Fotbal international

Tactică nebună pregătită de Sampaoli pentru Franţa-Argentina. Pe ce post joacă Messi

29.06.2018 | 20:11
Tactica nebuna pregatita de Sampaoli pentru FrantaArgentina Pe ce post joaca Messi

Presa spaniolă scrie despre tactica nebună pregătită de Jorge Sampaoli pentru meciul din optimi Argentina – Franţa. Selecţionerul Argentinei vrea să surprindă defensiva franceză cu o mutare absolut neaşteptată, care însă implică, evident, şi multe riscuri, aşa încât, dacă nu se va dovedi o soluţie bună, toate oalele în capul său se vor sparge.

Până acum Argentina a jucat cu un vârf de careu la fiecare meci din grupă. A fost mai întîi Sergio Aguero,  schimbat cu Gonzalo Higuain, dar niciunul dintre ei nu a reuşit ceva notabil. Mai mult, calificarea în optimi a adus-o un fundaş, Marco Rojo, în minutul 86 al meciului cu Nigeria, când tabela indica 1-1, scor la care africanii erau cei care mergeau mai departe.

Tatica nebună a lui Sampaoli. Totul pentru conexiunea Messi – Pavon

Pentru a avea un vârf autentic de careu, Sampaoli l-a sacrificat însă pe favoritul lui Leo Messi, Cristian Pavon, de la Boca Juniors, un atacant de mare viteză, dar care se simte mai bine pendulând dintr-o parte într-alta. Şi pentru ca Pavon să poată să aibă conexiune cu Messi Sampaoli a gândit o mutare absolut neaşteptată.

Tactică nebună pregătită de Sampaoli pentru Argentina - Franța. După primele două meciuri din grupă Argentina era foarte aproape de eliminare, disperarea se citea pe chipurile jucătorilor
Tactică nebună pregătită de Sampaoli pentru Argentina – Franța. După primele două meciuri din grupă Argentina era foarte aproape de eliminare

Aceasta ar însemna ca Messi să joace pe post de fals număr nouă, pe teren să nu se afle nici un vârf veritabil de careu, iar astfel se anticipează că şi Messi va avea mult mai mult spaţiu de acţiune şi mobilitate pe teren, ceea ce ar putea pune mari probleme francezilor.