Life

Suma uriașă cu care se vinde bancnota aniversară de 100 de lei cu I. C. Brătianu. Dacă o aveți, vă puteți îmbogăți

Bancnota aniversară de 100 de lei cu I. C. Brătianu este comercializată cu un preț uriaș pe internet. Iată cât a ajuns să valoreze în acest an!
24.01.2024 | 19:34
Suma uriasa cu care se vinde bancnota aniversara de 100 de lei cu I C Bratianu Daca o aveti va puteti imbogati
Ce valoare are acum bancnota de 100 de lei aniversară cu I.C. Brătianu/ sursa foto: dailybusiness.ro
ADVERTISEMENT

Pe 24 ianuarie 2024, românii au sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române. Drept urmare, pe site-urile specializate de vânzări au apărut anunțuri despre bancnota de 100 de lei aniversară cu I.C. Brătianu. Cine are în posesie o asemenea piesă, trebuie să știe că se poate îmbogăți. Cât valoarează bancnota respectivă?

Suma uriașă cu care se vinde bancnota aniversară de 100 de lei cu I. C. Brătianu

La finalul lunii decembrie 2019, Banca Națională a României (BNR) a pus în funcțiune în circuitul numismatic o monedă de aur, cu tema Istoria aurului. Atunci, bancnota Marii Uniri – Ion I.C. Brătianu valora 150 de lei.

ADVERTISEMENT

„Om al deciziilor istorice, Ionel I.C. Brătianu se înscrie în galeria românilor de seamă, în galeria marilor român  cărora le datorăm Marea Unire și edificarea statului național unitar”, declara Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale.

Românii au scos-o la vânzare pe 24 ianuarie

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, zi în care se aniversează Unirea Principatelor Române, mulți români au scos la vânzare bancnota de 100 de lei cu chipul lui I.C. Brătianu. Pe OLX, prețul unei astfel de bancnote începe de la 150 de lei și poate ajunge până la 500 de lei.

ADVERTISEMENT

„Vând bancnotă 100 lei I.C. Brătianu și vine însoțită de pliantul de prezentare al bancnotei + plic cu sigla BNR. Dețin și factura aferentă achiziției. Dețin mai multe bucăți disponibile pentru vânzare”, se arată într-un anunțat publicat pe OLX.

Bancnota cu chipul lui I.C. Brătianu are un design special și conține elemente grafice. În partea dreaptă se află portretul lui Ion I.C. Brătianu, iar dedesubt este scris numele lui și anii de viață.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe bancnotă mai apare și o imagine a plăcii Ordinului Carol I. Puține persoane știu că Ion I.C. Brătianu a primit acest ordin în 1922. În plan secundar se regăsește și o poză din interiorul  Ateneului Român.

„Pe fondul bancnotei sunt imprimate, în culori atenuate, motive geometrice stilizate. Seria și numărul bancnotei sunt tipărite cu litere și cifre, în două culori, roșu și negru, astfel: în stânga pe orizontală, cu cerneală roșie, cu caractere de înălțime crescătoare și în dreapta pe verticală, cu cerneală neagră și caractere de aceeași înălțime”, se mai arată pe site-ul oficial BNR.

ADVERTISEMENT
Tags: