Sport

Un suporter al lui Real Madrid ţine 200% cu Atletico Madrid, după moartea fiului său! “Nu puteam să accept că un necunoscut va ocupa locul lui”

Derby-ul Real Madrid - Atletico Madrid, programat duminică, de la ora 22:00, are o însemnătate specială pentru Oscar, un suporter "blanco" devenit fan al "plăpumarilor".
12.12.2021 | 11:15
Un suporter al lui Real Madrid tine 200 cu Atletico Madrid dupa moartea fiului sau Nu puteam sa accept ca un necunoscut va ocupa locul lui
ADVERTISEMENT

Eric Cantona spunea, la un moment dat, că îţi poţi schimba soţia, religia sau orientarea politică, însă niciodată nu poţi schimba echipa favorită. Oscar, un fan al Real Madrid, a dovedit că familia este mai presus de orice rivalitate, mai ales când unul dintre cei dragi a dispărut fulgerător.

Oscar e suporterul lui Real Madrid, dar ţine cu Atletico Madrid în memoria fiului pierdut prematur

Fiecare suporter are o poveste aparte, însă cea a lui Oscar te va emoţiona până la lacrimi, chiar dacă nu iubeşti fotbalul. Bărbatul este un mare fan al lui Real Madrid, pentru care “Santiago Bernabeu” a devenit un loc sacru, însă din 2020 a schimbat taberele, după un eveniment tragic.

ADVERTISEMENT

Pablo, fiul acestuia, era un suporter înflăcărat al lui Atletico Madrid, astfel că derby-urile din capitala Spaniei împărţeau familia în două, mai ales că şi soţia lui Oscar era tot de partea “plăpumarilor”. În urmă cu an, în 2020, băiatul de 19 ani a murit într-un accident rutier, o tragedie imensă pentru familia Plaza.

În vară, înainte de startul actualului sezon, Paloma, mama băiatului, a primit o scrisoare din partea clubului. Era invitată să-şi reînnoiască abonamentul. Era doar o scrisoare, în loc de două. Locul lui Pablito, de pe “Wanda Metropolitano”, urma să fie preluat de altcineva.

ADVERTISEMENT

“Nu puteam să accept că un necunoscut va ocupa locul lui şi am propus ca acesta să rămână în familie”, spunea Paloma. A fost momentul când Oscar a decis să devină abonat al lui Atletico Madrid. “Ţin 200% cu Real Madrid, dar de acum sunt 200% şi cu Atletico Madrid”, a dezvăluit tatăl lui Pablo, după ce a devenit fanul “plăpumarilor”.

Scaunele de pe “Vicente Calderon”, amintirea cea mai de preţ a familiei

Pablo şi Paloma nu pierdeau niciun meci al lui Atletico Madrid, iar după demolarea stadionului “Vicente Calderon” şi-au dorit să aibă o amintire de pe vechea arenă.

ADVERTISEMENT

La ultimul meci pe “Vicente Calderon”, Pablo şi Paloma au plecat acasă, la fel ca şi alţi suporteri, cu scaunele pe care au stat ani la rândul. Acum, acestea sunt expuse în magazinul deţinut de familia Plaza, fiind cea mai de preţ amintire.

“Meciurile erau momentul în care Pablo se reîntâlnea cu mama şi bunicul lui, dar şi cu Atletico. Cânta, scanda şi se bucura… era foarte fericit”, povestea Oscar.

ADVERTISEMENT

Primul meci al lui Oscar pe “Wanda Metropolitano”

Pierderea lui Pablo a lăsat un gol imens în familia Plaza, care niciodată nu va fi umplut. “Poate să iasă ceva bun din această pierdere tragică şi neaşteptată? Mulţi oameni, mai ales din familie, şi-au dat seama acum de valoarea vieţii”, a continuat Paloma.

Mormântul lui Pablo este mereu plin de flori, alături de o eşarfă a lui Atletico Madrid şi de un desen al băiatului, în tricoul “plăpumarilor”. Părinţii vin aproape în fiecare zi la cimitir şi sunt convinşi că “într-o bună zi ne vom reîntâlni”.

Pe 2 octombrie, Oscar şi Paloma au mers la primul meci, Atletico Madrid – Barcelona 2-0, după ridicarea restricţiilor, iar tatăl s-a aşezat pe locul de unde fiul său îşi susţinea mereu favoriţii. “Ne este şi mai dor de el, pe zi ce trece”, îşi încheie Paloma povestea emoţionantă.

ADVERTISEMENT