News

Țara europeană aflată sub cod roșu. MAE îi avertizează pe românii care vor să meargă aici

Cod roșu de fenomene meteorologice într-o destinație preferată de români. Atenționare de călătorie de la MAE (Ministerul Afacerilor Externe)
23.02.2024 | 08:07
Tara europeana aflata sub cod rosu MAE ii avertizeaza pe romanii care vor sa mearga aici
Țara europeană aflată sub cod roșu, atenționare MAE
ADVERTISEMENT

MAE îi atenționează pe români că o țară europeană se află sub cod roșu de fenomene meteorologice extreme. Cei care au planificate călătorii, în următoarea perioadă, trebuie să știe că sunt vizate mai multe zone din acest stat.

Atenționare de călătorie de la MAE, cod roșu în Portugalia

Autoritățile din Portugalia au emis atenționări cod roșu de agitație maritimă și vânt puternic. Sunt afectate centrul și zona de nord a Portugaliei Continentale, potrivit Insistutului pentru Mare și Atmosferă (IPMA).

ADVERTISEMENT

Avertizarea este valabilă pentru zilele de vineri, 23 februarie, respectiv sâmbătă, 24 februarie 2024. Vizate de fenomenul meteo cu valuri înalte și intensificări puternice ale vântului sunt localitățile Braga, Porto, Aveiro, Coimbra, Lisabona, Leiria și Viana do Castelo.

În acext context, Ministerul Afacerilor Externe transmite o atenționare de călătorie pentru cetățenii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Portugalia. Românii care sunt deja în acest stat și se află într-o situație dificilă, pot lua legătura cu Ambasada României în Portugalia la numărul de telefon +351927411628.

ADVERTISEMENT

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, +351213972648.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență”, transmite MAE.

ADVERTISEMENT

Cod portocaliu de vânt, ploi și inundații în Franța

De asemenea, MAE a transmis o alertă de călătorie pentru românii care se află sau vor să călătorească în Franța, aici unde a fost emis un cod portocaliu de ploi și inundații pentru două departamente, Vendée și Deux-Sevres, din cauza furtunii Louis.

Alte 65 de departamente se află sub cod galben de vreme rea. Avertizările meteorologilor au intrat în vigoare încă de joi, 22 februarie, fiind valabile până vineri, 23 februarie 2024, ora 00:00.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate de codul portocaliu de vânt următoarele regiuni: Eure-et-Loir, Calvados, Eure, Manche, Orne, Seine-Maritime, Paris, Seine-et-Marne, Yvelines, Ardennes, Essonne și Hautes-Pyrénées.

Totodată, sub atenționare de vânt puternic se află și Hauts-de-Seine, Marne, Meuse, Pyrénées-Atlantiques, Seine-Saint-Denis, Val-d’Oise, Val-de-Marne, Aisne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Somme.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755”, informează MAE.

 

ADVERTISEMENT