News

SUA acuză Rusia și China: ”Răspândesc intenţionat minciuni legate de arme chimice şi biologice în Ucraina”

SUA reacționează la acuzațiile Rusiei și Chinei referitoare la crearea unor laboratoare americane, cu arme biologice şi chimice, în Ucraina. SUA precizează că cele două țări răspândesc minciuni. 
10.03.2022 | 09:20
SUA acuza Rusia si China Raspandesc intentionat minciuni legate de arme chimice si biologice in Ucraina
ADVERTISEMENT

Ned Price, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, a transmis că Rusia și China au început să răspândească în mod deliberat miciuni conform cărora SUA și Kievul colaborează în vederea creării unor laboratoare americane cu arme biologice și chimice, în Ucraina.

SUA și Ucraina, acuzate de Rusia și China că pun bazele unor laboratoare americane cu arme biologice și chimice

Ned Price a mai spus că liderii Kremlinului și Beijiingului au început să dea naștere unor noi teorii ale conspirației.

ADVERTISEMENT

”Kremlinul răspândeşte pur şi simplu în mod intenţionat minciuni potrivit cărora Statele Unite şi Ucraina desfăşoară activităţi legate de arme chimice şi biologice în Ucraina.

Am văzut, de asemenea, responsabili din Republica Populară Chineză care colportează aceste teorii ale conspiraţiei, a precizat Ned Price, într-un comunicat de presă, transmite Reuters.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ned Price a subliniat că nu este prima oară când Rusia inventează astfel de informații, împotriva unei țări rivale.

”Nu este prima dată când Rusia inventează astfel de acuzaţii false împotriva unei alte ţări”, a mai clarificat Ned Price punctând și faptul că astfel de zvonuri au fost ”infirmate definitiv şi în mai multe rânduri”.

ADVERTISEMENT

Ucraina dispune de ”facilități de cercetare biologică” spune un alt diplomat american

Victoria Nuland, numărul trei al diplomației americane, a declarat marți în timpul unei audieri parlamentare că Ucraina dispune în prezent de ”facilităţi de cercetare biologică” și care ar putea fi preluate de Rusia. Cât despre acuzațiile aduse de Kremlin și Beijing, Victoria Nuland a răspuns că, de fapt, nu SUA și Ucraina vor să creeze laboratoare cu arme biologice și chimice, ci chiar Rusia și China.

”În prezent, suntem de fapt destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acestora.

ADVERTISEMENT

Este o tehnică clasică rusă de a-i acuza pe alţii de ceea ce plănuiesc să facă ei înşişi”, a explicat Victoria Nuland, marți, 8 martie, în timpul unei audieri parlamentare.

De altfel, Rusia încă nu și-a retras trupele din Ucraina. Războiul continuă pentru a 15-a zi consecutiv.

ADVERTISEMENT