News

Suma colosală obținută din meditații de un profesor sucevean. Mulți români doar visează la atâția bani

Un profesor din Suceava a obținut o sumă colosală din meditațiile pe care le-a oferit elevilor. Mulți români visează la acești bani. Este vorba despre zeci de mii de euro.
20.08.2022 | 13:51
Suma colosala obtinuta din meditatii de un profesor sucevean Multi romani doar viseaza la atatia bani
Un profesor din Suceava a făcut o sumă colosală din meditații. Sursa foto: facebook, digi 24, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un profesor din Rădăuți, județul Suceava a făcut o sumă colosală din meditații. Bărbatul a declarat la ANAF că anul trecut a obținut din lecțiile suplimentare pentru elevi 127.399 lei în total, adică 25.500 de euro.

Zeci de mii de lei, obținuți de un profesor sucevean din meditații

Potrivit calculelor presei locale, monitorulsv.ro, profesorul ar fi încasat lună de de lună 10.600 lei, adică 2.100 euro. Acești bani i-au completat pe cei din salariu.

ADVERTISEMENT

Cadrul didactic a reușit astfel să devină profesorul cu cel mai mare venit declarat din meditații, la Administrația Finanțelor Publice Suceava. Așa cum prevede legea, el a trebuit să achite o parte și statului, mai exact, un impozit de 12.740 lei.

De asemenea, profesorul a fost urmat de un alt coleg de breaslă, care a declarat la ANAF un câștig total pentru 2021 de 98.250 lei, adică 19.650 euro.

ADVERTISEMENT

Lunar ar veni 1650 euro. La polul opus au fost cadre didactice cu venituri mai modeste, de până la 1.000 de lei pentru un întreg an.

Ce îi obligă ANAF pe profesori în legătură cu meditațiile. Nu este o ”misiune” ușoară

Totul a ieșit la iveală după ce ANAF a impus profesorilor să se înregistreze la Registrul Comerțului, să aibă o casă de marcat și să plătească impozit din venituri.

ADVERTISEMENT

Nu este un lucru ușor pentru cadrele didactice. Un profesor de matematică, pe nume Cristian, a mărturisit ce dificultăți a întâmpinat.

”Nu poți să o faci singur, pentru că ai nevoie de atâtea aprobări, încât e aproape imposibil. Mi-am luat casă de marcat, a durat 5 zile să îmi vină din nu știu ce depozit, am fiscalizat casă de marcat, trebuie să te duci la vreo 3 sucursale de ANAF să faci asta.

ADVERTISEMENT

Eu lucrez puțin pe zi, cu câte un singur elev. Dar totuși mi s-a părut normal să întrăm intr-o legalitate”, a spus Cristian, profesor de matematică, pentru postul Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: