Fotbal intern

Tamaş, după plecarea de la Steaua: “N-am mai suportat haosul”

Gabi Tamaş a părăsit Steaua la finalul sezonului precedent şi îşi va continua cariera în Israel, la Hapoel Haifa. Fundaşul român a declarat pentru Gazeta Sporturilor că mediatizarea...
12.07.2017 | 08:10
Tamas dupa plecarea de la Steaua Nam mai suportat haosul

Gabi Tamaş a părăsit Steaua la finalul sezonului precedent şi îşi va continua cariera în Israel, la Hapoel Haifa. Fundaşul român a declarat pentru Gazeta Sporturilor că mediatizarea negativă l-a forţat să plece din ţară, dar a contat foarte mult şi că Laurenţiu Reghecampf a părăsit Steaua.

despre plecarea de la Steaua: “A fost o despărţire de comun acord, după ce am purtat o discuţie cu nea Gigi. A fost mai bine aşa, chiar dacă mai aveam un an de contract. Patronu’ m-a înţeles şi m-a lăsat să plec. A contat şi faptul că a plecat Reghe.  Am colaborat foarte bine cu el, a fost antrenorul care m-a vrut foarte mult la Steaua, iar plecarea lui m-a făcut şi pe mine să fac acelaşi lucru”

despre relaţia cu patronul Gigi Becali: “E normal ca patronul unui club să spună ce vrea despre jucători. Chiar dacă uneori declaraţiile pe care le făcea erau de rău. Toţi trebuie să-şi vadă de treaba lor şi să nu îi intereseze ce spune cel care le plăteşte salariile. Gândirea dânsului poate să fie schimbată de la un meci la altul, aşa cum şi evoluţia unui fotbalist se poate schimba în câteva zile. Astăzi faci un meci slab, iar peste cinci zile dai trei goluri şi eşti cel mai bun din echipă. Aşa-i în fotbal! Oricum, nu doar nea Gigi critică jucătorii, aşa se întâmplă peste tot şi e normal”

Tamaş: “Toată lumea îţi sare în cap că te-ai dus să bei o bere” 

despre viaţa la Haifa: “M-am acomodat repede, parcă joc de o viaţă aici. Am fost primit bine de toată lumea, colegii sunt OK, unii au evoluat şi în Europa. Îmi place să joc din nou fotbal din plăcere, aşa cum o făceam odată. Nu mai voiam să am parte de stres, de nervi, de haos! Voiam să iau fotbalul ca pe un sport, ca pe un joc pe care l-am făcut de mic. Tocmai d-asta am vrut să plec din ţară şi să mă duc undeva unde să pot să stau liniştit. Nu mai voiam să fie pe capul meu toată nebunia din România. N-am mai suportat!”

despre motivele plecării din România: “Mediatizarea negativă. În România nu se vorbeşte despre ce faci pe teren, ci doar ce faci în afara lui! Fotbalul românesc se duce în jos în fiecare zi, dar pe nimeni nu interesează ce face un jucător la antrenament, ci doar ce face el după ce pleacă de acolo. Nu interesează că dai sută la sută la meciuri, că dai totul la antrenamente, că eşti profesionist. Toată lumea îţi sare în cap că te-ai dus să bei o bere după ce-ai terminat treaba pe care o aveai de făcut”

despre personajul Tamaş: “M-am simţit hărţuit! N-am fost perfect şi am greşit mult în viaţă. De mic am o vorbă: “După ce-ţi termini munca, faci ce vrei cu viaţa ta!”. Dacă aveam chef să mă duc în oraş la ora 1:00 noaptea, să mă plimb, mă duceam. Dar a doua zi, la antrenamente eram sută la sută apt. Nu văd niciun fel de problemă! Ce e mai bine, să ieşi să te plimbi la 1:00 noaptea prin oraş sau să pierzi nopţile pe internet până la 5:00-6:00 dimineaţa?! Întreb! Dacă ieşeam la 2:00 prin parc şi voiam să mă plimb, a doua zi toată presa scria: “Tamaş era mort de beat în parc la ora 2:00 dimineaţa!”. Dacă mă duceam cu maşina, să zicem, la McDonald’s la 5:00 dimineaţa şi-mi făcea unul o poză, presa de scandal scria: “De la discotecă, Tamaş s-a dus direct la Mc să mănânce”.