Susținere surpriză pentru Mugur Isărescu la un nou mandat de guvernator BNR. Ce a decis coaliția PSD-ALDE

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în HotNews
24/06/2019, 16:49
Susținere surpriză pentru Mugur Isărescu la un nou mandat de guvernator BNR. Ce a decis coaliția PSD-ALDE
Mugur Isărescu, aliat surpriză pentru un nou mndat la conducerea BNR. Sursa foto: digi24

Mugur Isărescu este susținut de coaliția PSD-ALDE pentru un nou mandat în funcția de guvernator al Băncii Naționale a României. Decizia celor două formațiuni politice aflate în momentul de față la guvernare poate părea surprinzătoare, în contextul în care, până nu demult, Isărescu era văzut de PSD-ALDE drept principalul responsabil pentru problemele cu care se confruntă sectorul economic al țării noastre.

Ce spune Tăriceanu despre susținerea candidaturii lui Mugur Isărescu

Anunțul a fost făcut chiar de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care a dezvăluit totodată că posturile din Consiliul de Administrație al celei mai importante instituții bancare din România vor fi distribuite proporțional între principalele partide angrenate pe scena politică.

Discuţia pe care am făcut-o azi ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două PNL şi unul USR” , a declarat președintele Senatului, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Tăriceanu a anunțat că PSD-ALDE vor susține candidatura lui Mugur Isărescu. Sursa foto: magnanews.ro
Tăriceanu a anunțat că PSD-ALDE vor susține candidatura lui Mugur Isărescu. Sursa foto: magnanews.ro

Isărescu nu și-a anunțat candidatura. Anul trecut, părea tentat să renunțe

Chiar dacă Mugur Isărescu are parte de un aliat, poate, nesperat, în coaliția PSD-ALDE, actualul guvernator al Băncii Naționale a României ezită să ofere o poziție fermă în privința candidaturii sale pentru un nou mandat la conducerea instituției bancare, funcție pe care o deține de nu mai puțin de 29 de ani, fiind, astfel,  cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume!

Mai mult decât atât, în urmă cu un an, oficialul a avut o reacție surprinzătoare, dând de înțeles că ar fi tentat să spună stop carierei sale în fruntea BNR. „Nu mai pot. Am 70 de ani la anul!” , spunea Isărescu la vremea respectivă. Acesta ocupă scaunul de șef al BNR din toamna anului 1990, fiind practic cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume. Și Opoziția este de partea lui Mugur Isărescu, al cărui nou mandat ar urma să fie validat în sesiunea extraordinară a Parlamentului, convocată începând cu data de 1 iulie.

 

 

 

 

Închide ×