News

Țara din Europa în care statul dă bani pentru chirii și navetă. E vecină cu România

Guvernul din această țară, vecină cu România, oferă bani pentru chirii și navetă. Persoanele care pot primi sprijinul financiar.
28.04.2024 | 14:22
Tara din Europa in care statul da bani pentru chirii si naveta E vecina cu Romania
Țara din Europa în care statul dă bani pentru chirii și navetă. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o țară din Europa, vecină cu România, Guvernul a hotărât să dea cetățenilor bani pentru chirii și navetă. Cine sunt persoanele care vor primi acest ajutor financiar și ce condiții trebuie să îndeplinească?

Bani pentru chirii și navetă pentru cetățenii din această țară

Dacă România este „țara voucherelor sociale”, aflăm că un stat din Europa a găsit o altă metodă de a susține o categorie de persoane. Tinerii din Ungaria vor fi sprijinți de stat printr-un program implementat recent.

ADVERTISEMENT

Concret, reprezentanții statului vecin au considerat că este necesară introducerea unor măsuri pentru a ajuta persoanele cu vârsta de până la 30 de ani să se integreze pe piața muncii. Acesta este obiectivul programului „Garanția pentru Tineret Plus”.

Astfel, tinerii din Ungaria vor primi bani pentru chirii și naveta până la job, dacă locul de muncă este situat la peste 60 de km de domiciliu. Mai mult, ei se pot înscrie în programe pentru recalificare.

ADVERTISEMENT

Banii oferiți pentru navetă pot ajunge la 10.000-12.000 de forinţi (126-150 lei) pentru fiecare 10 kilometri, lunar. De asemenea, Sandor Czomba, secretarul de stat în Ministerul Economiei a spus că sunvenția pentru chirie poate ajunge la până la 186 000 de forinţi (2.347 lei) pe an.

Mai mult, Ungaria va oferi ajutor și în ceea ce privește recalificarea. Sprijinul ar putea ajunge până la 150% din salariul minim pe economie. Un alt ajutor important va fi oferit companiilor. Angajatorii vor primi de la stat 50 la sută din salariul brut plătit tinerilor, pe o perioadă de patru-șase luni.

ADVERTISEMENT

Italia oferă 1.000 de euro pe lună acestor cetățeni

Într-o altă țară din Europa, autoritățile au decis să ofere un sprijin financiar în valoare de 1.000 de euro lunar pentru o categorie de persoane. Cei care se vor bucura de acest ajutor sunt bătrânii din Italia cu venituri modeste.

Proiectul va debuta la începutul anului viitor și se va derula până la finalul lui 2026. Banii vor fi distribuiți direct pe card bătrânilor din Italia care au peste 80 de ani și se confruntă cu probleme financiare.

ADVERTISEMENT

Statul va aloca un buget de aproximativ un miliard de euro pentru acest program destinat vârstnicilor cu venituri mici. Italia este statul din Uniunea Europeană unde există cei mai mulți bătrâni.

ADVERTISEMENT