Halep (26 WTA, cs 24) sau americanca Cori Gauff (17 WTA, cs 16).

ADVERTISEMENT

Tot în turul 2 la Indian Wells s-au consemnat două mari surprize. Ucraineanca Elina Svitolina (18 WTA, cs 12) a fost eliminată de de britanica Harriet Dart (122 WTA, venită din calificări) cu 6-2, 3-6, 3-6.

La rândul ei, spaniola Garbine Mugurza (9 WTA, cs 8) a fost scoasă din cursă de americanca Alison Riske (53 WTA) cu 6-0, 3-6, 1-6, deși în setul secund a condus cu 3-0. Conform Mundo Deportivo, este cea mai dură eliminare din cariera ibericei.

ADVERTISEMENT