News

Submarinul dispărut în Atlantic a fost găsit. ”Resturile arată că a avut loc o implozie”. Pasagerii au murit – Update

Submarinul dispărut în adâncurile Atlanticului a fost găsit. Garda de Coastă a SUA anunță că a descoperit resturile submersibilului Titan.
22.06.2023 | 22:03
Submarinul disparut in Atlantic a fost gasit Resturile arata ca a avut loc o implozie Pasagerii au murit  Update
Submarinul dispărut în Atlantic: Garda de Coastă a SUA anunță că a găsit resturi în adâncuri. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
22-06-2023
19:15

Submarinul dispărut în Atlantic a fost găsit: ”Resturile arată că a avut loc o implozie”

Cei cinci membri ai echipajului submersibilului Titan au avut parte de un final tragic. Paza de Coastă a SUA a anunțat, într-o conferință de presă, că resturile descoperite în zona de căutare în apropierea epavei Titanicului provin de la nava dispărută.

Echipa de căutători anunță că submarinul ar fi suferit o implozie. Asta rezultă din resturile descoperite pe fundul Atlanticului. Familiile celor cinci membri aflați la bord au fost notificate.

Azi dimineață, un vehicul de căutare a descoperit coada submarinului la 500 m distanță de Titanic. Robotul a descoperit și alte resturi. Experții au spus că aceste obiecte se potrivesc cu cele ale obiectului pierdut. Imediat, am notificat familiile.

În numele Pazei de Coasă, vreau să-mi exprim condoleanțele pentru familiile membrilor echipajului”, a spus un reprezentant al Pazei de Coastă a SUA.

Concomitent, compania OceanGate anunță că echipajul de la bordul submersibilului a fost pierdut:

”Credem acum că directorul nostru executiv Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet au fost din păcate pierduți”, se arată în comunicatul OceanGate.

22-06-2023
18:00

BBC News: Rămășițele găsite în apropiere de Titanic ar aparține submarinului dat dispărut

Expertul în scufundări David Mearns, un prieten cu membrii echipajului Titan, spune că resturile găsite de Paza de Coastă a SUA în adâncurile Atlanticului, lângă Titanic, includ ”un cadru de acostare și un capac din spate al submersibilului”.

Mearns a declarat pentru BBC că președintele Clubului Exploratorilor (care este conectat la comunitatea de scufundări și salvare), este cel care a furnizat această nouă informație.

Apar informații noi în legătură cu submarinul Titan care a dispărut în urmă cu patru zile în adâncurile Atlanticului. Garda de Coastă a SUA anunță că a găsit rămășițe în zona căutărilor.

Submarinul dispărut în Atlantic: Garda de Coastă a SUA anunță că a găsit resturi în adâncuri

Joi, 22 iunie, căutarea la nivel internațional al submersibilului turistic dispărut în debutul săptămânii a intrat într-o fază mult mai alertă. Chiar în cursul acestei zile, salvatorii se temeau că rezervele de oxigen de pe vas se vor epuiza.

ADVERTISEMENT

Căutarea submarinului Titan, care a dispărut duminică după ce s-a angajat într-o misiune în zona epavei Titanicului, s-a concentrat în ultimele ore pe o zonă în care aeronavele canadiene au detectat ”zgomote subacvatice” marți și din nou miercuri.

Oficialii Gărzii de Coastă din SUA au estimat că cei cinci pasageri ar putea rămâne fără aer chiar înainte de ora locală 7:10 a.m. (14.10 ora României). Cu toate acestea, locația navei dispărute și situația exactă la bord au rămas un mister.

ADVERTISEMENT

Între timp, de peste ocean vin vești de ultim moment. Paza de Coastă din SUA anunță că a găsit posibile fragmente de navă. În acest moment, resturile sunt analizate pentru a se stabili dacă aparţin submersibilului dispărut, informează NBC News.

”Un câmp de resturi a fost descoperit în Atlanticul de nord, în apropierea locaţiei unde se află epava transatlanticului Titanic de către un robot submarin ce participă la căutarea submersibilului turistic dispărut de duminică cu 5 persoane la bord”, a anunţat joi Paza de Coastă americană, transmite presa americană.

ADVERTISEMENT

Experţii examinează aceste informaţii” despre care se va vorbi într-o conferinţă de presă la Boston, în nord-estul SUA, joi după-amiază, se arată într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Pazei de Coastă americane.

Experții, rezervați în privința șanselor de găsire a Titanului

Reamintim că submersibilul Titan, cu o lungime de 6,7 metri, care este operat de compania americană OceanGate Expeditions, şi-a început coborârea duminică la ora locală 8.00 (15.00, ora României). Contactul cu Titan a fost pierdut după o oră și 45 de minute de la plecarea submarinului.

ADVERTISEMENT

Experții sunt rezervați în privința șanselor de găsire a submarinului. Co-fondatorul OceanGate, Guillermo Sohnlein, a spus pentru BBC News că este posibil să fi avut loc o ”implozie instantanee” a ambarcațiunii.

Și alți oamenii de știință rămân realiști cu privire la șansele de a găsi Titanul pe fundul oceanului. Rob Larter, un geofizician marin din cadrul British Antarctic Survey, a declarat joi la Londra că este foarte dificil să găsești un obiect de dimensiunea Titanului într-un mediu cum este fundul Atlanticului.

ADVERTISEMENT