Fotbal international

VIDEO. Real Madrid e SUPER campioana Europei! Un meci EPIC!

UPDATE, ora 00:15 / Real Madrid a cîştigat Supercupa Europei. Dani Carvajal marchează un super gol în minutul 119 şi madrilenii cîştigă pentru a doua oară în ultimii 3 ani trofeul. Echipa...
10.08.2016 | 00:20
VIDEO Real Madrid e SUPER campioana Europei Un meci EPIC

UPDATE, ora 00:15 / Real Madrid a cîştigat Supercupa Europei. Dani Carvajal marchează un super gol în minutul 119 şi madrilenii cîştigă pentru a doua oară în ultimii 3 ani trofeul. Echipa lui Zinedine Zidane a fost la un pas de eşec, însă golul lui Ramos din minutul 90+3 a dus meciul în prelungiri.

Pentru FC Sevilla, Supercupa Europei devine un coşmar. Echipa andaluză pierde a 4-a confruntare consecutivă, ultimele 3 înfrîngeri fiind suferite în ultimii 3 ani. Pentru Real Madrid e a 3-a Supercupă din istorie după trofeele din 2002 şi 2014.

VEZI VIDEO REZUMATUL FINALEI


UPDATE, ora 23:33 / O nouă confruntare de vis în Supercupa Europei. Real Madrid şi Sevilla încheie la egalitate primele 90 de minute în disputa de la Trondheim. Asensio a deschis scorul pentru Real cu o super execuţie în minutul 20 şi totul părea în regulă pentru echipa lui Zidane.

Însă, Sevilla a egalat situaţia înainte de pauză, prin golul lui Vasquez din minutul 41. În repriza secundă, Real Madrid a fost mai activă, însă Sergio Ramos a gafat ca un începător şi a provocat un penalty cu 20 de minute înainte de final. Konoplyanka a transformat sigur şi Sevilla a fost aproape de trofeu. A venit însă golul lui Ramos din minutul 90+3 care a trimis meciul în prelungiri. 3

VEZI VIDEO REZUMATUL MECIULUI

Real Madrid joacă fără mai multe piese grele: Ronaldo, Kroos, Navas şi Bale fiind indisponibili pentru acest meci.

Echipele de start:

smip


Liniştea patriarhală a oraşului norvegian Trondheim, acolo unde joacă meciurile de „acasă” campioana Rosenborg, va fi serios tulburată în această seară, de la ora 21.45, de larma pozitivă a spaniolilor ce vor da năvală pe stadionul „Lerkendal” pentru a urmări Supercupa Europei dintre Real Madrid şi FC Sevilla. Ibericii vor avea de înfruntat frigul din Norvegia, deoarece la ora partidei nu se anunţă mai mult de 10 grade!

Momentul e unul de tranziţie pentru andaluzii din Sevilla, care au schimbat mult din componenţa grupului ce a reuşit performanţe extraordinare în ultimii ani, plecînd atît antrenorul Unai Emery, cît şi trei jucători exponenţiali: căpitanul Coke, Krychowiak şi Gameiro.

Pentru Zinedine Zidane noutatea constă, deocamdată, doar în întoarcerea lui Alvaro Morata de la Juventus. Real va fi nevoită să se bată pentru acest trofeu fără jucătorul ei emblematic, portughezul Cristiano Ronaldo, accidentat în finala CE cu Franţa, dar şi fără portarul titular, costaricanul Navas, operat în vacanţă. Acestora li se vor adăuga fundaşul central Pepe, mijlocaşul Kroos şi atacantul Bale, toţi lăsaţi în vacanţă, la sfatul preparatorului fizic. În aceste condiţii, meciul va fi mult mai echilibrat şi orice se poate întîmpla în privinţa rezultatului final.

1,80 este cota „ambele marchează şi peste 2,5 goluri

ATENŢIE!

La FC Sevilla, trebuie să ne aşteptăm la un nou sistem de joc, antrenorul chilian Sampaoli fiind adeptul unui 3-4-3, exersat şi în amicale

Mînuţele de ajutor

# De la Real vor lipsi Cristiano Ronaldo, Navas, Kroos, Bale şi Pepe. Apoi, Sergio Ramos, Benzema, Modric şi Jaime Rodriguez au reluat pregătirile abia pe 26 iulie. Pe lîngă Coke, Krychowiak şi Gameiro, de la Sevilla e ca şi plecat şi argentinianul Banega. A venit doar atacantul Ben Yedder, golgeterul lui Toulouse, şi sînt aproape de finalizare tratativele cu River Plate pentru fundaşul Mercado

# Ambele echipe marchează multe goluri, realizînd în sezonul anterior numeroase partide de „peste 2,5 marcate” (Sevilla) sau de „peste 3,5 goluri marcate” (Real)

# În ultimele 45 de meciuri directe, Real a dovedit o superioritate netă, cu 30 de victorii, 3 remize şi 12 eşecuri, golaveraj 112-6

Ultimele 3 meciuri oficiale

Real Madrid
08.05.2016 Real – Valencia 3-2
14.05.2016 Deportivo – Real 0-2
28.05.2016 Real – Atletico 1-1, 5-3 d.l.d. (finala UCL)

FC Sevilla
14.05.2016 Ath. Bilbao – FC Sevilla 3-1
18.05.2016 FC Liverpool – FC Sevilla 1-3 (finala EL)
22.05.2016 FC Barcelona – FC Sevilla 2-0 d.p. (finala Cupei)

Echipe probabile

REAL MADRID (4-4-2): Casilla – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Rodriguez, Casemiro, Modric, Kovacic – Rodriguez, Morata. Antrenor: Zinedine Zidane.

FC SEVILLA (3-4-3): Soria – Mariano, Diego Gonzalez, Kolo – Iborra, Vazquez, Borja Lasso, Correa – Sarabia, Vietto, Vitolo. Antrenor: Jorge Sampaoli.

Ideea unui ziarist olandez

Jurnaliştii din Europa au avut un rol considerabil în crearea unor competiţii continentale rezervate echipelor de club. Astfel, francezul Gabriel Hanot a pus bazele cupelor europene în 1955, iar olandezul Anton Witkamp a creat Supercupa Europei în 1971. Prima ediţie oficială a avut loc în 1973, între Ajax şi AC Milan, cu un an înainte desfăşurîndu-se o dublă Ajax – Glasgow Rangers, neomologată de UEFA, ca urmare a faptului că scoţienii primiseră interdicţie un sezon în Europa pentru comportamentul fanilor la finala Cupei Cupelor din 1972.

Sistemul tur-retur a fost păstrat pînă în 1997, dar în 1984, 1986 şi 1991 s-a jucat un singur meci, pe motive politice sau de program încărcat, iar în 1974, 1981 şi 1985 nu a avut loc. Din 1999, nu se mai joacă între campioana Europei şi cîştigătoarea Cupei Cupelor, aceasta din urmă fiind desfiinţată, în loc disputîndu-se trofeul în compania cîştigătoarei Cupei UEFA, iar din 2009 ultima a fost redenumită Europa League.

Între 1998-2012 s-a jucat la Monte Carlo, în 2013 la Praga, 2014 la Cardiff, 2015 la Tbilisi, acum la Trondheim, iar anul viitor în Macedonia, la Skopje. Recordmane de trofee în Supercupă sînt FC Barcelona şi AC Milan, ambele cu cîte cinci succese, Liverpool are trei, alte şase echipe, printre care şi Real Madrid, cîte două, alte 15 au cîştigat o dată, printre ele FC Sevilla, dar şi Steaua. 13 formaţii au disputat o dată Supercupa, fără a o cîştiga.

Tags: