News

Un tânăr canadian, tată a trei copii, a plecat la luptă în Ucraina: ”Simt că fac ceea ce trebuie”

Gest impresionant al unui tânăr din Canada, în vârstă de 29 de ani. Tată a trei copii, Anthony Walker, a decis să se alăture ucrainenilor în războiul cu rușii.
01.03.2022 | 17:39
Un tanar canadian tata a trei copii a plecat la lupta in Ucraina Simt ca fac ceea ce trebuie
Anthony Walker, un tânăr tată din Canada, merge la luptă în Ucraina. Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT

Anthony Walker, un tânăr comediant, originar din Toronto, Canada, vrea să lupte în războiul Ucrainei cu Rusia. Tată a trei copii, Anthony Walker, este impresionat de ceea ce se întâmplă la granițele țării noastre și a decis să acorde o mână de ajutor ucrainenilor.

Tânărul tată canadian, celebru în online. Ce l-a determinat să ajute Ucraina în lupta cu Rusia

Comediantul, care are peste 100.000 de mii de urmăritori, pe rețelele de socializare, a fost surprins luni seară de către jurnaliștii BBC,  la granița Poloniei cu Ucraina. Ca să ajungă aici, el a străbătut un drum lung, de 8.000 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Întrebat de jurnaliști ce l-a determinat să se implice în războiul ruso-ucrainean, Anthony Walker a declarat că a urmărit de acasă atacurile cu care se confruntă Ucraina, fiind zdruncinat de situație.

Tânărul tată a empatizat cu civilii ucraineni, gândindu-se cum ar fi fost ca țara lui, Canada, să aibă parte de un asemenea scenariu.

ADVERTISEMENT

”Eu și soția mea ne uitam la știrile din Ucraina, la fotografii, la videoclipuri. M-am gândit în sinea mea: dacă în această situație ar fi Canada, am dori să ne ajute cineva”, a relatat comendiantul canadian pentru sursa menționată.

Totodată, Anthony Walker a negat existența unei legături cu Ucraina, justificând faptul că este ”om”, ceea ce ar fi suficient încât să se supună unui astfel de sacrificiu.

ADVERTISEMENT

”Nu am nicio legătură cu Ucraina. Nu sunt ucrainean. Sunt om. Cred că acesta este un motiv suficient de bun pentru a veni aici, a mai declarat bărbatul.

Tânărul canadian nu are experiență militară

Mai mult, Anthony Walker a mărturisit că nu are o experiență militară, iar până acum a lucrat ca dulgher și șofer de camion. Mai are în schimb un certificat de tehnician medical de urgență, care speră să-i fie de ajutor odată ce va ajunge în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Totodată, Anthony Walker a absolvit de curând cursuri în securitatea cibernetică, la o universitate din Canada. Comediantul a mai dezvăluit că odată ce va pune piciorul în Ucraina va aștepta și alți voluntari să i se alăture, precum din  Marea Britanie, Coreea de Sud și chiar SUA. Asta după ce tot mai mulți tineri i-au scris că vor să-i urmeze exemplul.

Anthony Walker s-a mai declarat revoltat de faptul că au fost uciși și copii, de către ruși, în războiul pe care l-au provocat în Ucraina.

”Voi face tot posibilul să răzbun acest copil. Simt că fac ceea ce trebuie”, a mai precizat canadianul.

Ucraina se află, marți, 1 martie 2022, în a șasea zi de război cu Rusia. Între timp, liderul de la Kremlin a amenințat Occidentul cu lansarea unei arme nucleare, în urma sancțiunilor pe care le-a primit țara lui.

ADVERTISEMENT