News

Submarinul Titan ar avea soarta Titanicului? Câte ore mai au de trăit pasagerii

Submarinul Titan este de negăsit. Căutările navei continuă fără succes, iar pasagerii acesteia riscă să rămână fără oxigen.
21.06.2023 | 07:56
Submarinul Titan ar avea soarta Titanicului Cate ore mai au de trait pasagerii
Submarinul Titan e de negăsit. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Căutările navei Titan, dispărute în timpul unei expediții turistice pentru a explora epava Titanicului, continuă fără succes, informează Sky News, citând Paza de Coastă a SUA.

Căutările submarinului Titan nu au dat rezultate

Căpitanul Jamie Frederick, din Primul District al Gărzii de Coastă, a declarat că eforturile de căutare sunt complexe și implică mai multe agenții. Până în prezent, căutările nu au dat rezultate, iar nava Titan rămâne neidentificată.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor, nava mai are aproximativ 40 de ore de oxigen pentru cei cinci membri ai echipajului. Autoritățile au menționat anterior că nava ar putea rămâne sub apă până la 96 de ore.

De duminică, Garda de Coastă a coordonat operațiunile de căutare cu mai multe agenții, acoperind o zonă extinsă de 7.600 de mile pătrate, mai mare decât statul Connecticut. Nave și avioane americane și canadiene sunt implicate în căutări, la aproximativ 900 de mile est de Cape Cod. Unele dintre acestea au folosit sonare subacvatice pentru a monitoriza adâncimile de până la 3.900 de metri.

ADVERTISEMENT

 

Submarinul Titan, conceput pentru explorarea adâncimilor de 4.000 de metri

Submarinul Titan, cu o capacitate de cinci persoane, a fost conceput pentru explorarea adâncimilor de 4.000 de metri și poate susține viața sub apă timp de 96 de ore. Operațiunea de căutare și salvare a celor cinci membri ai echipajului a fost declanșată în regim de urgență. Nava Titan a pierdut contactul cu barca de suprafață “Prințul Polar” la aproximativ o oră și 45 de minute după ce a început coborârea către epava Titanicului.

Compania OceanGate Expeditions, care operează submarinul, a menționat că acesta este echipat cu tehnologie de ultimă generație și oferă un avantaj unic în explorările la mare adâncime. Submarinul Titan este construit din fibră de carbon și titan, având dimensiuni de 670 cm lungime, 280 cm lățime și 250 cm înălțime, cu o viteză maximă de 5,5 km/h. Situația rămâne în continuare incertă, iar autoritățile continuă să depună eforturi pentru a găsi și salva membrii echipajului.

ADVERTISEMENT

Franța trimite nava de cercetare L’Atalante și robotul submarin VICTOR în operațiunea de căutare și salvare a unui submersibil dispărut în timp ce transporta turiști la epava Titanicului. Guvernul francez a anunțat că președintele Emmanuel Macron a ordonat trimiterea navei pentru a se alătura eforturilor de salvare.

Franța intervine în căutările navei

L’Atalante, o navă de cercetare destinată oceanografiei, va fi echipată cu VICTOR, un vehicul operat de la distanță capabil să funcționeze la adâncimi de până la 6.000 de metri. Acesta este dotat cu două brațe și poate realiza imagini video și fotografii de înaltă calitate. Scopul principal al misiunii este să ajute la căutarea și recuperarea oamenilor aflați la bordul submersibilului dispărut.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat francez a declarat că echipa franceză dorește ca nava să ajungă cât mai curând posibil în zona de căutare. În plus, membri ai echipajului unei alte nave vor fi trimiși de urgență pentru a sprijini operațiunea de căutare.

Această inițiativă a fost luată de guvernul francez ca parte a eforturilor de salvare și asistență umanitară. Operațiunea de căutare și salvare are ca obiectiv principal salvarea și recuperarea turiștilor și membrii echipajului aflați în pericol.

Cu ajutorul tehnologiei avansate și al expertizei în domeniul oceanografiei, Franța speră să contribuie la găsirea submersibilului dispărut și la salvarea celor aflați la bordul său. Echipa de salvare și cercetare va lucra împreună pentru a asigura o operațiune eficientă și sigură în timpul misiunii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: