Fotbal intern

Suporterul stelist umilit de jandarm explică: „El e Highlander, eu un muritor”

26.04.2018 | 08:31
Suporterul stelist umilit de jandarm explica El e Highlander eu un muritor
Scandal produs de un jandarm, la pauză dintre AFC Rapid și CSA Steaua

Suporterul umilit de jandarm este un vechi susținător al celor de la Steaua. Nicu Vlăsceanu are 50 de ani și merge din anii ’70 la partidele Stelei. El susține că în pauza meciului s-a dus acasă să își lase aparatul de fotografiat, pentru că începuse ploaia. Când a vrut să se întoarcă pe stadion, jandarmul nu l-a mai lăsat să intre pe arenă, întrucât nu ar mai fi avut biletul valabil. Dialogul cu jandarmul a fost însă unul unul uluitor, omul legii trătându-l cu foarte multă lipsă de respect pe cel pe care ar fi trebuit să îl păzească.

„Am ieşit din stadion pentru că începuse ploaia şi am vrut să-mi duc acasă camera de fotografiat. Când m-am întors, am vrut să folosesc alt bilet, pentru că mai aveam câteva, dar ei nu au mai vrut să mă lase înăuntru. În situaţia mea mai erau mulţi fani pentru că ieşiseră la pauză pentru a merge la WC, pentru a fuma sau a se duce până la maşină. E o situaţie penbilă în ziua de azi, rămâi cu gura căscată de ce ţi se poate întâmpla. OK, dacă ieşi din stadion, să-ţi pună o brăţară sau o ştampilă, ca la discotecă”, a spus stelistul, într-un interviu pentru Pro Sport.

Suporterul umilit de jandarm, despre faptul că a fost ironizat: „Nu înțelege nimic”

Într-o reacție la videoclip, Jadarmeria Română susține că înregistrarea a fost trunchiată. Astfel, Vlăsceanu a explicat contextul în care au apărut ironiile jandarmului: „Singurul lucru pe care i l-am spus a fost că doar la teatru îţi mai pierzi locul dacă ieşi afară din timpul primului act. Dar şi acolo ai voie să intri înapoi, la pauză! Nu mai ai privilegiul să revii în prima parte, dar… Sunt soluţii într-o lume normală, civilizată, cum ar trebui să fie şi în sport. Atât i-am spus, apoi a urmat ce aţi văzut pe filmare. El n-a înţeles nimic şi a reacţionat cum a reacţionat. El era Highlander şi noi muritorii… Pe vremea lui Ceauşescu nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Apoi, după Revoluţie, la al doilea meci cu Villarreal, un reprezentant al Jandarmeriei mi-a zis să sar gardul şi să intru la meci, că se va întoarce cu spatele să pară că nu m-a văzut. Oameni şi oameni.”

Fanul roș-albaștrilor a tras și o concluzie: „Ca să glumesc, o să-l ascult pe reprezentantul Jandarmeriei, o să caut un post cultural. Dar să ştiţi că fanii de pe stadion au cultură. Merg la teatru, citesc, merg la Operă, merg la concerte, merg la expoziţii, în funcţie de timp, în funcţie de bani. Voi continua să merg la meciuri, să-mi susţin echipa, să fac poze şi să dau “Bună ziua!” la intrare, forţelor de ordine, jandarmilor.”